Translate

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Tablitele de la Sinaia

Imi place teribil sa descopar amanuntele palpitante, neoficiale, misterioase, ce populeaza din belsug istoria noastra veche. Exista din ce in ce mai numeroase voci care scot la iveala inadvertentele din cronologia oficiala a poporului nostru, acele intamplari neexplicate, care nu se potrivesc in versiunea din cartea de istorie dar care, puse cap la cap, se imbina usor ca un puzzle.
Zilele trecute am poposit pe ariminia.ro, in cautarea unor date despre tablitele de la Sinaia. Am gasit lucruri mult mai complexe decat ma asteptam, tulburatoare, care ar trebui privite si din alte unghiuri. Despre controversatele tablite de la Sinaia de Prahova gasiti povesti nenumarate. Pe scurt, este vorba despre faptul ca, in timpul construirii castelului Peles s-ar fi descoperit un numar mare de tablite turnate in aur, acoperite de scris si medalioane.
Se zice ca Regele, mare amator de istorie, dar si putin ajuns in faliment datorita ridicarii castelului, ar fi tins sa topeasca tablitele pentru a recupera aurul. Dandu-si seama de posibila lor valoare istorica, a pus intai sa se faca niste mulaje dupa acestea. Legenda are diverse versiuni, cert este ca un numar de tablite copiate zace astazi in depozitul Muzeului de Istorie din Bucuresti, fara sa fie luate macar pe inventar sau cercetate in mod oficial. S-au gasit insa destui specialisti, mai putin inchistati si indoctrinati, interesati de istoria scrisa pe tablite, astfel incat acestea sa nu fie uitate chiar de tot. Tablitele acopera o perioada de timp ce porneste de pe la 1600 i.e.n. si ajunge pana pe la 100-200 e.n., fiind scrise in limba getilor.

Pe site-ul de care aminteam mai sus am gasit traducerea lor, nu discut, ca nu am pregatirea necesara, corectitudinea acestei traduceri. Site-ul apartine dlui.Olariu Constantin, autorul cartii "Adevaruri ascunse", scrisa tocmai pornind de la traducerea tablitelor, o puteti comanda AICI.
Nu am citit cartea, nu cunosc interpretarea data de autor textelor, dar mi-au sarit in ochi fraze pe care le-am vazut prin prisma amatorului de mistere cu extraterestri. Tablitele sunt numerotate si datate, iar in majoritatea textelor sunt pomeniti ingerii, Mantuitorul, cativa sfinti, miracole, crucea, agheazma si alte simboluri crestine care, zau daca aveau ce cauta acolo la data cand au fost turnate tablitele. Sarmizegetusa este scrisa "Sarmisetouza" si este numita "Casa Mantuitorului". Daca aveti rabdare sa cititi, veti recunoaste si alte nume si veti avea si cateva surprize.
Redau mai jos ceea ce m-a intrigat pe mine.
T17-330 i.e.n.
 Armata nobililor este trimisă adesea din Sarmise de către adunarea neamului străbun să facă război şi să lovească de aproape cu putere ca un ciocan, fiind însoţită de ceata de îngeri. Astfel după pornire, ascuns privirilor o urmăreşte din înaltul zărilor stînd pe un ster Moş Arimin Os(Puternicul strămoş Arimin).
T21-280 i.e.n.
Sfîntul Zabelio  a judecat şi a dat armatei populare a cetăţii Sirmio condusă de Dromixto (Dromicto), acel soare arzător care i-a culcat la pământ şi i-a lovit pe furiş pe jumătate din ei. Locuitorii cetăţii s-au ascuns să nu fie mîncaţi, au plîns pînă s-au înroşit şi se temeau ca nişte copii sărmani

T55-anul 30
Neamul(jegoşii) lui Elie, ca nişte vite s-au înfoiat precum pleava de cînepă dorind să-l ia pe III(Mîntuitor) dar Zanio, credinciosul în sfînta cruce l-a luat să-l ducă în ţinutul lui Zamolxe. Cei adunaţi au început să arunce cu zoi (vorbe urîte) peste minunea vie care dormea.
Antonio a luat giulgiul şi fiinţa care aduce salvarea (strălucitoarea făptură) şi a ţîşnit cu ele la neamul românilor unde astfel s-a oprit. Noe a trimis solie pe Gezo să cerceteze dacă mielul este cu ei. 
T57-anul 30
Să se cerceteze mişcarea lină a fiinţelor din ceruri dacă sfînta mamă va  fi judecată pentru marea suferinţă. Am mare teamă că chipul minunii adormite va alerga să se însoţească (adune) în credinţă. Să luăm aminte că micul get va merge să locuiască la unicul  Zabelio din cetatea geţilor români şi bastarnilor.

 Oricat am stat eu si am judecat exprimarile, nu mi-am dat seama de ce autorii textelor (sunt mai multi, evident!) se refera la fiintele supranaturale ca si cum ar fi langa ei si ar actiona odata cu ei. Iar chestia aceea cu "soarele arzator"  dat de un sfant si care ii loveste pe dusmani mi se pare ca aduce cam prea bine cu o...bomba moderna. Cat despre "fiinta care aduce salvarea", descrisa ca "micul get" ce va merge sa locuiasca la sfantul Zabelio, pe cuvant daca nu m-a dus cu gandul la o fiinta mica de inaltime, ceva in genul extraterestrilor gri, cu ceva puteri extraordinare, suficient cat sa treaca drept inger la geti.
Eu va invit sa cititi traducerile si sa luati aminte la informatii.
P.S. Am intalnit cuvintele "manea" si "satra" si da, au aceleasi intelesuri ca astazi si nu au nici o legatura cu o anumita etnie care nu poposise inca, in acea vreme, pe meleagurile noastre.

6 comentarii:

  1. Este prima dată când aud de aceste tăbliţe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte, foarte interesant!
    Sa ai o duminica cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam de aceste tablite, cred ca ar trebui sa se acorde o mai mare atentie istoriei noastre..Ori nu sunt fonduri, ori mergem pe principiul lenii :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu auzisem de aceste tablite,dar cu datele istorice si autenticitatea lor,nu prea sunt in tema si nu ma pot pronunta.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu stiam nimic de existenta lor :D

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.