Translate

duminică, 15 noiembrie 2015

Gerovital, o istorie personalã



Nu-mi amintesc în ce moment am început sã folosesc produsele Gerovital, cred cã prin liceu când au debutat şi problemele inerente adolescenţei. Ceva stres dat de examene, asezonat cu transformãrile fizice ce marcau trecerea spre maturitate. O perioadã dificilã aş zice, dar toţi traversãm acea fazã. Sau cel puţin aşa credeam eu pânã am observat cã nu toatã lumea suferã, sub tortura pubertãţii, din cauza unui ten într-o continuã revoltã, sensibil şi plin de personalitate în sensul rãu al cuvântului.

Având în vedere cã asta se întâmpla prin fermecãtorii ani ’80, soluţia cea mai la îndemânã pentru rezolvarea problemelor era Gerovitalul, Gerovitalul şi iar…Gerovitalul.

Da, comunismul a avut o parte bunã pentru mine. Nu oferea produse prea diversificate, dar în acest fel mã obliga sã folosesc ce era mai bun, produse româneşti de calitate. Sã nu credeţi cã, în acele vremuri, nu eram conştienţi de valoarea inovaţiei aduse de brandul lansat de Farmec . Ba dimpotrivã! Eram atât de conştienţi încât transformasem crema de faţã Gerovital în monedã de schimb. Mai bine zis de troc! Parcã o vãd şi acum pe mãtuşã-mea îndesându-şi recipientele de cremã în bagaje, ori de câte ori pleca în excursie la nemţi ori la cehi. Mai ales în Cehoslovacia (cea unitã, de atunci!), era suficient sã intri într-o farmacie şi sã fâlfâi prin faţa cucoanelor o cremuţã Gerovital. Era nebunie curatã! Cu Gerovital negociai pentru orice, era o adevãratã mândrie româneascã.
Cea mai preţioasã era însã tinereţea. Nimic nu egala satisfacţia de a avea Gerovitalul la botul calului, adicã la tine în ţarã. Probabil Ana Aslan a fãcut pentru reputaţia României ceea ce nu fãcuserã alţii în decurs de generaţii. Si a oferit femeilor din ţara ei posibilitatea de a se bucura de un produs uimitor, accesibil absolut oricui.
Cum spuneam, m-am cremuit cu Gerovital ani şi ani, într-un ritual ce fãcea parte din modul meu de viaţã. Tenul meu işi urmase meandrele din adolescenţã dar, nefiind agresat de produse de toate tipurile, îşi menţinuse echilibrul. Deşi mixt, cu ceva înclinaţii spre iritaţiile alergice şi inevitabilele puncte negre, nu ajunsese niciodatã într-o stare care sã îmi dea de gândit. Ridurile întârziau, deh, efectul Gerovitalului folosit constant, şi totul pãrea ok. Chiar şi-acum mi se întâmplã sã mã apeleze câte o vânzãtoare cu “domnişoarã”, iar pipota se umflã în mine, renãscându-mi amintiri despre Gerovital. Aceste momente reuşesc sã mai atenueze agitaţia creatã de tenul meu gras şi îmi zic cã, dacã pielea mea ar fi fost în extrema cealaltã, nu m-aş mai fi bucurat de riduri atât de puţine.
Dupã revoluţia din ’89 lucrurile au luat o întorsurã ciudatã. Noi, cei care trãisem o epocã fãrã prea mari întrebãri şi alegeri de fãcut, ne-am trezit prinşi în capcana deschiderii oferite de democraţia proaspãt instauratã. Piaţa s-a umplut de marfã strãinã, nu neapãrat de calitate, dar frumos ambalatã, parfumatã şi promovatã corespunzãtor în reclame ameţitoare. Sincer vorbind, cine ar fi rezistat acestui tãvãlug? Eu, care fusesem fidelã atâta timp Gerovitalului, mi-am trãdat (din curiozitate) vechiul prieten şi am început sã folosesc altceva, de fiecare datã altceva. Nimic nu mi-a mai fost pe plac, cãutam veşnic un produs perfect pentru mine. La un an distanţã am început sã am primele semne de dermatitã seboreicã şi vã rog sã mã credeţi cã este o afecţiune extrem de neplãcutã. Uneori, peste aceasta, se suprapunea sensibilitatea la praf şi poluanţii din atmosferã, Simţeam cã pielea mea îmi scapã de sub control. Dermatita avansa spre scalp şi apãruserã primele semne de cãdere a pãrului.
Intr-o zi, norocoasã aş zice, m-am sãturat sã tot sufãr de senzaţia imposibil de descris datã de dermatitã şi m-am programat la un medic specialist. Când am intrat în cabinetul doctoriţei, am remarcat cã este o doamnã în vârstã, probabil aproape de pensie. Femeia m-a invitat sã iau loc, m-a ascultat cu atenţie, s-a uitat la faţa mea şi m-a întrebat de când am probleme.
 “De vreun an…”, am rãspuns eu şovãielnic
“ Ce folosiţi pentru îngrijire?”
“ Pãi, x pentru demachiere, y pentru tonifiere, z pentru hidratare…”
“ Si pânã acum un an ce aţi folosit?”
 “Gerovital”
“ Si dacã Gerovitalul v-a fãcut bine de ce l-aţi schimbat?”
Hopaaa…întrebare întrebãtoare…am tãcut. N-aveam nicio explicaţie, în orice caz nu una serioasã. Doctoriţa  mi-a prescris doar un unguent banal de preparat în farmacie şi mi-a recomandat sã renunţ fãrã pãreri de rãu la prostioarele pe care eu le consideram produse de îngrijire. A fost momentul în care am reînceput sã caut Gerovitalul prin magazine. Intre timp brandul se diversificase şi apãruserã gamele cu plante şi cele cu argilã, mai potrivite tipului meu de ten.
De atunci am învãţat cã, dacã vreau un echilibru, trebuie sã-mi respect tenul. Am învãţat sã urmez un ritual zilnic de curãţare şi hidratare, unul sãptãmânal de exfoliere, am învãţat cã un ten fericit este un ten pe care nu îl simţi, nu unul care îţi dã în fiecare secundã senzaţii de mâncãrime, usturime, îngrãşare. De atunci nu am mai “trişat” niciodatã şi am ţinut aproape produsele care mi se potriveau, nu cele care îmi stârneau curiozitatea.

Astãzi, Gerovitalul a fãcut un salt, într-o nouã etapã din lungul şir de succese de piaţã, lansându-se şi ca prima linie de produse dermatocosmetice de la Farmec . Pentru mine este o veste nemaipomenitã, un fel de garanţie cã voi avea în continuare un produs eficient pe care sã mã bazez. Gerovital H3 Derma+  este o gamã dezvoltatã special pentru pielea sensibilã, cuprinzând şi o cremã antiacneicã, un gel spumant purifiant, o emulsie hidratantã matifiantã, dar şi produse antirid sau pentru combaterea cãderii pãrului. Si cum vârsta îşi lasã amprenta şi asupra podoabei capilare, cred cã este un bun prilej sã încerc şi tratamentul anticãdere sau şamponul pentru scalp sensibil.
Din punctul meu de vedere, atâta timp cât va exista Gerovitalul, nu va trebui sã-mi fac probleme. Voi avea mereu la îndemânã produse eficiente şi accesibile. Spun asta deoarece degeaba conştientizez cã am nevoie de dermatocosmetice dacã eu nu îmi permit sã le cumpãr. Oricât ar pãrea de jenantã, problema financiarã dominã multe dintre alegerile noastre, iar raportul preţ-calitate este primul criteriu folosit în achiziţii.

Aşadar, vine Moş Crãciun! Dacã mã întrebaţi ce îmi doresc în acest an, v-aş spune cã sunt modestã, iar singurul lucru pe care vreau sã îl zãresc printre crengile bradului este o Casetã cadou Derma+ Cremã antiacneicã şi gel spumant purifiant. Pentru mine nu este doar o cutie, este o garda personala, o trupã de soldaţi menitã sã mã apere: zinc împotriva excesului de sebum, Ac.Net împotriva proliferãrii microorganismelor, Soothex împotriva înroşirii pielii, Irgasan Dp 300 antimicrobian, acid lactic şi pantenol ca nişte veritabili medici de front pentru vindecarea cicatricelor.
In acest fel voi putea traversa sãrbãtorile de iarnã şi sezonul rece fãrã surprizele neplãcute ce mã asediazã în fiecare an.
 
 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.


8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Eu am acum un sampon Farmec care merge tare bine parului mei si de la Aslavital am crema de ochi care mi s-a parut ca este eficienta pentru cearcane. Intr-un fel sau altul am tot timpul ceva Farmec in casa.

      Ștergere
  2. De asta nu îmi place globalizarea. Dacă nu era aplicată, trocul mergea şi acum. Numai că ceva mai departe de Praga! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, da! Cine o fi inventat banii? In fond dadeam fiecare ce-aveam.

      Ștergere
  3. Noi avem pe linie paterna o multime de rude in Grecia. De cate ori veneau la noi cumparau Gerovital. Asa am inceput si eu sa le folosesc, vazand cat erau ei de interesati.

    RăspundețiȘtergere
  4. le folosesc cu drag! imi amintesc deodorantul acela fresh, cu tubul galben verzui...mmmm...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.