Translate

miercuri, 20 martie 2013

Herbalife sau starea de bine



De mult prea multi ani sufar de o deficienta de calciu care m-a obligat, in timp, sa iau suplimente continand acest element, esential pentru buna functionare a organismului nostru. O boala lunga careia, in cazul meu, nu i s-a depistat originea deoarece nu prezint disfunctii ale vreunei glande endocrine…A trebuit sa ma multumesc cu ideea ca “asa sunt eu”, azi bine, maine rau, fara sa am o explicatie exacta a acestor oscilatii. Femeile par sa prezinte cu mai mare frecventa aceste tulburari de asimilare a calciului, lucru pus de multe ori pe seama actiunii hormonilor din anumite perioade. Realitatea este ca starea psihica, stresul sau oboseala au de asemenea o covarsitoare importanta pentru momentul in care se manifesta caderile de calcemie.

De-a lungul anilor am avut ocazia sa cunosc foarte multe persoane care se simteau rau intr-un mod nedefinit, fara sa isi dea seama de unde provine aceasta stare alarmanta si de-a dreptul invalidanta atunci cand ajunge sa se repete in fiecare zi. Am incercat sa le indemn sa isi faca analize de sange pentru a depista din timp aceste carente. Am incercat sa le spun ca raul provocat de carenta de calciu in organism este un mare semnal de alarma si ca, odata pornit, este ca o avalansa…daca nu e tratat din pripa va provoca stari din ce in ce mai grave. In cazul meu a durat ani de zile pana m-am repus pe linia de plutire, nu vreau sa sperii pe nimeni cu chestia asta, dar asa s-a intamplat.
De aceea, din propria experienta si din ceea ce am citit prin diverse studii, dar mai ales de pe internet si din reviste, pentru ca nici un medic nu va da prea multe amanunte (lipsa de comunicare este o alta “caracteristica” a medicilor romani!), pot sa va spun urmatoarele lucruri:
1.Daca luati suplimente cu calciu, aveti grija sa fie combinat intotdeauna cu vit.D si magneziu, numai asa va fi asimilat in procent mai mare de organism si va combate spasmele musculare caracteristice; luati concomitent si vitamina C, contribuie de asemenea la o asimilare mai  buna; cautati suplimente cu selenium, potasiu, strontiu, bor, ar fi cam 45 de minerale implicate, astfel incat sa se previna osteoporoza.
2. Cititi cu atentie pe cutie ce concentratie au pastilele ! Nu luati pastile cu concentratie de 100 mg sa zicem, ca sunt bani aruncati si nu va ajuta prea mult cand aveti o criza, orientati-va la pastile de 450-500 mg, producatorii va spun exact care sunt datele produsului. De exemplu veti citi pe cutie ca e vorba de un comprimat/capsula cu 1000 mg de carbonat de calciu echivalent a 400 mg. Ca2+. Pe voi va intereseaza concentratia ionilor Ca2+, deci acele 400 mg !!!
3.Daca vreti cu adevarat sa va reveniti, trebuie sa renuntati la cofeina, alcool, fumat, bauturi carbogazoase, dulciuri, toate acestea scad rata de asimilare a calciului; cel putin nu luati pastilele cu cafea sau bauturi carbogazoase.
Aveti de ales de pe piata dintr-o gramada de produse, iar eu am incercat o buna parte dintre ele, in cautarea aceluia care sa ma ajute cel mai bine. Am gasit la Herbalife suplimente de o calitate foarte buna. Cand vine vorba de preturi trebuie sa judecati cu atentie cate pastile sunt oferite in tub, ce concentratie au si cat timp va vor ajunge, considerand ca aveti nevoie de un aport de aproape 1000 de mg/zi. In cazul Herbalife acest raport calitate/cantitate/pret este foarte avantajos .
Al doilea ajutor pe care l-am gasit la acest producator, intamplator de aceasta data, a fost in perioada de dupa nastere, cand am dus o lupta teribila cu kilogramele in plus, deoarece la cea mai mica tentativa de dieta ma trezeam si cu calcemia si cu glicemia si cu tensiunea la pamant! Solutia mi-a fost oferita de catre mama mea care avea deja o schema de tratament pentru scaderea colesterolului. 

 Mi-a adus intr-o zi o cutie de Formula 1 Herbalife inlocuitor de masa, un praf ce poate fi mixat cu lapte, suc sau apa pentru a obtine un shake hranitor, hipocaloric, plin de vitamine si care te ajuta sa “sari” peste mese. Principalele avantaje al acestuia sunt prezenta in compozitie a vitaminelor si mineralelor esentiale, gustul delicios care poate fi de vanilie, ciocolata, capsuni, fructe tropicale, cappuccino, fursecuri si frisca, precum si senzatia de satietate indusa datorita prezentei proteinelor din soia. Interesant si amuzant este faptul ca produsul poate fi folosit si “in sens invers”, adica in cadrul unui program de ingrasare, numai ca de aceasta data trebuie consumat dupa cele trei mese principale si poate fi combinat cu iaurturi, inghetata, frisca, fructe uscate. Imi vine apa in gura numai cand scriu pentru ca stiu ce gust are shake-ul. Mi-aduc aminte ca greu ma abtineam sa nu-l beau de mai multe ori pe zi, trebuia sa-mi spun tot timpul ca il consum ca sa slabesc, nu de placere. 
De fapt veti vedea pe magazinul online wellness.ro ca mai sunt si alte produse asemanatoare, la fel de imbietoare (acum vorbeste foamea din mine!) cum ar fi  Supa de rosii Gourmet, croita pe acelasi principiu de “pacalire” a foamei.
Ei bine, imi doresc foarte tare sa mai pot incerca produsele Herbalife care inlocuiesc mesele zilnice deoarece obisnuiesc sa iau tot felul de gustarele intre mesele principale, un obicei de care scap de regula cu un mare efort de vointa. Iar confortul psihic este prima regula a unei slabiri corecte. 


P.S. Istoria companiei Herbalife incepe in 1980 odata cu initiativa fondatorului sau, Mark Hughes, un visator si intreprinzator in acelasi timp, care aspira sa ajute oamenii prin imbunatatirea modului lor de nutritie. Compania isi verifica eficacitatea formulelor prin studii clinice desfasurate in diferite universitati. Unor astfel de studii (in numar de 12!) a fost supus si produsul Formula 1 Herbalife de care pomeneam mai sus. Cercetarea se realizeaza prin munca a 180 de oameni de stiinta ceea ce este, totusi, impresionant. Produsele Herbalife au ajuns pana in prezent in 80 de tari, compania contribuind si la programe de asigurare a hranei copiilor nevoiasi.

Un comentariu:

  1. felicitari pentru decizia ce ai luat o de a consuma aceste produse si de a spune si altora despre ele :). experienta proprie este intotdeauna cea mai graitoare.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.