Translate

duminică, 12 mai 2019

Tu stii sa alegi mobila din lemn masiv potrivita pentru spatii mici?


Intr-o locuinta cu spatii mici, alegerea mobilierului devine o adevarata provocare. Tocmai de aceea, trebuie sa fii sigur ca investesti in piese de inalta calitate, practice si comode, care sa iti indeplineasaca toate cerintele. O optiune excelenta este mobila din lemn masiv, intrucat aceasta poate fi personalizata la comanda pana la cele mai mici detalii, este extrem de rezistenta si are un aspect sofisticat si elegant.

Desi ai crede ca mobila din lemn masiv este voluminoasa si necesita un spatiu cu dimensiuni pe masura, afla ca modelele din prezent sunt mult mai practice si mai usor de folosit, datorita faptului ca au fost adaptate cerintelor de pe piata. Oamenii nu mai cauta mobilier pe post de decor, ci se orienteaza catre piese utile si functionale, care sa se potriveasca perfect in spatiul disponibil din locuinta lor.

In cele ce urmeaza, descopera cateva sfaturi utile cu privire la modul in care sa alegi piesele de mobila din lemn masiv care se incadreaza intr-un apartament sau o casa de mici dimensiuni!


Opteaza pentru dulapuri suspendate

In locul unor obiecte voluminoase, care iti vor face incaperile sa para si mai mici, mizeaza mai degraba pe mobila din lemn masiv ce contine dulapuri suspendate, astfel incat sa te bucuri de un plus de functionalitate. Depoziteaza la inaltime toate obiectele pe care nu le folosesti zilnic pentru a avea mai mult spatiu si lasa-le la vedere pe acelea care iti sunt utile. Acest lucru este valabil atat pentru bucatarie, cat si pentru living.

Depoziteaza pe verticala

Depozitarea pe verticala este una dintre cele mai cunoscute strategii de eficientizare a spatiului in locuintele mici, mai ales daca vorbim de mobila din lemn masiv. Spre exemplu, daca vrei ca in locuinta ta sa se regaseasca si altceva in afara de dulapuri suspendate, cauta o biblioteca cu rafturi, sertare si dulapuri inalte pana in tavan. Astfel, vei obtine mai mult spatiu pentru depozitare pentru carti, electronice, obiecte de uz personal sau orice altceva.

Cauta piese de mobilier in culori deschise

Acest truc folosit de majoritatea designerilor de interior este extrem de util atunci cand vine vorba de incadrarea pieselor de mobila din lemn masiv in spatiile mici. Cu cat mobilierul este mai deschis la culoare, cu atat acesta iti va da impresia ca spatiul este mai generos si mai luminos. Alege alb, creme, ivoire sau gri deschis pentru fiecare incapere din locuinta ta si uita de maroniul inchis care nici macar nu mai este la moda. De asemenea, usile din sticla transparenta ale bibliotecii sau ale vitrinei contribuie si ele la marirea vizuala a spatiilor mici.

Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile pe care le poti pune in aplicare atunci cand alegi mobila din lemn masiv pentru o locuinta cu spatii mici. Diversitatea modelelor disponibile pe piata te va ajuta sa gasesti piesele potrivite, astfel incat investitia pe care o faci sa merite din plin. Unul dintre magazinele online de mobila din lemn masiv la care poti apela cu incredere este Alberta Casa, un specialist in piese de mobilier de inalta calitate pentru care confortul si eleganta primeaza intotdeauna.

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.