Translate

miercuri, 5 noiembrie 2014

Ten, tenuri, temeri-o istorie cu Gerovital



La mine cafeaua şi Gerovitalul vin din timpuri imemoriale. Cafeluţa de la taicã-meu, Gerovitalul de la mama mea.
Eram atât de conştienţi de valoarea brandului încât transformasem crema de faţã Gerovital în monedã de schimb. Mai bine zis de troc! Parcã o vãd şi acum pe mãtuşã-mea îndesându-şi recipientele de cremã în bagaje, ori de câte ori pleca în excursie la nemţi ori la cehi.
Parcã vãd şi acum deodorantele folosite de mama – verzaliul Deo Favorit şi încã ceva de la Farmec , cred cã Deo Parfum, nu sunt sigurã de nume. Mi-aduc însã aminte perfect cã dupã un timp, constatând eu cu stupoarea sus-pomenitã cã spãlatul de dimineaţã nu mai face faţã distracţiei, am încercat sã-mi vâr la subsuori petice de hârtie igienicã. Bine, în ziua de azi existã produse profesionale care funcţioneazã pe acelaşi principiu, dar pe vremea aceea eram tare departe de asemenea invenţii (nu, nu am trait în evul mediu, dacã asta vã întrebaţi!). Gãselniţa cu hârtia igienicã a funcţionat pânã când, într-o pauzã, la liceu, m-am trezit cu ghemotoacele de hârtie alunecând pe mânecile cãmãşii de la uniformã, într-o secvenţã de un penibil pe care n-am sã-l uit niciodatã. Atunci a fost momentul zero în care am trecut cu mare hotãrâre la deodorant. Omul din greşeli învaţã.
Panseu consacrat de data asta. Tot prin adolescenţã am aflat cã existã produse diferite pentru zone diferite, dacã înţelegeţi ce insinuez. Primisem de ziua mea o chestie ungureascã frumos mirositoare ce pãrea a fi un spray. L-am folosit din belşug, provocându-mi o iritaţie supãrãtoare, cã spray-ul era pentru picioare. Booon, mai învãţasem o lecţie, cã am pielea sensibilã şi nu e cazul sã experimentez orbeşte, adicã fãrã sã citesc numele produsului.
Memoria mea face un salt peste mulţi, mulţi ani şi iatã-mã însãrcinatã în “mult-iubita” maternitate ploieşteanã, dupã fericitul moment al naşterii. Timp de o sãptãmânã m-am târât alãturi de alte martire pe holurile stabilimentului, din cauza cezarianei. In salon aveam o chiuveta la vreo 8 paturi, iar sala comunã de duş de pe hol era un coşmar comunist cu tavan înalt, pardosealã de ciment şi zero intimitate. Si transpiram copios. Tot datoritã revoltei hormonale. Plus grijile şi emoţiile aferente. Si mã rostogoleam, ţinându-mã de burtã, pânã în hruba betonatã, umedã şi inospitalierã, unde încercam un gest disperat de igienã, cã n-aveam voie sã dãm cu apã în zona operatã sau sã facem efort. Eiii, atunci am simţit cu adevãrat lipsa unui antiperspirant eficient, blând cu pielea, discret.

Astãzi, Gerovitalul a fãcut un salt, într-o nouã etapã din lungul şir de succese de piaţã, lansându-se şi ca produse dermatocosmetice . Pentru mine este o veste nemaipomenitã, un fel de garanţie cã voi avea în continuare un produs eficient pe care sã mã bazez. Gerovital H3 Derma+ este o gamã dezvoltatã special pentru pielea sensibilã, cuprinzând şi o cremã antiacneicã, un gel spumant purifiant, o emulsie hidratantã matifiantã, dar şi produse antirid sau pentru combaterea cãderii pãrului. Si cum vârsta îşi lasã amprenta şi asupra podoabei capilare, cred cã este un bun prilej sã încerc şi tratamentul anticãdere sau şamponul pentru scalp sensibil.

Din punctul meu de vedere, atâta timp cât va exista Gerovitalul, nu va trebui sã-mi fac probleme. Si voi avea grijã ca şi nepoatele mele (sper sã mai fie şi fete prin familie!) sã înveţe ce este cu adevãrat valoros.

4 comentarii:

  1. Ce să spun, pielea bărbaţilor este un pic altfel! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar si ei au probleme, mai ales in adolescenta. E bine ca si un baiat sa caute produse speciale.

      Ștergere
  2. Nu sunt formulele originale, cele din vechime erau mai bune! Mie asa imi pare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu au cum sa fie, zic eu, gamele s-au diversificat foarte mult.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.