Translate

vineri, 8 martie 2013

Ziua Femeii

In primul rand va urez o zi splendida, plina de rasfat si atentii din partea barbatilor din viata voastra! Oricum si femeile se agita pentru ca, la randul nostru, avem grija sa aratam dragostea noastra mamelor, surorilor, matusilor, profesoarelor, colegelor noastre pe care le apreciem. E o veselie generala si parca ii compatimesc pe barbati, ai impresia ca sunt striviti si coplesiti de obligatii, parca se fac mici, micuti si lasa toata gloria femeilor...In aceasta zi.
Dar nu peste tot in lume femeia este celebrata, exista multe locuri unde greutatile, teroarea, razboaiele civile, saracia lucie, nedreptatile de tot felul inabusa orice tentativa de bucurie sau de sarbatoare. Viata femeilor nu a fost lina dintotdeauna. Chiar deloc. Iar drepturile din prezent au fost cucerite cu mult, mult efort, vointa si chiar sacrificii.
Sa ne amintim o clipa si de cele mai putin norocoase decat noi.
Anul acesta compania L'Occitane a fost desemnata de catre Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare ca fiind un model datorita actiunilor sale din Burkina Faso, una dintre cele mai sarace tari din Africa si din lume, ale carei femei au nevoie de ajutor pe toate planurile. L'Occitane foloseste untul de Karite din aceasta tara pentru produsele sale. O colaborare ce dureaza de 30 de ani, in spiritul unei adevarate dezvoltari durabile! Asadar, cumparand gama cu unt de Karite de la L'Occitane, sustineti emanciparea economica a femeilor din Burkina Faso.
Numit si "aurul femeilor", untul de Karite este folosit de familiile din Africa pentru ingrijirea corpului, tenului si parului. Organizate in cooperative, femeile se ocupa de culegerea fructelor arborelui Karite din care fac acest unt, procesul obtinerii lui fiind un secret bine pastrat de generatii intregi. Profiturile financiare sunt folosite in primul rand pentru educatie si ingrijirea copiilor.

Iar in final o dedicatie pentru voi...


Un exemplu de solidaritate feminina ar fi acesta: ma uit la un clip cu Adele, dintr-un concert, la sfarsit toate tipele din sala sunt terminate, Adele boceste, lumea din sala boceste, bocesc si eu fara sa stiu de ce. Il aveti mai jos. Bociti cu mine!

4 comentarii:

  1. Hmm. vrei sa ne faci sa plangemm... :)
    Ca rasplata iti doresc o zi in care sa te bucuri de tine si de cei din jur la maxim :)
    Si sa petreci, of course ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani !
    Să ai o zi minunată și plină de bucurii!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa postare, emotionanta.
    Nu vreau sa jelesc azi :)) dar cunosc piesa. E superba. Cat despre Ziua Femeii, noi, romanii, o sarbatirim intr-adevar cu mult fast. Si frumos. Nu e insa la fel peste tot, nu numai in Africa. In multe tari din Europa e ... doar o zi, ca Ziua Internationala a Mediului sau altceva. Doar se mentioneaza la stiri. Asa ca noi sa fim fericiti si mandri ca stim sa sarbatorim femeile din viata noastra.
    La multi ani si tie, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Încă sunt locuri pe glob unde femeile mai au de luptat pentru drepturile lor. :(
    La mulţi ani şi week-end relaxant!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.