Translate

sâmbătă, 5 mai 2012

Idei geniale


Trebuie sã vã povestesc ce am vãzut ieri pentru cã am fost extrem de entuziasmatã…poate exagerez dar mã bucur de fiecare data când cineva dã dovadã de imaginaţie. Eu sunt amatoare de obiecte handmade, talentul oamenilor mã fascineazã şi am tot respectul pentru cei care, în ciuda vremurilor şi a societãţii în care trãim, una în care totul vine de-a gata, gãsesc resurse şi timp sã migãleascã cu mânuşiţele lor diverse obiecte. Atunci când talentul se îmbinã cu utilul şi dragostea de mediu, rezultatul este miraculos. Mã refer la folosirea materialelor reciclabile şi la gãsirea unor cãi de a evita aruncarea lor la gunoi şi pierderea iremediabilã a unor materii prime valoroase.
Ieri o colegã de servici mi-a adus o poşetã pe care o achiziţionase de curând, îmi povestise despre aceasta cã este o poştetã eco. Recunosc cã “eco” nu-mi spusese mare lucru, de obicei lucrurile din materiale reciclate nu aratã prea spectaculos dar le folosim pentru cã ne gândim şi la altceva decât la binele personal. În cazul poşetei pe care am vãzut-o ieri, am rãmas pur şi simplu cu gura cãscatã. Uitaţi câteva poze pe care le-am luat de pe facebook, sper sã nu se supere autoarea cã doar îi fac reclamã!  
Inainte de a citi postul în continuare, vã rog sã încercaţi sã ghiciţi materialele folosite.




Aţi ghicit? Ei bine, va uitaţi la poştete fãcute din coperţi lucioase de reviste, de-aia sunt atât de colorate.
Cea a colegei mele arata fantastic, mai mult pe nuanţe de roşu. In primul moment m-am holbat la ea uluitã, vedeam cã aratã ca o împletiturã lucioasã dar nu înţelegeam de unde vine modelul. De-abia dupã ce am observat frânturile de scris si poze de pe fâşiile de material, am realizat genialitatea ideii celei care o confecţionase.
Autorul acestor minunãţii este dna.Adriana Ghiţã şi puteţi sã îi vizualizaţi galeria de creaţii la acest link de pe FB http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2676066975329.2125322.1065854018&type=1
Poşeta pe care am ţinut-o în mânã are dimensiuni aproximative de 20/30 cm, are textura pielii lãcuite, bareta este un lant lung argintiu, nu este cãptuşitã la interior dar, bineînţeles cã materialul este tratat în vreun fel pentru cã este rezistent la apã. A costat 150 lei dar, pentru amãnunte, în caz cã vã intereseazã, cel mai bine este sã luaţi legãtura pe FB cu autoarea, am vãzut cã acolo discutã cu clientele.
In orice caz poşetele sunt fantastic de vesele şi colorate, minunate pentru varã şi cu adevãrat unice. Dacã reuşesc sã mã redresez cu banii luna aceasta poate mã încumet şi eu.

3 comentarii:

  1. Am incercat sa fiu corecta si sa imi dau seama doar din poze din ce-s facute.
    Si n-am reusit sa-mi dau seama. dar am fost corecta ;)
    Faina ideea. Ai putea sa-ti faci chiar si tu una, avand in vedere ca tu tot iti cumperi reviste.
    In felul asta faci si economie la bani, si faci si terapie prin lucru manual.
    Timp sa ai... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate n-am timp nici sa invat si nici sa fac asa ceva...ma tot indemn singura sa ma apuc din nou de croitorie, inainte imi facem ce voiam, s-a dus rabdarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh. croitoria. asta da. cu ea faci nu numai terapie, ci si bani :))
    cica este undeva de cumparat rabdare :) dar nu la noi in tara... :))
    timp nu stiu nici eu de unde..

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.