Translate

marți, 11 septembrie 2012

“Give me honey” şi un concurs de început de şcoalã



Am nişte emoţii teribile, isteţul meu va fi boboc în clasa I…
N-ar trebui sã mã agit atât dar cred cã retrãiesc prima mea zi de şcoalã, mi-o aduc aminte ca şi cum ar fi fost ieri! Timpul chiar este relativ, creierul nostru stocheazã toate amãnuntele, totul e sa gãsim elementul declanşator al amintirilor. Pentru cã va fi din nou în colectivitate, este clar cã puştiul meu va fi automat expus (exact ca şi la grãdiniţã) tuturor virozelor ce bântuie la început de sezon rece. E un lucru ce nu se poate evita, face parte din experienţele copilãriei. Dar, ca în fiecare an, voi încerca sã îl ajut stimulându-i puţin sistemul imunitar cu suplimente, metode naturale, hranã adecvatã. Interesul meu e dublu. De câte ori se îmbolnãveşte el, îmi dã şi mie... el n-are nici o treabã, eu zac zile întregi. Deh, altã vârstã, altã rezistenţã!
De ce vorbesc despre viroze?
Pentru cã am descoperit zilele acestea blogul http://mierea-de-albine.blogspot.ro/ , un spaţiu on-line dedicat miraculoasei mieri şi produselor derivate din apiculturã. Este totodatã şi un magazin pentru astfel de produse, o noutate în aceastã perioadã fiind chiar mierea cu tincturã de propolis şi polen proaspãt destinatã creşterii imunitãţii la copii. Mierea este cel mai la îndemânã remediu pentru problemele legate de perioada friguroasã. Eu am în permanenţã în casã borcanul cu miere. De obicei cumpãr poliflorã pentru cã are cea mai complexã compoziţie deşi este cea mai ieftinã. Indulcesc cu miere laptele copilului deoarece combinaţia îi regleazã tranzitul intestinal. Pe de altã parte toatã vara am pus lãmâi tãiate în miere şi le-am ţinut la frigider. Am fãcut nişte limonade fabuloase, parfumate şi cu puţinã mentã, pline de vitamina C. Am avut şi o pungã de cãtinã pe care am lăsat-o în miere, la macerat. Rezultatul este un lichid mai puţin plãcut la gust şi miros ca cel de lãmâie dar beneficiile pentru sãnãtate sunt enorme.
Din când în când mi-am fãcut mãşti pentru ten din miere cu zeamã de lãmâie, tenul meu e mixt şi nu reacţioneazã prea bine la cãldurã. Proprietãţile antibacteriene ale mierii mi-au fost de mare folos, iar luminozitatea pielii s-a accentuat. Chiar şi când m-a ars soarele puţin pe faţã am apelat la miere pentru calmarea roşeţii. Soţul meu are o imunitate de invidiat, de când îl cunosc nu l-am vãzut zãcând vreodatã, când rãceşte nu face altceva decât sã strãnute, nu face febrã, nu îl doare nimic, nu ia pastile. Dar toatã viaţa a bãut în fiecare zi un ibric de ceai de muşeţel îndulcit cu miere...Pentru mama mea am fiert vin roşu cu pãtrunjel şi miere, o reţetã fabuloasã pentru reglarea tensiunii şi combaterea bolilor cardiace.
Ceea ce vreau sã spun este cã mierea este atât de banalã şi se poate folosi în atât de multe feluri încât pierdem din vedere imensele beneficii pe care ni le aduce de fapt. Este aliment şi medicament totodatã şi efectul fundamental este acela de normalizare a compoziţiei sângelui.
In secţiunea “magazin” de pe blogul pomenit mai sus am gãsit un energizant 100% natural ce garanteazã ca rezultate scãderea oboselii şi a stressului şi creşterea imunitãţii în numai 7 zile de utilizare...are miere, polen şi propolis şi este recomandat tuturor vârstelor, mai ales sportivilor sau celor care depun efort fizic şi convalescenţilor. Se recomandã 2 borcãnele pentru o curã, cu 2 linguriţe de câte 2 ori pe zi. La cât am fost eu de fleşcaitã zilele acestea cred cã voi apela la acest produs pentru cã nimic altceva n-a funcţionat destul de eficient ca sã mã scoatã din starea asta.

Acestea fiind zise, sã trecem la partea cu concursul...
Incepând de astãzi, 11.09, pânã pe 02.10 vã aştept cu un comentariu în care sã-mi spuneţi numele GFC cu care v-aţi înscris pe blog, adresa de mail şi câteva vorbe despre modul în care folosiţi voi mierea.

Premiile sunt în numãr de 2 şi vor fi alcãtuite fiecare din reviste şi cãrţi destinate copiilor, dar şi pentru voi câte ceva, astfel:
- 1 carte din seria “Miturile şi legendele lumii” apărută în Biblioteca Adevărul;
- 1 carte din seria “100 de opere esenţiale” apărută în Biblioteca Adevărul;
- 1 ex. revistă din seria “Corpul Uman”;
- 1 ex. revistă din seria “100 Personalităţi”;
- 1 ex. revistă din seria “Animalele Planetei”;
- câteva cărţi de colorat şi de activităţi pentru preşcolari;
- câteva mostre cosmetice

Premiile le acord prin tragere la sorţi cu List Randomizer iar câştigătorii îi voi anunţa pe blog şi pe mailul din comentariul de concurs.

23 de comentarii:

  1. gfc:nastya paun
    email:anastacie93@yahoo.com
    Nu folosesc miere la nimic,pentru ca nu-mi permit sa cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  2. gfc - Iacob Alina
    email - alina22buc@yahoo.com
    In special indulcesc ceaiul baietelului meu si indulcesc limonada pe care o beau frecvent.

    RăspundețiȘtergere
  3. gfc.Dan Oanta e-mail-oantadan2007@yahoo.com FOLOSESC MIEREA IN ALIMENTATIA PROPRIE DEOARECE IN URMA CU UN AN AM SUFERIT O INTERVENTIE CHIRURGICALA LA NIVELUL STOMACULUI SI DOCTORII CHIAR MI-AU RECOMANDAT SA FOLOSESC MIEREA..

    RăspundețiȘtergere
  4. GFC:Madalina Oanta e-mail:oantamadalina@yahoo.com FOLOSESC MIEREA IN ALIMENTATIA PROPRIE SI LA INDUCIT CEAIUL.

    RăspundețiȘtergere
  5. gfc: Andreea
    email: andreea.mihaela01@yahoo.com
    Folosesc mierea in ceaiuri, la prajituri dar si ca ingredient pentru mastile cosmetice pe care mi le prepar singura acasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. gfc: IngerFaraHarpa
    mail: inger_fara_harpa@yahoo.com

    Folosesc mierea pentru:
    - indulcirea ceaiului;
    - masca faciala : argila + miere;
    - buze: miere+ unt ;

    RăspundețiȘtergere
  7. GFC: Elisa Ely
    E-mail: elisa_ely2008@yahoo.com
    Folosesc mierea ca aliment in primul rand dar si pentru buze.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gfc - Grigoras Catalina
    mail : Inocent.kate@yahoo.com

    Eu nu prea consum dulce ,insa mierea imi place foarte mult .Unu la mana pentru ca am probleme cu stomacul si trebuie sa folosesc , pentru ca imi place gustul ei si ii apreciez calitatile atat medicale cat si culinare .

    Iata pentru ce folosesc eu mierea :

    Pentru sanatatea dintilor - mierea hrăneşte gingiile, ajutând la o mai bună hrănire a dinţilor.

    - ajută mecanismele de detoxifiere ale organismului; mierea conţine multă fructoză (în special mierea de salcâm) care ajută în mod direct mecanismele energetice ale ficatului; un ficat sănătos înseamnă o mai bună detoxifiere biochimică

    Laxativ
    - mierea este higroscopică (atrage apa)
    - reglează flora intestinului gros
    - ajută pancreasul şi ficatul să funcţioneze mai bine; aceste organe vor produce atunci mai multe sucuri digestive

    Tonicardiac
    - mierea este cea mai bună energie pentru orice muşchi, inclusiv pentru inimă, care este în primul rând " pompă musculară"

    Febră (mierea furnizează energie leucocitelor care pot elimina astfel mai uşor cauzele febrei : bacterii, virusuri, celule moarte, substanţe non-self etc.).

    Afecţiunile gurii şi a buzelor
    Ulceraţii (mierea este un agent antibacterian şi regenerativ natural).

    Diverse afecţiuni ale buzelor

    Gât dureros (acţiune antiinflamatoare, antibacteriană şi regenerativă).

    Tuse (mierea este un agent antibacterian şi emolient).

    Răceală (mierea ajută sistemul imun).

    . Afecţiuni ale oaselor şi articulaţiilor ( osteologie)



    Boli reumatice (agent natural antiinflamator şi regenerativ)


    . Afecţiuni oculare ( oftalmologie )


    Afecţiuni ale sistemului nervos
    Astenie (mierea furnizează energie tuturor celulelor organismului)

    Insomnie (în special mierea de tei, este un foarte bun sedativ când este folosită înainte de ora de culcare )

    Arsuri (acţiune antiinflamatoare + regenerativă )

    Sii multe altele .Fara doar sau poate mierea este un lucru de care nu ne putem lipsi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :), nu cred ca se astepta autoarea la un copy-paste, cand a pus intrebarea.

      Ștergere
    2. hi, hi....ai tras o intepatura, asaaaa... din zbor...merci de vizita

      Ștergere
  9. GFC: Ana H
    e-mail: h_ana_19@yahoo.com

    Eu consum mierea in mai multe moduri..in masti pentru par, pentru fata, la unele prajituri, in ceai (niciodata nu pun miere in ceaiul fierbinte deoarece am inteles ca mierea in contact cu ceva fierbinte isi pierde din substantele bune). Consum o lingurita de miere pe zi deoarece e sanatoasa si imi da energie. Are efecte benefice asupra corpului, se poate folosi si ca balsam de buze..pentru cine rezista sa nu o manance, hehe!

    RăspundețiȘtergere
  10. GFC: diana.ioana90
    E-mail: diana.ioana90@yahoo.com

    Eu folosesc mierea pentru ceai dar si pentru masca de fata homemade.

    RăspundețiȘtergere
  11. gfc roxana hlroxana@yahoo.com
    miere o folosesc 1 lingurita dimineata pe stomacul gol iar in timpul zilei pun 1 sau 2 lingurite in sucul de fructe

    RăspundețiȘtergere
  12. gfc:Lari
    lari_delia@yahoo.com
    folosesc mierea la ceai, cafea si la orice.

    RăspundețiȘtergere
  13. gfc-abetina.;mail -aluculeseibrindusa@yahoo.com
    share-
    http://www.facebook.com/#!/brindusa.aluculesei/posts/497405216936954
    Mie nu imi lipesete mierea din casa,cumpar de salcam,de rapita poliflora si o foloesc ca indulcitor cam peste tot si ca medicament atunci cand ma doar gatul ,ca pansament cand ma doare stomacul si cand imi e pofta de ceva dulce

    RăspundețiȘtergere
  14. GFC: Ada
    lucky_ada@ymail.com
    Eu folosesc mierea pentru indulcirea ceaiului.

    RăspundețiȘtergere
  15. GFC : Daniela-Adriana
    Eu folosesc mierea pentru ceai si pentru masti pentru fata sau par.

    RăspundețiȘtergere
  16. GFC:IuliaSava
    Mail:yulik_4_u@yahoo.com
    Mierea o folosesc la indulcit ceaiul

    RăspundețiȘtergere
  17. GFC: ingerash dulce

    Mierea chiar e un aliment-minune. Il folosesc des ca balsam de buze,masca pentru par si ca masca hidratanta pe timp de iarna pentru piele. De asemenea folosesc mierea in prajituri si pentru indulcirea ceaiului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu folosesc mierea in locul zaharului in cafea , ceai si la glazurarea carnii sau a prajiturilor.
    GFC: Eva
    Mail: evahossu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  19. GFC :Beculet
    mail : beculet@ymail.com
    Folosesc mierea in ceai si la prajituri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tatiana
      GFC Tatiana
      atiana67@yahoo.com
      Folosesc mierea la orice, la sosuri,cafea,ceai,prajituri,la conservarea zarzavaturilor,masti de fata si consumarea in starea ei naturala,

      Ștergere
  20. GFC Cîmpeanu Cristina
    email cristinac_tm_sm@yahoo.com
    folosesc mierea dimineata, in cafeaua in care pun mult lapte

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.