Translate

miercuri, 15 mai 2019

Cum sa alegi biciclete pentru copii? Iata 7 sfaturi de care sa tii cont!


Copiii nostri adora bicicletele. Desigur, si noi avem multe amintiri frumoase legate de prima data cand am inceput sa pedalam, motiv pentru care ne dorim ca si juniorul nostru sa aiba parte de aceasta experienta nepretuita. Cu toate acestea, alegerea unei biciclete copii poate fi dificila daca tinem cont cate modele exista pe piata. Bineinteles, ne dorim ce este mai bun pentru cei mici, dar va trebui sa tinem cont si de o serie de factori ce variaza de la marimea potrivita pana la masurile de siguranta ale unei biciclete pentru copii. Iata, deci, 7 sfaturi pe care sa le iei in considerare la achizitionarea unei biciclete pentru copii:

1. Marimea potrivita

Iata cativa factori care definesc o marime potrivita a bicicletei de copii. Un model are marimea necesara atunci cand cel mic poate:

- sa atinga cu ambele calcaie pamantul cat timp sta in sa;
- incaleca bicicleta cu usurinta;
- prinde ghidonul cu ambele maini, avand coatele putin indoite;
- apuca si strange cu usurinta franele de pe ghidon, daca acestea exista.

Prin urmare, pe masura ce juniorul va creste, poti ajusta saua si ghidonul in concordanta, astfel incat marimea sa ii fie confortabila.

2. Inaltimea si varsta

Este greu sa luam in calcul doar inaltimea, cand vine vorba de alegerea unei biciclete pentru copii. Drept urmare, este indicat sa avem in vedere si varsta, care influenteaza major abilitatea si increderea in sine de care va da dovada cel mic.

3. Greutatea

Si acest factor trebuie luat in considerare, in special atunci cand cel mic invata  sa mearga pe bicicleta. Este destul de dificil sa inveti acest lucru pe o bicicleta care are jumatate din greutatea ta, motiv pentru care se recomanda un model cu cadru usor, din aluminiu, ce nu va prezenta dificultati.

4. Abilitatea si increderea in sine

Ca parinti, de cele mai multe ori scapam din vedere acest aspect, care este foarte important. Astfel, cu toate ca ne dorim ca micutul sa beneficieze de avantajele unei biciclete pentru copii de ultima generatie, este posibil sa fim "furati" de peisaj si sa optam pentru un model mai mare, in ideea ca "oricum va mai creste". Este greu sa evitam acest lucru, insa, daca se intampla, putem reurge si la metode suplimentare de invatare, precum rotile ajutatoare.

5. Biciclete pentru baieti sau pentru fete?

Nu trebuie sa pui accent pe acest detaliu, care nu este foarte important. Din punctul de vedere al functionalitatii, bicicletele pentru fete pot fi cu un numar mai mic decat cele pentru baieti.

6. Valoarea unei biciclete pentru copii

O parte dintre parinti cumpara biciclete pentru copii, stiind ca le vor da mai departe odata ce juniorul a crescut. Chiar si asa, dupa explozia site-urilor de vanzari online, multe persoane au inceput sa ia in calcul si valoarea cu care se revinde o bicicleta. Din acest motiv, este indicat sa tii cont de faptul ca o bicicleta ieftina isi va pierde mult din valoare, in timp ce un model de calitate se va putea revinde la un pret chiar bun. Astfel, cu banii luati pe un model bun, ii vei putea achizitiona celui mic o bicicleta noua, pe masura lui.

7. De unde sa cumpar biciclete pentru copii? Hypermarket sau magazine specializate?

Exista posibilitatea ca la un hypermarket sa cumperi o bicicleta neasamblata sau asamblata gresit, care nu prezinta siguranta pentru cel mic. Din acest motiv, iti recomandam un magazin de specialitate, care iti va fi de ajutor cu sfaturi pretioase. De asemenea, din moment ce cumperi o bicicleta pentru copii de la un magazin specializat, vei avea parte de consultanta unui expert, care iti va face si reglajele necesare si iti va oferi si service de intretinere, alaturi de o verificare atenta a componentelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.