Translate

sâmbătă, 11 martie 2017

Strazile vazute de Guido Borelli

Am spus intotdeauna ca artistii nu isi imagineaza, ci chiar vad altfel lumea, probabil simturile lor functioneaza mai intens, ochii lor percep altfel de nuante, creierul lor prelucreaza altfel informatia. Doar stim, nu?, ca universul este asa cum ni-l fabrica propriul creier, motiv pentru care fiecare avem altfel de gusturi, rezonam diferit la aceiasi stimuli.
Cum o fi sa vezi lucrurile in culori atat de intense?

Guido Borelli este un pictor italian, nascut in 1952 intr-o familie de artisti, dovada ca genele au un rol important in formarea unui pictor. Este prin excelenta un peisagist. Dar, asa cum spuneam mai sus, in timp ce multi alti peisagisti pot zugravi in culori terne, pastelate, intrepatrunse, alunecoase, diluate, Guido Borelli foloseste culori atat de vii, de vesele, de jucause, incat ai senzatia ca totul este pentru el un motiv de incantare, de pura fericire.
Lucrarile sale in ulei prezinta peisaje italiene, case si vile din nordul Italiei si din Alpi si reflecta fascinatia artistului pentru natura. Dar cele mai atragatoare sunt strazile. Stradelele pietruite, pline de flori, debordand de liniste (nu apar oameni sau animale) imortalizeaza veri pline de flori, candoarea localitatilor mici, odihnindu-se in atmosfera estivala. Din tablouri parca razbeste parfumul ametitor al ghivecelor atarnate la fiecare balcon sau colt de ulita.
Guido Borelli se inspira din stilul realistic al inceputului de secol XX, Boldini fiind unul dintre inaintasii acestui stil.
Am ales sa schimb fundalul blogului pentru ca deja anticipam vremea frumoasa ce este pe cale sa se instaureze, dar si pentru ca picturile lui Guido Borelli sunt atat de aproape de gusturile mele in ceea ce priveste utilizarea culorilor, asocierea lor, modul cum sunt desenate peisajele.


4 comentarii:

  1. ce frumusete! multumesc de incantare pentru ziua de azi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pt picturi !
    Sunt minunate.
    La prima poza chiar m-am pacalit.Cu adevarat am crezut ca este chiar o poza dintr-o piata, nicidecum pictata.Iar la a 4-a pictura se vede perfect umbra copacilor. Ce bine ca mai sunt oameni din astia care ne infrumuseteaza ziua !

    RăspundețiȘtergere
  3. Atrăgătoare picturi, atrăgătoare locuri! Mi s-a făcut dor de vacanță! ☺

    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.