Translate

duminică, 17 noiembrie 2013

Jurnal de weekend cu terapii complementare

De la un timp sunt foarte agitata. Culmea, agitatia se suprapune cu o oboseala cronica. Dorm prost, ma trezesc nauca si as racni non-stop la toata lumea. Noroc ca inca mai functioneaza acea zona din creier care imi spune sa nu sar calul si sa fiu atenta la cine racnesc. Adica n-a murit de tot instinctul de conservare...sociala. Incerc sa-mi imbunatatesc comportamentul, apeland la terapii complementare. De fapt, nu fac nimic in mod special... V-am spus ca mi-am luat un pestisor, acum fac eforturi sa-l dresez. Am obtinut chiar rezultate remarcabile. In afara de faptul ca l-am obisnuit sa manance numai carne, neintentionat insa, acum ii ofer bucatica cu un deget si o ia din mana. Daca bag degetul fara mancare, in apa, ma pisca de piele. Agresivitatea e caracteristica speciei, asa ca nu-mi fac probleme. Oricum, daca stau 10 minute cu ochii holbati la acvariu, ma calmez. Curata terapie...

Zilele trecute o colega de serviciu mi-a oferit un borcan de cristale de Japonia. Mai bine zis un borcan cu o colonie de ciuperci enigmatice.


Cristalele de Japonia sunt organisme foarte sensibile, pe care trebuie sa le hranesti cu apa, zahar, stafide, miere, produc fermentatie si transforma aceste ingrediente in asa-numitul kefir de apa, o bautura acidulata plina de enzime si vitamine. La fiecare 24 de ore poti sa bei lichidul rezultat. Are ca efect detoxifierea si starea de bine generala, regleaza functiile organismului, intinereste si energizeaza. Gasiti informatii peste tot pe net. Numai ca ciupercile in cauza trebuie manipulate cu multa grija, apa trebuie fiarta si racita, nu trebuie sa ia contact cu metalul, se folosesc numai ustensile de plastic, trebuie strecurat, clatit cu apa fiarta totul, nu este asa de simplu. Ciupercoasele arata ca niste bile translucide si produc un lichid cu gust extrem de placut, asemanator la gust cu socata. Poate unora (cum a fost al meu sot) li se va parea scarbos sa bea asa ceva, dar va asigur ca procesul nu difera de orice proces de fermentatie prin care se obtin diverse bauturi cum ar fi berea, cidrul, socata sau mai stiu eu ce. E drept ca zeama din borcan nu arata imbietor, o vedeti in poza, ciupercile se disting vag pe fundul recipientului.
Acum stau cu oalele de apa fiarta peste tot prin bucatarie, ca fierb apa si pentru peste si pentru ciuperci.
Booonn... Ultima terapie o cunoasteti, este cea cu sticle. In sfarsit am reusit sa mai produc o sticla, ca ma lasasem serios pe tanjeala. Sticla o am mai demult, are o forma interesanta, dar nu stiam cum sa o decorez. Abia mai tarziu am realizat ca arata exact ca un far, asa ca modelul marin s-a impus de la sine.


9 comentarii:

  1. Nu am mai auzit de terapia asta cu cristale!
    Sticla e minunata! Felicitari!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristale e impropriu spus, probabil datorita transparentei, de fapt sunt ciuperci.

      Ștergere
  2. nici eu nu stiam de cristale! asa ca mersi de info! :)
    sticla e superba! foarte! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunica mea facea kefir acum 40 de ani cu niste ciupercute aduse de prin Caucaz! :)
    Foarte frumoasa sticla!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alea sunt! Ciupercile sunt folosite in Caucaz, intr-adevar si se pare ca longevitatea celor de-acolo se datoreaza acestui kefir.

      Ștergere
  4. Nu stiam de acest tratament cu ciuperci, interesant, iar sticlele sunt deosebite, ai talent! Unde se gasesc aceste ciuperci, ca m-as baga si eu la o cura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, nu prea stiu, eu le-am capatat. Pe remediu.ro sunt informatii despre ele, poate gasesti pe site ceva.

      Ștergere
  5. sunt ciuperci de kombucha? adica daca ii pui ceai verde indulcit fermenteaza si devine kombucha= bautura zeilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am aflat ca li se spune si asa. Nu stiam ca se pune ceai verde.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.