Translate

duminică, 16 septembrie 2018

Celule sanatoase in corp sanatos

Despre faptul ca medicina moderna trateaza mai mult efectele si mai putin cauzele adevarate ale bolilor, s-a studiat mult si s-a teoretizat si mai mult de-a lungul timpului. Ne doare capul si luam medicamente care stopeaza durerea de cap, fara sa cautam cauza durerilor de cap. Ne multumim sa obtinem rezultate de scurta durata, fara sa ne punem problema faptului ca, probabil, ceva, undeva, in organismul nostru, nu functioneaza tocmai bine. Corpul nostru trage semnale de alarma prin intermediul durerilor de tot felul, dar noi nu avem rabdarea necesara sa le intelegem in profunzime si cand zic "profunzime", vorbesc la propriu, va explic in continuare de ce.

Atunci cand medicina traditionala vorbeste despre energii, despre blocaje de energie sau despre pierderea energiei unui corp, ca fiind cauza tuturor afectiunilor majore, pe multi ii pufneste rasul. Avem probleme cu ficatul, inima, stomacul, dar uitam ca tot organismul nostru este alcatuit din celule, molecule, atomi, subatomi si cate alte particule nevazute si nedescoperite or mai fi, pana ce totul se reduce la energia primordiala, aceea care agrega tot ce exista. Si inca nu stim prea bine in ce mod se intampla acest lucru, adica in ce fel energia devine materie. Asadar, inainte de a privi cu suspiciune vechile credinte, sa ne aducem aminte ca suntem inca departe de a intelege in ce mod functioneaza universul.
Poate daca am fi avut mai putin acei "ochelari de cal" in tratarea cancerului, am fi descoperit pana acum acel medicament cu efect anticancerigen, pe care il cauta disperati toti cercetatorii de atata amar de vreme. Dar un lucru tot a fost inteles: ca este greu sa te lupti cu o boala atat de necrutatoare, de agresiva, si este mult mai usor sa o previi, chiar in conditiile in care exista o predispozitie genetica.

Cred ca formele de cancer reprezinta singurele afectiuni in care se vorbeste clar despre celule, caramizile microscopice din care suntem alcatuiti, despre modul anormal in care se dezvolta si functioneaza acestea. Cancerul este o defectiune a celulelor, nu a unui organ sau sistem. Nu putem (inca!) rearanja atomii, dar putem influenta celulele si aici ajung la cel de-al doilea aspect al tratamentului traditional, si anume folosirea resurselor naturii in prevenirea si vindecarea bolilor.

Sa mentii celulele sanatoase este cel mai sigur si direct mod de a te asigura ca ceva nu va merge rau la un moment dat. Nu putem face asta la infinit, pentru ca altfel am fi nemuritori, nu putem combate definitiv degenerarea celulara, dar o putem amana, ii putem atenua efectele.

Din traditia milenara a tratamentelor populare, brandul Ayurmed aduce in atentia noastra un produs bazat pe puterea unui arbore din miraculoasa jungla amazoniana, este vorba despre copacul Graviola. Graviola Star este un supliment 100% natural care combina extractul din fructe de Graviola cu pulberea de rizom de turmeric, asociere ce da rezultate in procesul de eliminare a celulelor anormale din organism, dar si in protejarea celulelor sanatoase de stresul oxidativ, cu toate efectele benefice ce decurg din aceasta.
 
Compusii bioactivi din frunzele, semintele, tulpina de Graviola se numesc acetogenine si au un dovedit potential anticancerigen. Studiile privind aceste efecte au inceput inca din 1976 si au dat noi sperante celor care se confrunta cu aceasta boala de nevindecat in unele forme ale sale. Intre timp, acetogeninele de provenienta naturala au fost reproduse si in laborator. Sa nu uitam ca obtinerea oricarui remediu vegetal la scara industriala se confrunta cu aceeasi dilema: cum sa impacam nevoia de tratamente eficiente cu nevoia de a conserva speciile in natura. Copacul Graviola este utilizat de civilizatiile din zona muntoasa a Americii de Sud si Centrale de sute de ani, si pentru o suita de alte proprietati, cum ar fi capacitatea de a combate raceli, procese inflamatorii, tendinte catre depresie, cresterea tensiunii arteriale sau proliferarea parazitilor interni.

Cealalta planta din compozitia tabletelor de Graviola Star, turmericul, are origine asiatica, si este erbacee, fiind cultivata din India si China pana in Africa, mai ales pentru radacinile folosite ca si condiment (curcumina). Efectele asupra sanatatii se manifesta in special prin stimularea ficatului si a bilei, prevenirea bolii Alzheimer, dar au fost dovedite si cele de inhibare a dezvoltarii tumorilor canceroase.

Suplimentul Graviola Star este indicat strict pentru adulti si strict in doza recomandata, adica 1-2 tablete de 3 ori pe zi, in cure de minim 3 luni. Eu am gasit pe internet cateva indicatii din care reiese ca nu este recomandat sa-ti administrezi coenzima Q10 in perioadele in care iei si Graviola deoarece coenzima Q10 inhiba actiunea compusilor din Graviola. De asemenea, nu este bine sa exagerezi administrarea de turmeric, adica nu folositi si suplimente si condiment in mancare, daca obisnuiti sa gatiti cu asa ceva, deoarece poate avea efecte nedorite la nivel gastric.

Suplimentul Graviola Star este ambalat in cutii cu 50 de tablete (31 lei) si 100 de tablete (61 lei). Pastilele au dimensiuni mici, sunt usor de inghitit (o spun pentru cei care probleme la administrarea de tablete mari) si prezinta o aroma interesanta, oarecum de cafea, asa am mirosit eu, adica este ceva placut, nu amar, mai degraba acrisor.

Inchei indemnandu-va sa cititi si sa va interesati despre tratamentele naturale, deoarece acestea stau la baza multor medicamente moderne. Si incercati sa preveniti. De la o varsta incolo incepem sa fim mai atenti la semnalele transmise de organismul nostru. Ganditi la nivel...celular si veti fi mai aproape de realitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.