Translate

sâmbătă, 23 martie 2013

Bitterul din plante



Ieri, când am trecut pe la naturişti, mi-am adus aminte sã cumpãr douã chestii: un bitter şi o cremã de gãlbenele. Aceastã combinaţie n-ar trebui sã lipseascã din casa nimãnui! Dupã cum observaţi nu am scris bitter suedez deoarece nu mã refer neapãrat la produsul original, cel fãcut de Maria Treben. Bitterul suedez este o reţetã complexã, cu efecte la fel de complexe şi cu un preţ pe mãsurã care a crescut şi a tot crescut de la revoluţie încoace. Nu, eu mã refer la formulele de bitter fãcute de români, combinaţii din tot felul de plante, de obicei autohtone. Bune şi alea!
Despre crema de gãlbenele ştiţi cât e de folositoare la casa omului. Ei bine, de vreo câţiva ani încoace, am descoperit ce eficient este sã foloseşti ambele produse pentru a-ţi rezolva diverse probleme, mai mãrunte, de sãnãtate. Principiul este simplu. Dacã te doare pe ici, pe colo, prin pãrţile esenţiale, te ungi frumuşel cu un strat de cremã de gãlbenele peste care aplici o compresã înmuiatã în bitter. Eu tratez aşa durerile de cap, sinuzitele, durerile de încheieturi, arsurile din tãlpile picioarelor, vânãtãile.

  Dar ieri am descoperit cã existã şi o formula fãrã alcool, creatã special pentru a fi folositã şi de copii peste 6 ani. Este vorba despre un bitter 100% natural, Taina Plantelor, produs de SC Hypericum Impex SRL (Baia Sprie), o formula cu extracte din 30 de plante, apã demineralizatã şi glicerinã farmaceuticã. Are 200 ml şi am dat pe el 12 lei ceea ce este mai mult decât rezonabil. Detalii gãsiţi pe magazinul online  
Suplimentul este destinat tonifierii, energizãrii şi detoxifierii pentru cã este indicat pentru uz intern. Numai eu îl folosesc extern ca ne-oamenii. Dar pe site gãsiţi şi variante hidroalcoolice destinate si uzului extern. “Ierburile vieţii” are o formula cu 21 de plante şi poate fi folosit la frecţii, masaje, comprese. Cred cã îl voi lua şi pe cel cardiovascular, pentru mama mea, cã e pentru afecţiuni ale inimii, dar şi pentru scãderea colesterolului sau pentru creşterea imunitãţii.
Eu vã îndemn sã încercaţi şi astfel de suplimente pentru detoxifiere. Aşa cum spuneam, este bine sã aveţi un bitter din plante în casã. Dacã vreţi sã urmaţi schemele de tratament recomandate şi sã îl beţi, sã ştiţi cã poate corecta carenţe de minerale şi vitamine, dar face o poftã de mâncareeee!!! Ai, ai, ai, mai bine îl lãsaţi copilului dacã aveţi vreun mofturos la masã!
PS: In cazul durerilor de ceafa de la spondiloza, nu cred ca aceste comprese de bitter pot rezolva ceva! In orice caz, daca aveti si probleme cu tensiunea, nu va recomand sa folositi extractele hidroalcoolice in zona cefei.  

6 comentarii:

  1. Suna bine bitter-ul asta fara alcool.
    Eu am facut de casa de o cunostinta (adica cumparat cutie de plante, adaugat in alcool natural) si e prea tare alcoolul. Uite ca ai dreptate cu crema, eu am pus compresa cu bitter si mi s-a uscat si jupuit nitel pielea.
    Intern, in niciun caz. Am folosit un pic pentru durerile dentare, dar indoit cu apa si clatit gura ... si chiar si asa ma ia durerea de cap.
    Iar de pofta de mancare nu am nevoie :)
    Multa sanatate si multumim pentru pont!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele doua se potenteaza reciproc. Si crema are efect mai bun daca pui compresa deasupra.

      Ștergere
  2. Ştiam despre crema de gălbenele că e bună pt vânătăi, dar nu şi pentru dureri de încheieturi.
    Cu pofta de mâncare mă descurc şi fără alt imbold .)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt crema+bitter sunt remediul pentru dureri. Crema singura nu are efect. Si trebuie sa perseverezi, sa le aplici mai multe zile la rand, eventual sa dormi cu compresa peste noapte.

      Ștergere
  3. Eu am scapat de o operatie (aveam o masea cu probleme) datorita bitterului suedez. Mama invatase sa faca in casa asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana sa-i sara pretul cumparam numai suedez, am pe undeva notite despre cum se foloseste, poate le gasesc sa vi le spun.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.