Translate

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Jurnal de weekend - Hai, noroc de Ziua Recunostintei!

Da' ce i-a lovit pe americani anul acesta! Ca unii comercianti au pornit Black Friday mai devreme, chiar joi, de  Ziua Recunostintei, si cetatenii au fost, saracii, extrem de debusolati, n-au stiut daca sa stea cu familia sau la cozile din magazine. Grea alegere! Eu o rezolvam stand cu tot cu familie in imbulzeala din magazine. Si cine a mai mancat curcanul?! Celebrul turkey umplut s-o fi racit pe masa, alaturi de cartofii dulci si sosul de merisoare.


N-am vrut sa las sa treaca Ziua Recunostintei nemarcata, desi nu este a mea, dar apreciez obiceiurile culinare ale americanilor, ca tare gustos mai este piureul de cartofi dulci! Daca n-ati incercat, vi-l recomand, desi acest soi de cartofi este cam scump in supermarket.
 Eu am ales sa impodobesc o damigenuta de doi litri cu binecunoscutul curcan. Viu de data asta. Nu stiu de ce imi place pasarea aceasta atat de tare, iar servetelul mi-a placut si mai mult datorita nuantelor ruginii. Curcanul mi-aduce aminte de fericita copilarie petrecuta in curtea bunicilor unde traia oratania sus-pomenita. Desi era cat mine de inalta pasarea, nu pridideam s-o alerg prin ograda, cu gand sa o transform in cal. Dar si cand se enerva curcanul, intorcea foaia si ma alerga el pe mine, incercand sa ma ciupeasca de spilhozen. Veselie mare!
 Damigenuta este goala deocamdata, dar nu face pui pe la mine prin casa, se cere la cineva care consuma frecvent. As vedea-o plina cu afinata, visinata, zmeurata sau alte chestii dulcege din fructe.


Saptamana aceasta a fost marcata de o mare victorie in familie. Nu, n-a luat fiu'meu un FB la mate, desi a dat trei evaluari (la materii diferite!) si a reusit sa primeasca un I, un S si un B, in concluzie mai lipsea o evaluare ca sa ia FB, asa cum mi-a explicat odrasla cu cea mai mare seriozitate. Cu alte cuvinte, n-a fost el de vina, ci Doamna care nu le-a dat suficient de multe evaluari. Alambicata logica!
Cum spuneam, victoria a tinut de altceva, de sectorul "colectii" al familiei si anume de masinutele Hot Wheels, v-am mai povestit eu de ele... Dintre zecile si zecile de masinute ne lipsea taman aia legendara, cea mai cea, si anume TWIN MILL. Twin Mill apare ca o emblema pe o gramada de materiale si reclame Hot Wheels, defineste cel mai bine marca, compania Mattel si istoria acesteia pentru simplul motiv ca este o masinuta ce se fabrica inca din 1969, designerul fiind Ira Gilford.
In 1969 arata asa:

SURSA
De-a lungul anilor Twin Mill a schimbat putin in infatisare, s-a cizelat, dar a avut mai multe culori. Iata-l, galben, pe revista cumparata de noi si in varianta verde (cel mic de jos) pe biroul lui fiu'meu.

In orice caz, nu a fost fabricat continuu in primii ani, doar din 1993 nu a mai fost intrerupta seria, ceea ce face ca primele modele sa fie greu de gasit. Noi ne uitam dupa el de cativa ani, am rascolit toate magazinele ce pun Hot Wheels-uri in vanzare si degeaba! Devenise un fel de ambitie de familie... Ei, bine, miracolul s-a intamplat, ai mei l-au descoperit intr-un supermarket, Twin Mill III prospatura din 2014, de culoare visinie.
Uitati-l in toata splendoarea!

Descrierea oficiala a acestei versiuni este:
Culoare: Metalflake Red
Caroserie:  Black stripe and Gold pin stripes on roof and hood
Parbriz: Clear
Interior: Grey
Si varianta in marime naturala:

SURSA


11 comentarii:

  1. Deci varianta în mărime naturala ati achiziționat-o, da? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut dar n-aveam loc de parcat in logie plus ca imi lipseau vreu cateva zeci de mii de dolari din cont.

      Ștergere
  2. Felicitari fiului pentru FB! Despre talentul tau nu mai am laude, ma uimesti de fiecare data prin creativitatea si ideile originale. Esti grozava! Damigeana este tare simpatica, iar amintirile tale de prin curtea bunicilor si curcanul infoiat m-au facut nostalgica... Unde esti cioilarie?! Si la bunicii mei tot cam asa era în curte... Ce vremuri frumoase!
    Te pup. Un weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si damigeana, chiar goală, îi plină...de farmec; dar o întrece plăcerea ta de a te da în mașinute sofisticate!
    Apropo, mai stii originea cuvântului „damigeană”, dată de mine.pe undeva, în adâncu blogului? Parcă era simpatică!?

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Urăsc curcanii. Când eram mic (2-2,5 ani) mi-a sărit unu-n spate şi până nu i-am smuls vreo 50 de pene din alea mari n-a vrut să se dea jos de pe mine. Evident, nu am scăpat nevătămat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am patit-o cu o gasca si mult timp m-am ferit de ele cu mare frica.

      Ștergere
  5. M-am impiesdicat de chestia cu evaluarile... Eu am trimis la semnat trei evaluari din zile diferite... Nu mai comentez... Sunt trista...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu, era o gluma! Si o "perla" de-a copilului ca mie mi le-a dat pe toate odata, rasfirate in evantai, de la mic la mare. Era clar ca lipsea a patra ca sa ia si FB.

      Ștergere
  6. Nu sunt importante notele, oricum baietelul tau e foarte inteligent :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand cu scoala am inceput sa vad ca istetimea nu e suficienta. Vei vedea si tu cand ajunge al tau la scoala ce dimensiuni capata un insuficient.

      Ștergere
  7. Dna le da prea multe evaluari, au innebunit si dnele astea invatatoare cu atatea teme pe bietii copii. Dar ce pretentii are juniorul. Da, una adevarata as vrea si eu.Ti-a iesit foarte bine sticla. Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.