Translate

duminică, 14 iulie 2019

Ingrijire de vara pentru ten matur si sensibil

Nu stiu ce vara e asta ca de doua zile a scazut temperatura dramatic! S-a racit in casa si e umezeala, ciudate rau vremurile pe care le traim. Asta nu ne impiedica sa ne ingrijim corespunzator tenul. Asa cum am scris in titlu, voi continua sa va arat produsele folosite de mine in perioada calda a anului, de data asta cu mentiunea ca ma refer la tenul matur. Daca n-ati trecut inca de 40 de ani, aveti rabdare! Veti vedea ce se schimba pielea dupa o anumita varsta, chiar si atunci cand sunteti in extrema unui ten gras, care v-a dat de furca toata viata.

Asadar, eu n-am mai putut sa utilizez aceleasi produse destinate tenului mixt sau gras, pe care le foloseam acum 10-15 ani. A trebuit sa schimb usor macazul. Daca inainte mergeam clar pe eticheta "pentru ten mixt sau gras", acum prefer "normal sau mixt", eventual "sensibil". Pur si simplu, desi tenul meu tot se ingrasa, daca utilizez produse create categoric pentru ten gras, am surpriza sa imi usuce pielea, mai ales in cazul cosmeticelor de spalat fata.
Si merg din ce in ce mai mult pe drematocosmetice, desi sunt mai scumpe.
Tandemul pe care l-am terminat de curand a fost de la Avene, o firma de care m-am atasat foarte tare in ultimul timp, din cauza ca mi se potrivesc foarte bine formulele lor.
Avene Laptele de curatare calmant, fara sapun, Cleanance Hydra este destinat pielii supuse unor tratamente ce provoaca uscare si iritatii, cum sunt cele pentru acnee. Sticla are 200 ml, este spornica, chiar daca pretul e ceva mai mare decat la produsele obisnuite. Il gasiti in farmacii, trebuie sa urmariti promotiile ca sa il luati ceva mai ieftin. Este un lapte care curata bland, hidrateaza si nu strange pielea sub nici o forma!
Nu este un produs bio, se bazeaza pe apa termala, unt de shea, extract de sofranel, jojoba, dar are si o lista de chimicale. Nu ma deranjeaza deoarece eu am incercat si produse cat mai naturale si nu mi-au mers prea stralucit.

Avene Emulsia hidratanta pentru piele normala si mixta Hydrance am stors-o pana n-a mai ramas nici o picatura in tub, asa de tare mi-a placut. Este un produs cu textura lejera, care intra rapid in piele si este destinata inclusiv decolteului. Nu neglijati decolteul, mai ales vara! Hipoalergenica si non-comedogenica, are un parfum usor si isi face treaba cu brio, adica hidrateaza pe tot parcursul zilei, iar pielea nu se irita chiar daca transpiri. La compozitie regasim apa termala impreuna cu uleiul de sofranel si extractul din seminte de glicina.

In paralel cu Avene am avut si Ivatherm Aquafil Hydra Light, crema hidratanta pentru piele normala si mixta, dar recunosc ca mi s-a parut ceva mai grea ca textura si am folosit-o mai mult pe gat si decolteu. Se bazeaza pe apa termala de Herculane, tineti minte renumita statiune.
Are un ingredient minune extras din panselute salbatice, un extract din avocado cu rol de matifiere, ulei de jojoba. Sincer, nu m-am omorat dupa aceasta crema, n-as indica-o tenului mixt sau gras, mie nu mi s-a parut ca matifiaza deloc, iar gradul de absorbtie nu e tocmai foarte bun.

Dar am descoperit un brand nou! Gratie unei promotii din farmacie, am intrat prima oara in posesia unui produs Natura Siberica, cosmetics of wild herbs and flowers (brand estonian). Ca de obicei, m-am lasat influentata de ambalajul dragut pe care se vede o sigla "made with wild harvested siberian herbs", adica plante siberiene culese din salbaticie. Nu e tocmai ecologic, dar functioneaza bine ca reclama. Crema de zi echilibranta si hidratanta pentru ten mixt si gras este o adevarata achizitie. Pentru ca nu are textura atat de usoara cum s-ar crede, ci numai potrivita, mai ales pentru ritualul de seara. N-as recomanda-o dimineata, inainte de machiaj. Are la baza extract de flori de salcam japonez, dar si extract de linte, pin siberian,  ulei de argan, palmier pitic si alte ingrediente vegetale. Miroase discret si este ambalata in recipient cu pompita ceea ce este avantajos si igienic.

Sa trecem acum la ochi...
Doamna vanzatoare de la magazinul naturist de langa mine m-a aburit cu alta marca estoniana (!), de data asta una mai de duzina, numita Natura Estonica Bio. Produsul nu e bio de nici o culoare, cred ca numele se refera la faptul ca are extracte din plante si costa vreo 15 lei. Cam putintel daca ne gandim ca e si de import. Crema de ochi cu ginseng si acai este destul de buna. Nu se vad cine stie ce efecte de lifting, cum scrie pe tub, dar la mine e greu de apreciat deoarece nu prea am riduri. Pe la ingrediente apare si extractul din seminte de cafea plus o lista lunga de chimicale, daca va spun ca e si taurina, incep sa inteleg de ce ar putea avea efect energizant asupra pielii.


Terminand eu tubuletul roz estonian, am revenit la meleaguri mai europene si am (re) cumparat Avon Anew Clinical Eye Lift System cu polipeptide-X, o gaselnita cu doua tipuri de produs, pentru partea de sub ochi si pentru cea de deasupra.
Nu e rea combinatia, dar nu stiu cum si-au imaginat "creatorii" ca poti sa-ti bagi degetele, sa te balacesti pe rand in ambele compartimente, numai ca sa zici ca ai folosit, sanchi!, produse special create pentru partile ochiului. Chestia portocalie este un gel care se aplica deasupra ochiului, sa zicem ca e usor si potrivit pentru machiaj. Partea nude e o crema mai grosuta pentru pleoapa inferioara si pometi. Eu n-am rabdare, folosesc crema seara si gelul dimineata, ca sa stiu o chestie! Partea nasoala e ca, dupa atatea deschideri si bagat degetele in crema, aceasta clar vine prea mult in contact cu aerul si incepe sa-si schimbe proprietatile.
Cele doua componente au niste liste de ingrediente atat de lungi ca te ia capul. E drept ca sunt tot felul de extracte din plante pe-acolo. Cu toate criticile mele, crema nu e rea, am mai avut-o. Daca ma intrebati pe mine, nu prea sunt creme de ochi care sa aiba efecte vizibile, cu prevenirea cearcanelor sa zicem ca se mai observa ceva, dar cu ridurile greu sa gasesti ceva care chiar sa functioneze. Poate dupa o mai indelungata utilizare...

Am sa inchei revenind la gat si decolteu. Vara sunt expuse la fel ca fata, asa ca trebuie sa le tratati cu aceeasi grija si aceleasi produse de calitate. O crema de corp nu e suficienta! Folositi cremele pe care le folositi si pe fata. Veti observa odata cu inaintarea in varsta ca pielea de pe gat se degradeaza mai rapid daca nu e ingrijita cum trebuie. Vedeti pe strada femei cu fata bine intinsa si cu o piele flasca, mai inchisa la culoare pe gat, ceea ce nu este deloc estetic. Mai ales seara, incercati sa extindeti ritualul de curatare si hidratare si la aceasta zona de obicei neglijata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.