Translate

sâmbătă, 27 iulie 2019

Iata de ce nu trebuie sa amani tratamentul cu implant dentar!


Fiecare dinte este unic, exact ca in cazul amprentelor digitale, astfel incat poti fi sigur ca nimeni nu mai are dintii exact ca ai tai. In prezent, exista mai multe solutii pentru inlocuirea dintilor pierduti sau degradati, insa o singura optiune va oferi cu adevarat senzatia, functiile si aspectul unui dinte natural: implantul dentar.

Implantul dentar este cea mai eficienta cale pentru a obtine atat un aspect natural al danturii, cat si sanatatea orala necesara pentru recastigarea zambetului dorit. Stabil, puternic si de incredere, un implant dentar poate inlocui cu succes un dinte pe care l-ai pierdut sau unul care trebuie extras, astfel incat schimbarile pe care le vei resimti vor fi numai in bine, multumita aspectului si functionalitatii noului dinte.

Solutia tehnica optima

Implantul dentar este solutia moderna si durabila pentru inlocuirea oricarui dinte, indiferent de cauza care a dus la pierderea acestuia. Vechile tehnici si proceduri de rezolvare a acestei probleme, puntile dentare, reprezinta solutii pentru o durata de cel mult 5-7 ani, dupa care necesita a fi schimbate. Acestea sunt alcatuite dintr-un dinte artificial inserat intre doua coroane dentare care sunt atasate pe dintii vecini, motiv pentru care va trebui sa fii foarte atent la curatarea si mentinerea acestora. Un implant dentar de calitate nu necesita decat ingrijirea pe care trebuie sa o acorzi si dintilor naturali, iar durabilitatea acestuia se poate extinde pe tot parcursul vietii tale.


Implantul dentar te va scapa de grija protezelor dentare, care pot sa alunece sau sa cada, producand disconfort. In cazul in care vei ingriji implantul dentar asemenea dintilor naturali, apeland la un periaj atent, folosind ata dentara si apa de gura, stabilitatea si durata lunga de viata a acestuia va fi asigurata. Nu uita, totusi, sa vizitezi un cabinet stomatologic de cel putin doua ori pe an pentru a preveni orice eventuala afectiune.


Sanatate si confort psihologic 

Afectiunile dentare netratate care duc la pierderea unuia sau mai multor dinti favorizeaza aparitia unor probleme conexe, precum deteriorarea osului maxilar sau mandibular si schimbarea pozitiei celorlalti dinti. In acest sens, implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru restaurarea dentara si pentru mentinerea sanatatii osului natural la parametri optimi.

Pe langa detaliile ce tin de sanatate si confort in masticatie, un implant dentar te va ajuta sa te bucuri de viata fara a-ti mai face griji in privinta esteticii danturii. In urma acestui tratament, nu va mai fi nevoie sa eviti intalnirile cu prietenii si sa te simti inconfortabil in public sau jenat de faptul ca zambetul tau nu arata precum ar trebui. Un implant dentar iti va permite sa mananci orice, sa pronunti corect orice sunet si sa zambesti fara retineri, asadar iti poate reda sansa la o viata sociala normala.

Iata cateva beneficii de care te vei bucura in cazul unui tratament cu implant dentar: 
- facilitarea socializarii: implantul dentar nu reprezinta un impediment in vorbire, asa cum este cazul protezelor mobile;
- libertate deplina in privinta consumului de alimente: un implant dentar iti va permite sa savurezi din nou, fara ezitare, preparatele culinare pe care le iubesti, fara sa experimentezi durere, disconfort sau alte probleme.
- alte solutii de inlocuire a dintilor, precum puntile dentare, pot afecta dintii invecinati. Plasarea unei punti dentare presupune slefuirea dintilor sanatosi invecinati pentru a putea sprijini de acestia dintele sau dintii artificiali. Spre deosebire de aceasta tehnica, implantul dentar este inserat in locul radacinii vechiului dinte natural, astfel incat nu va afecta dintii din apropiere.

Medicii din cadrul clinicii Dental Excellence sunt specializati in chirurgie dento-alveolara si chirurgie oro-maxilo-faciala, astfel incat aici te vei bucura de cele mai bune optiuni pentru tratamentul cu implant dentar, indiferent de complexitatea cazului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.