Translate

miercuri, 27 iunie 2018

Maxine Gadd si divele fantasy

Pe Maxine Gadd am gasit-o mai intai pe Facebook, in timp ce cautam ceva despre cariera ei ca artist. Creatiile ei le-am vazut in toata splendoarea pe Pinterest. Spun "splendoare" deoarece portretele sale de femei sunt absolut fabuloase, o combinatie de fantasy, lux si stralucirea caracteristica spectacolelor de pe Broadway. Trebuie sa le vedeti ca sa intelegeti la ce ma refer.


Maxine Gadd traieste in Perth-Australia, a vandut prima pictura la varsta de unsprezece ani si o gasiti pe Facebook, cum spuneam, iar operele sale sunt realizate prin mai multe tehnici. "Imaginarium" este numele dat colectiei de portrete despre care vorbeam mai sus. Si, tineti-va bine, ea vinde portretele fantasy de mai jos si in kit-uri pentru realizarea de goblenuri, puzzle-uri, postere sau felicitari!

Asa cum se vede din lucrarile sale, Maxine este indragostita de lumea magica a zanelor si pentru aceasta latura a creatiei sale este cunoscuta in lume. A scris cartea "The art of fairy", iar Diana Zimmerman a fost atat de miscata de una dintre picturi, incat a brodat o poveste in jurul acesteia, rugand-o pe artista sa creeze ilustratiile.

Femeile din tablourile lui Maxine Gadd sunt fascinante si putin inspaimantatoare, daca pot sa spun asa, desi mastile si toaletele lor sunt viu colorate. Dar parca sunt coborate din pagane scene ritualice, dintr-o lume putin mai cruda, putin mai medievala.  Nu apar numai femei, mai exista si barbati pe ici, pe colo, dar si figuri de personaje magice, animalute sau jucarii. Indiferent de subiectul ales, Maxine Gadd are un stil inconfundabil si asta conteaza mult in cazul oricarui artist.
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.