Translate

marți, 12 iunie 2018

La vie parisienne

"La vie parisienne" a fost o revista frantuzeasca, fondata in anul 1863, si care si-a incetat aparitia in anul 1970. O revista cu acelasi nume a reaparut in 1984 si continua sa existe si in prezent.
Am ales sa schimb fundalul blogului si sa folosesc ilustratii vintage din aceasta publicatie deoarece, desi din 1905 a devenit oarecum erotica, atat cat permiteau vremurile acelea, imaginile sunt de o perfectiune artistica si de un umor greu de egalat.
Sa nu uitam ca viata acestei publicatii a traversat mai multe curente artistice, cum ar fi Art Nouveau si Art Deco, asa ca influentele nu sunt greu de recunoscut in fascinantele desene ce impodobesc paginile. Copertile insa sunt cele mai reprezentative si le gasiti usor pe Pinterest.
Ilustratorii cei mai cunoscuti au fost George Barbier, Chéri Herouard, Georges Léonnec.
Trebuie spus ca revista a avut un succes imens deoarece a combinat subiecte de tot felul, fashion si barfe, povestiri scurte, noutati mondene, frivolitati, cu ilustratii grozav de colorate, realizate de artisti cunoscuti ai epocii.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un comentariu:

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.