Translate

duminică, 13 ianuarie 2013

Jurnal de weekend - Prezentu-i colorat, viitoru-i de...

Daca aveti o rima care sa se potriveasca in titlu, spuneti-mi-o si mie...Nu sunt grobiana de felul meu dar dupa ziua de ieri, cand am lucrat ca sa recuperam mini-vacanta avuta de sarbatori prin mila guvernului, chiar simt nevoia unei injuraturi sanatoase! Bineinteles ca am pierdut sambata aiurea ca n-a venit nimeni prin institutie, eram ca niste huhurezi...Dimineata in troleu am fost trei persoane, probabil toti bugetari loviti de aceeasi soarta. Si un ger corespunzator! Si pentru ca nu era suficient ca stateam la serviciu sambata, am mai auzit si niste vesti tulburatoare despre cum vrea guvernul sa eficientizeze serviciile deconcentrate. Nu obisnuiesc sa discut politica pe blog ca nu-mi place subiectul si nici sa ma vait, dar daca se aplica ce se zvoneste, ne ducem de rapa la propriu...pe plan personal ca la modul general nu-mi dau seama. Si-asa avem niste salarii de toata jena, nici cat femeile de serviciu de prin alte parti. O sa ziceti ca de ce stam pe salariile astea...Pentru ca locuri de munca nu sunt pe toate drumurile, e criza, noi venim in contact cu toate societatile particulare din judet si vedem cat se zbat oamenii sa ramana pe linia de plutire. Nu-i momentul sa faci mofturi, ai loc de munca, taci si te tii de el! Viitoru-i de cacao, cum spuneam.
Dar macar prezentul e colorat...datorita sticlelor mele scumpe si dragi. Acum, dupa sarbatori, dat fiind faptul ca toata lumea a tras la maseluta si a golit la butelci de toate soiurile, am putut sa fac rost de obiecte pentru lucru. In noaptea de revelion, dupa artificiile din centru s-au spart sticle de sampanie la greu, ma uitam cu jale cum se fac tandari atatea potentiale opere de arta! Dar pe drum, spre casa, am vazut sticle intregi asezate sub un cos de gunoi...Era lume in jur, cam jenant sa te apleci dupa sticle goale aruncate de altii. Cum eu ma cam rusinam, mi-am imboldit consortul la acest gest, in ideea nobila ca e mai bine sa se faca el de bafta...El nu s-a sinchisit si astfel am mai facut rost de sticle. Mastodontul de sticla de sampanie din prima fotografie este de la spumos Zarea ambalat la 2 litri. Sticla mai finuta de alaturi este de la Alexandrion iar in a doua foto e o sticla de sampanie de dimensiune obisnuita. Cu sticloiul cel mare a fost o adevarata surpriza, l-am gasit parasit chiar langa intrarea in bloc, ziceai ca m-asteapta! Asta deoarece inainte de Craciun ma invartisem prin magazin si admirasem o astfel de sticla, bineinteles plina, si care costa vreo 20 de lei. Chiar imi imaginasem ce model i-as face dar pana la urma renuntasem, gandindu-ma ca nu suntem noi in stare sa golim doi litri de spumos (avem sampanie nedesfacuta de vreo doi ani!). Dar, ca sa vezi cum functioneaza lucrurile atunci cand iti doresti foarte tare ceva!


2 comentarii:

  1. Sunt superbe! Uite cum gunoiul unora devine opera de arta in mainile potrivite.
    Duminica placuta si un an plin de surprize si frumusete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,esti draguta... sa fie cum zici...pentru toata lumea ca toti ne dorim si ceva satisfactii nu numai lovituri din toate partile.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.