Translate

marți, 4 decembrie 2012

Suntem fiii stelelor



Aşa cum aţi auzit pe la ştiri, în noaptea de 3 spre 4 dec., planetele Mercur, Venus şi Saturn s-au aliniat cu cele trei piramide egiptene de la Giza, eveniment ce se produce la mai mult de 2700 de ani o datã! Atenţie, e vorba de poziţionarea planetelor deasupra vârfurilor piramidelor, acesta e un fenomen rar, nu alinierea planetelor între ele. Aştia au tradus  de-a-n boulea ca de obicei, din scrierile unui ziarist, Charles Marcello! De fapt, dacã vã ţin balamalele, citiţi articolul în englezã aici şi veţi vedea cã traducerea e de cacao. Dacã traducãtorii ar fi avut curiozitatea sã citeascã şi alte articole ar fi vãzut cã şi Marte s-a aflat deasupra Piramidei Roşii (nordice) de la Dashur, deci am avut 4 planete deasupra a 4 piramide. Super-tare! Pe net sunt atâtea interpretãri ale spuselor ziaristului încât nu cred ca s-a obosit cineva sã-i citeascã toate scrierile şi argumentele.

 Toatã lumea a preluat ştirea si a ieşit o bulibãşealã pe cinste cã în ciorbã au fost amestecate şi stelele din Constelaţia Orion, de se-nţelege cã şi astea s-au aliniat cu piramidele! De fapt e vorba despre faptul cã piramidele au fost astfel amplsate încât imitã poziţia celor trei stele din Centura Orion, s-au scris carţi întregi pe tema asta. Problema e cã ziaristul crede cã piramidele au fost construite astfel încât sã celebreze şi alinierea planetelor , nu numai Centura Orion. Si asta doar cu 18 zile înainte de 21.12.2012. Plus cã dl.Marcello se apucã şi adunã cifrele datei 03.12.2012 într-un fel pe care nu l-am înţeles şi îi dã “18” adicã numãrul de zile rãmase pânã la 21 dec. (cred cã adunã 3+12+1+2, dar nu aşa se procedeazã la reducerea datei, mi se pare cam tras de pãr).
Articolul original al lui Charles Marcello este foarte lung şi suficient de interesant, atinge inclusiv probleme din Biblie, dã exemple şi încearcã sã explice coincidenţele numerologice. De fapt e vorba de o serie întreagã de articole complexe pe care le puteţi gãsi în linkul de mai sus.
Este uluitor cã civilizaţia veche a Egiptului avea cunoştinţe atât de avansate de astronomie încât şi-a permis sã “aranjeze” nişte construcţii atât de impunãtoare ca piramidele astfel încât sã imite poziţia unor stele aflate la vreo 1500 de ani-luminã de Pãmânt. 




Dacã vã uitaţi la poza cu Orion veţi observa cã stelele din centurã nu sunt perfect aliniate, existã o micã abatere...Ei bine, uitaţi-vã la poza cu piramidele şi veţi vedea cã vechii constructori au respectat întocmai aceastã abatere. Cum ştiau egiptenii chestia asta fãrã sã aibã instrumente performante de observare e greu de presupus, cu ochiul liber ai senzaţia cã stelele sunt pe o linie dreaptã!
Oricum, Orion este vizibil şi pe cerul nostru începând cu luna noiembrie, este o grupare de stele ce are câteva vedete, Nebuloasa aflatã un pic mai jos de Centura cu 3 stele fiind una dintre acestea. Mie îmi place mai mult teoria care leagã piramidele de Orion şi...extratereştrii, mi se pare mai romanticã.
Maestrul Geo Bogza a scris un poem, “Orion” , dedicat apariţiei/dispariţiei acestei fascinante constelaţii de pe cerul nostru, din care redau douã strofe.

"Nici o corabie nu s-a întors vreodată
Din mările sudului sau de la Capricorn
Atât de pură şi elegantă fregata,
Cum se întoarce toamna Orion.
........................................................
Rege al constela
țiilor din septentrion
Mereu lunecând peste lumi înghe
țate
Aşa străbate noaptea marele Orion,
Corabie legănată în eternitate."

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.