Translate

duminică, 2 septembrie 2018

10 ani de SuperBlog

Ia sa scutur nitel praful de pe blog, mi se termina si concediul si e cazul sa ma adun un pic.
Glumesc! Mi-e tare greu sa ma adun, dar uite ca fac un efort in onoarea aniversarii celor 10 ani de SuperBlog. Proiect caruia m-am alaturat inca din 2013, ca participant, apoi ca partener, apoi ca juriu... Si, deoarece ma carcterizeaza un soi de sadism, in acest an special am de gand sa revin un pic, numai un pic in competitie.
Dar sa fac un mic rezumat...

Competiția SuperBlog este organizata de agenția de marketing & comunicare online SwissPlan.biz inca din anul 2008. De 10 ani, cum spuneam. Deoarece proiectul a avut un teribil succes in randul bloggerilor, la un moment dat s-a hotarat sa existe si o varianta mai scurta a competitiei, editie de primavara, adica Spring SuperBlog, iar acest lucru se mentine si in prezent. De ce zic "mai scurta"? Deoarece include in jur de 15 probe, in timp ce editia clasica, de toamna, a avut intotdeauna peste 20. Anul trecut au fost 27, ultima fiind lansata pe 25 noiembrie, asa ca faceti si voi socoteala la ce intervale s-au succedat intre 1 octombrie si 25 noiembrie. Cam dese, nu?

SuperBlog este o proba de anduranta in lumea scriitorilor online. Peste stresul respectarii termenelor se asaza emotiile asteptarii notelor. Clasamentul se misca la fiecare proba, cu lovituri de teatru, bocete incontrolabile si vorbe amare, dar si cu glume mai mult sau mai putin nesarate, sulite aruncate in toate directiile, vai de mama lui de juriu! Temele probelor se situeaza undeva, la limita dintre advertorial si literatura, imaginatia are un loc special, asadar vi se cere sa scrieti intr-un stil diferit de cel cu care sunteti obisnuiti pe blog. Juriul se schimba de la o proba la alta, asa ca nu va puteti baza ca ii va placea intotdeauna modul cum va concepeti articolele. Versatilitatea este calitatea de baza.

Competitia functioneaza cam asa:
De ieri, 1 septembrie, au inceput inscrierile, care tin pana pe 1 octombrie, rastimp in care bloggerul scrie un mic articol pe blog, in care isi anunta intentia de a participa, exact cum fac eu acum. Cititi regulamentul AICI. Formularul de inscriere este ACESTA.
Incepand cu 1 octombrie se "mitraliaza" probele. Cu teme si termene clare, insist sa cititi cu atentie regulamentul. Puteti sa participati la ce probe doriti, dar, daca reusiti sa le parcurgeti pe toate, intrati in cursa pentru premiile mari, in bani. Daca sunteti mai comozi la scris, participati la ce probe va convin si puteti castiga premiile oferite de fiecare sponsor in parte. Sponsorii sunt destul de numerosi si generosi, asa ca vor fi multe premii atractive.
La final se trage linie, se aduna puncte si...se ajunge la GALA. Gala e nelipsita, este festiva si informala in acelasi timp, se tine in locuri variate si poate fi ca o minivacanta cu prietenii. Daca ai reusit sa faci toate probele, gala este ca un premiu in sine.

Noutati in regulament
Varsta minima de participare este de 16 ani.
Cei care au castigat locul I in editiile trecute, pot participa in acest an la maxim 5 probe. He, he, din acest motiv intentionez sa ma inscriu... Sper sa nu nimeresc aceleasi probe cu ceilalti castigatori. Nu de alta, dar au fost buni, foarte buni... Ca sa nu mai zic de cei care vin din urma, unii sunt adevarate talente, extrem de inspirati. Bine, din experienta editiilor trecute, pot sa confirm ca un articol considerat de autor super, poate sa fie considerat de juriu mult mai putin super, perspectiva personala poate da gres cu brio in unele cazuri.

Avantaje
Intri intr-o comunitate vesela si putin labila in exprimarea sentimentelor, ceea ce pompeaza adrenalina in sistemele mai ruginite, hi, hi. Nu uita sa te inscrii pe grupul de Facebook, acolo afli tot felul de raspunsuri la intrebari pe care nici n-ai apucat sa ti le pui inca.
Inveti sa scrii. Daca iti imaginezi ca pana acum ai prestat in domeniul scrisului pe blog, pregateste-te sa afli ce era in neregula cu stilul tau. Intotdeauna inveti ceva, oricat de perfectionist ai fi fost in spatiul tau virtual. Sau esti obligat sa-ti revezi cunostintele de gramatica, alta chestie foarte utila pentru imaginea ta de blogger.
Cunosti sponsori si, mai ales, ajung sa te cunoasca ei pe tine. Cu alte cuvinte, ti se deschid portite spre viitoare colaborari.
Devii dependent. De competitie. Nu stiu daca asta este un lucru tocmai sanatos, dar in acest caz presupunem ca da, desi se poate lasa cu niscai pagube personale. Eu am ars un numar nedefinit de mancaruri in rastimpul cat am stat cu nasul in blog, storcandu-mi creierii, sau pe grupul de Facebook, urmarind discutiile. Iar familia s-a simtit un pic neglijata, dar le-a trecut repede. Desi astazi, cand l-am anuntat pe-al meu sot ca incepe SuperBlogul, mi-a aruncat o privire indescifrabila si n-a zis nimic.

In concluzie: nu ratati acest eveniment! Intotdeauna i-am indemnat pe ceilalti sa accepte provocari deoarece numai asa poti invata si evolua in domeniul care iti place.
Nu fi timorat, nu fi rusinos, nu te subestima. Ca sa treci o linie de sosire, trebuie sa alergi, nu?

3 comentarii:

  1. :)))))))))))) Am râs cu lacrimi închipuindu-mi privirea soțului tău! Și al meu ar fi privit cam la fel!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gândind că m-aș înscrie și eu, m-am uitat la câteva dintre articolele publicitare create de tine pentru competiția Superblog. Nu pot spune decât atât: ”Te admir” și ”N-aș fi în stare”. ☺
    Îți urez succes și, dacă te pot sprijini cu ceva, spune-mi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit in SuperBlog - editia aniversara de 10 ani! Multumim pentru inscriere si iti amintim ca luni, 1 octombrie 2018, se lanseaza prima proba a competitiei. Daca vrei sa primesti probele direct in inbox, iti recomandam sa te abonezi la newsletterul nostru: https://blog.super-blog.eu/ Te asteptam cu drag la linia de start. Inspiratie si succes din plin!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.