Translate

joi, 28 iunie 2018

Cosmetice cu miere, de la Apidava citire!

Pe cat e mierea de completa ca aliment, pe atat este de eficienta si ca ingredient in produsele cosmetice. Asadar, daca esti un producator de miere, ca Apidava, nu este logic sa-ti diversifici activitatea si in directia realizarii de cosmetice bazate pe aceasta materie prima? Ba este.

Mierea este utilizata in multe tipuri de produse de ingrijire, cum ar fi cele pentru copii, pentru baie, produse de makeup, parfumuri, produse pentru ingrijirea parului, inclusiv cele colorante, sau produse de protectie solara. In aceste produse, mierea are rol de agent umectant (impiedica pierderea umiditatii din produse in cursul utilizarii), emolient si de parfumare. In antichitate, mierea era, alaturi de lapte, secretul frumusetii multor femei celebre, cum este Cleopatra, o regina care nu uita sa se imbaieze in fiecare zi in apa garnisita cu aceste materii prime speciale
Avantajul incontestabil al mierii este acela ca se potriveste tuturor tipurilor de piele, inclusiv tenului dificil al adolescentilor, deseori afectat de acnee, deoarece are si proprietati antibacteriene.

Cam acestea ar fi, pe scurt, motivele datorita carora nu puteti ocoli cosmeticele cu miere, daca vreti o ingrijire eficienta, cu produse naturale. Si tot din aceste motive, Apidava ofera o gama diversificata de cosmetice: creme pentru ten, masti, creme contur de ochi, creme pentru maini, pentru picioare, sapunuri, creme de corp, anticelulitice, saruri de baie, peeling-uri, spray de gura... Adica tot ce va trebuie in casa pentru ingrijirea totala a persoanei voastre.

In cosmeticele Apidava, pe langa miere, intalnim si alte produse apicole, cum sunt ceara, laptisorul de matca si polenul, dar si o serie de ingrediente vegetale, extracte din mai multe plante autohtone, unturi si uleiuri, argila si vitamine. Adevarate cocktail-uri pentru sanatatea pielii, as zice eu.

Eu folosesc in prezent tandemul crema nutritiva de maini/crema pentru ingrijirea picioarelor, pentru fata crema contur ochi/crema pentru ten sensibil si cateva sapunuri. As putea spune ca o caracteristica generala a acestor cosmetice este textura foarte usoara, care permite absorbtia rapida in piele, apoi senzatia placuta de hidratare dupa aplicare si parfumul extrem de placut, rezultat din parfumurile ingredientelor folosite.
Voi incepe cu cremele pentru maini si picioare. Crema nutritiva de maini (cutie de plastic de 50 ml) se bazeaza pe miere, propolis si ceara de albine. O formula simpla, traditionala si verificata in timp, in ceea ce priveste efectele benefice asupra aspectului mainilor, mai ales ale celor cu probleme. Si cred ca orice persoana care munceste in gospodarie stie ca uscarea pielii mainilor este extrem de neplacuta si poate crea un mare disconfort daca nu este tratata corespunzator. Roseata, iritatii, mancarimi, descuamari, imbatranire prematura, acestea sunt doar cateva dintre "surprizele" pe care le putem avea. Folosirea unui produs cu miere creeaza o bariera protectoare si previne degradarea straturilor epiteliale. Catifelarea este un cadou binevenit de care vom beneficia inca de la prima utilizare.

Cam pe acelasi principiu functioneaza si crema pentru ingrijirea picioarelor (cutie 50 ml), mai ales a celor obosite, deoarece combinatia de miere, unt de shea, propolis si ceara de albine este menita sa activeze circulatia si sa inlature senzatia de picioare grele. Prezenta propolisului asigura bariera antibacteriala, untul de shea este si un bun cicatrizant.

Surpriza cea mai placuta au fost sapunurile de 100 grame, din cauza mirosului naucitor. Le-am varat in sifonier si acum, de cate ori deschid usile, ma izbeste un val de parfum, exact ca pe vremea bunicii, cand sapunurile de lux erau varate intre rufele bine spalate.
Dar sapunurile de la Apidava nu au doar rol de aromaterapie, desi eu sunt multumita si cu acesta, ele sunt destinate si ingrijirii pielii. Ar mai trebui spus ca aceste produse vin tocmai din Franta si sunt bazate exclusiv pe grasimi vegetale, la care se adauga mierea de cimbrisor. Cum ar fi sapunul cu cimbrisor, mai bine zis miere si ulei de cimbrisor, cu rol astringent, antiseptic si de revitalizare a pielii. Veti vedea ca este cremos, ca si celelalte de altfel, fiind tocmai bun pentru tot corpul, chiar si pentru un ten mixt sau gras, daca aveti asa ceva.
Eu, personal, am devenit fan sapun cu miere, menta si lamaie, cred ca este cel mai parfumat din aceasta serie. Iar sapunul cu ulei de masline are ceva din mirosul delicatelor lacramioare, o minunatie care imi aduce aminte de anii copilariei.

Si ajungem la cremele pentru ten. Dupa ce am lecturat proprietatile produselor pe site-ul Apidava, am ales o crema pentru ten sensibil, potrivita tenului gras cu probleme, si o crema contur ochi, un tip de produs de care nu ma lipsesc absolut niciodata. Ambele sunt ambalate in borcanase de sticla de 30 ml si au mai multe ingrediente in compozitie. Se caracterizeaza printr-o textura spumoasa, care le face usor absorbabile.
Crema pentru ten sensibil  are in compozitie unt de cacao, de shea, ulei de galbenele, de morcovi si de argan si, evident, miere. Nu are parabeni, parfum sau uleiuri minerale. Si costa doar 23 de lei! Vreau sa spun ca reuseste sa bata, ca beneficii, ultima dermatocosmetica luata din farmacie, pe ceva mai multi bani, nu dau nume ca nu e cazul. Hidrateaza, catifeleaza, nu ingrasa pielea si este un balsam pentru tenul mixt si iritat ca al meu.
Crema contur ochi contine miere, laptisor de matca, ulei de jojoba, de samburi de struguri si de masline, vitamina E. Vreau sa spun ca, in prima seara, am incurcat borcanasele si am intins-o pe toata fata. Tot excelenta mi s-a parut. Este foarte relaxanta. Are ca efecte catifelarea, regenerarea si combaterea ridurilor profunde. Daca vreti sa o aplicati pe fata, tineti cont ca este nutritiva, asa ca merge pe o piele normala sau cu tendinte de uscare.

Toate produsele de mai sus le gasiti pe site-ul si magazinul online Apidava, ca si mierea de care v-am vorbit in articolele trecute. De fapt, daca vizitati site-ul, va asigur ca e greu sa plecati "cu mana goala", cum se zice. Nu stiu cum sunteti voi, dar mie, mierea simpla sau in cosmetice imi face mare pofta. E greu sa vizualizezi atatea liste de ingrediente naturale, atractive, fara sa iti doresti sa incerci una sau alta. Eu va asigur ca merita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.