Acum câţiva ani
erau prezentate la tv mai multe cazuri ale unor persoane care exageraserã cu
consumul de soia în perioada postului, cred cã erau şi nişte cãlugãriţe pe post
de victime, şi ajunseserã frumuşel la spital, mai ales din cauza reacţiilor
alergice pe care le suferiserã.
A mai fost cazul
unei familii (de data asta nu de la noi, slavã Domnului!) care avea un bebeluş
pe care îl hrãniserã cu lapte de soia, cã pãrinţii erau vegetarieni şi atât îi
dusese pe ei capul! Copilul murise în cele din urmã din cauza carenţelor
nutritive grave. Nefiind un caz singular, pe cutiile de lapte de soia se poate
citi acea inscripţie care menţioneazã cã produsul nu înlocuieşte o alimentaţie
echilibratã şi complexã.
In lumina
“ultimelor studii” s-ar pãrea totuşi cã aura de aliment sãnãtos şi ieftin
atribuitã soiei este pe deplin...nemeritatã. In parantezã fie zis chiar faptul
cã soia este ieftinã ar trebui sã ne dea de gândit. Soia este folositã mai ales
pentru producerea uleiului de soia care este...ieftin, cel mai ieftin! Dupã
extragerea uleiului, rãmâne proteina de soia care era folositã ca furaj pentru
animale. Numai cã animalele hrãnite astfel au început sã se îmbolnãveascã grav,
fiindu-le afectat în special sistemul reproducãtor.
In schimb soia se
vinde tot într-o veselie, mai ales în perioadele de post, cã ce mai conteazã
dacã ne mai tâmpim puţin, oricum creieraşele noastre sunt lejer amorţite. Iatã
principalele “binefaceri” ale consumului de soia, cu menţiunea cã principala
binefacere pentru omenire este aceea cã murim mai repede şi eliberãm spaţiul
vital. Atenţie, efectele descrise mai jos se referã la soia “bio” pentru cã cea
modificatã genetic este de 10 ori mai agresivã.
1. Soia este
catastroficã pentru copii, stopeazã dezvoltarea creierului şi provoacã
hipotiroidism.
2. Creşte de 3
ori riscul de Alzheimer şi distruge sistemul reproducãtor (pãi ãsta-i
interesul, nu?).
3. Nu are
proprietatea de întãrire a sistemului imunitar, aşa cum au proteinele animale
şi celelalte vegetale, este doar un deşeu industrial care opreşte absorbţia
mineralelor în organism.
4. Conţine
fitoestrogeni care, la un consum mai ridicat, funcţioneazã ca şi
contraceptivele orale. Ca urmare, la copii, provoacã efeminarea bãieţilor şi
pubertatea precoce la fete.
5. 30 grame
soia/zi (o cutie de tofu are 200 grame!) duce la hipotiroidism, creşterea
incidenţei diabetului, demenţã vascularã, creiere îmbãtrânite cu 5 ani.
Si acestea sunt
doar câteva chestii, o parte infimã din cercetãrile care au fost fãcute. In
unele ţãri s-a luat deja atitudine, mai ales în cazul hrãnirii copiilor
deoarece, spre deosebire de adulţi, la copii rãul provocat este ireversibil.
Dacã v-am trezit
interesul (şi vã ştiţi cu musca pe cãciulã) citiţi articolul complet AICI
Interesant! Iata ca si aici se aplica principiul: ce e mult strica.
RăspundețiȘtergereSeara placuta!
trebuia sa aiba si asta un revers ca si in cazul usturoiului care o fi el antibiotic dar favorizeaza instalarea Alzheimerului...deci ce e de preferat?
Ștergerenu mi-a placut niciodata soia,acest panaceu unuversal aparut peste noapte...
RăspundețiȘtergereeu gatesc soia rar ca nu ii place copilului si fac numai snitele din bucatile alea la punga...
Ștergere