Translate

joi, 20 septembrie 2012

Poate ar fi bine sa redevenim patrioti

Am senzatia ca a fi patriot este asa o bascalie in ziua de azi, macar sa indraznesti sa recunosti aceasta calitate si se prapadesc toti de ras. Ne-am stafidit reciproc acest sentiment, bagatelizandu-l si punandu-l la fundul valizei cu emotii...pacat! Daca exista vreun popor care ar avea cu adevarat de ce sa fie mandru de ceea ce a fost, de istoria sa si de realizarile sale, acela este poporul roman. Cineva a indraznit sa spuna acum ceva timp ca noile descoperiri arata ca dacii au fost cei care au stat la baza formarii poporului italian si nu invers si toata lumea a luat in deradere stirea. Atat de tare ne-au spalat creierul cu istoria oficiala incat nu mai distingem adevarul. Nu-i nimic, exista si o istorie alternativa, subterana dar cu atat mai palpitanta! Va dau un link si sper sa va delectati cu aceasta lectura.
http://ro.scribd.com/doc/46607987/Misterele-Romaniei-Vol-1

Ca sa va incit putin sa cititi din cartea amintita, am sa va spun doar ca evenimentul retragerii romanilor din teritoriile dace a fost bine cosmetizat la momentul respectiv, astfel incat sa para ca imperiul si-a pierdut interesul pentru Dacia iar actiunea sa nu duca la patarea onoarei militare a romanilor. In realitate romanii au fost alungati pur si simplu de dacii liberi care nu au obosit sa-i hartuiasca in razboaie pentru a-si ajuta fratii. Pentru ascunderea adevarului se spune ca legiunile romane erau atacate de barbari. Nu erau barbari, erau daci liberi! Data alungarii romanilor din Dacia se situeaza cu mult inaintea celei consemnate de sursele istorice oficiale, iar pe vremea lui Aurelian doar s-a scris despre ceva intamplat mai inainte. 
Pana una alta nu uitati ca pe monumentele imperiului roman exista daci si numai daci si nici un alt popor cucerit nu a fost considerat destul de demn pentru a fi imortalizat in piatra. Dacii domnesc falnic peste Roma si Vatican si in ziua de astazi, de la inaltimea columnelor, statuilor si basoreliefurilor. Ce spune chestia asta despre noi? Ca uitam prea usor cine suntem si de unde am plecat.

6 comentarii:

  1. Si eu cand am vazut prima oara documentarul Dacii- adevaruri tulburatoare, am ramas cu sentimentul ca am fost "pacalita" in copilarie de catre cei care ma invatau anumite lucruri.
    Dar nu ma mai mir. deoarece de-a lungul vietii am descoperit multe neconcordante intre ceea ce am fost invatata si cum e viata in realitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multe "istorii", adevarata ISTORIE nu cred ca o vom afla vreodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema incepe tot cu noi, nu cu istoria universala...noi suntem cei care ar trebui sa ne schimbam cartile de istorie nu sa asteptam confirmari din afara tarii...dar, ca de obicei, ne este prea frica sa nu deranjam orgoliile europene, diplomatia bate adevarul, cum sa spunem ca aici este leaganul civilizatiei europene? Ar lesina madam Merkel...iar Base ar trebui sa-i tina capul si sa-i dea cu otet pe la nas, va dati seama ce scandal ar fi!

      Ștergere
  3. De acord cu tine.
    Istoria României a fost în permanenţă falsificată şi continuă să fie.
    Dar acest "noi" de care zici tu (apropo,folosit în perioada comunistă pentru a crea un vid de responsabilitate) nu este eficient.
    Un "tu" sau "el" poate fi responsabilizat, dar "noi" este atât de vag...
    Lucrurile vor căpăta sens când fiecare "eu" va începe să schimbe ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu voi incerca sa-i povestesc copilului cate ceva, atat cat va pricepe dar va invata o istorie in scoala si stii cum e, ce zice profesorul in clasa e sfant...mi-este imposibil sa nu-mi amintesc etapele prin care am trecut eu ca adolescent ce citea ceea ce i se punea la dispozitie.Apoi am avut acces la altfel de carti si mi-a fost foarte greu sa accept si alte versiuni ale faptelor. A trebuit sa ma maturizez si sa-mi schimb modul de a gandi si mai ales sa citesc foarte mult ca sa pot judeca si compara. Va fi greu sa insufli copiilor o anumita atitudine daca scoala nu face nimic in acest sens.

      Ștergere
  4. wooow.articolul tau mi-a taiat rasuflarea.ai dreptate.avem cu ce ne mandri dar suntem prea prosti si nu o facem.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.