Translate

sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Filme la tv

Sunt cateva productii care mi-au atras atentia in ultima vreme, de fapt filmele, fie ele artistice sau documentare, sunt singurele care ma mai fac sa zac in fata televizorului, restul emisiunilor ma lasa absolut rece sau, mai rau, imi provoaca niste nervi de zile mari. Asa ca, pentru protejarea sanatatii mele mintale, prefer cateodata sa ma uit la desene animate cu fiu-meu.


Daca va intrebati ce este cu imaginea de mai sus, ei bine am descoperit site-ul recite.com unde iti poti crea ziceri in imagini, "quotes" cum zic vorbitorii de limba engleza. Ai niste vorbe adanci si vrei sa le dai mai departe, in stilul Poptamas de pe fb, aici gasesti fundalul potrivit.
Sa revenim...

 Nu ma uit la filme europene de regula. Nu stiu de ce, parca n-au destul nerv si sunt cam prea profunde pentru mintea mea obosita. Asa ca, intr-o zi cand cei doi barbati ai casei isi faceau somnul de frumusete si eu butonam telecomanda, cautand, fara sonor, un film rezonabil, nimeresc pe "Adidas vs.Puma". Acuma, in nemernicia mea, eu credeam ca cele doua firme sunt americanesti si mi-am dat seama din imagini ca este o istorie a acestora. Dupa primele 30 de minute, constatand eu ca ma intereseaza subiectul, indraznesc sa maresc volumul la sonor si, ce sa vezi, parca replicile nu sunau in engleza. Dau mai tare si aud limba germana. Hopaaaa...asta-i film nemtesc?! L-am urmarit pana la capat cu cea mai mare placere. De ce? Nu numai datorita informatiilor, dar mai ales stilului in care este realizat, absolut americanesc. Actori frumosi, actiune, muzica, filmari deosebite, pana si culorile amintesc de sala de cinema. L-am vazut si in reluare, cu consortul, ca tot nu ma dumiream cum poate fi ala film nemtesc. Vi-l recomand, veti afla astfel ca Adidas si Puma sunt firme intemeiate inainte si imediat dupa al doilea razboi mondial, de doi frati, in Germania, unde isi au sediul si acum, in aceeasi localitate.


The Simpsons Movie, filmul de desene animate din 2007, a fost transmis de curand la televizor. L-au vazut mai intai ai mei, au ras cu hohote, dupa care pustiul m-a convins sa-l vad si eu pe calculator. Nu prea doream deoarece nu mi-a placut niciodata familia Simpson. Recunosc ca replicile sunt teribil de amuzante, dar nu agreez stilul acesta de desen. Eu am crescut cu Disney, astea doar schitate mi se par cam grotesti. Dar rareori il aud pe consort distrandu-se la un desen animat cu atata pofta, asa ca fenomenul mi-a  starnit curiozitatea. Nu va spun ca am ras pe ruptelea. Povestea in sine este, neasteptat, despre protectia mediului, dar seniorul Simpson aminteste atat de tare de idiotii lipsiti de instinct de conservare din clipurile de pe Youtube, incat este imposibil sa rezisti ispitei de a fi de partea prostilor in aceasta situatie. Iar producatorii au un simt al umorului fabulos. Daca vreti sa va deconectati un pic, urmariti-l, este o lectie mai ales pentru oameni mari.


Dintre seriale am incercat sa ma tin de Westworld, nu stiu daca sa-i zic SF, mai degraba este un film despre roboti, dar subiectul este tare interesant. Este vorba despre un parc de distractii la scara mare care incearca sa recreeze lumea vestului salbatic. In parc exista un orasel locuit de oameni ce traiesc exact ca in acea epoca si nici nu sunt constienti ca reprezinta obiecte de distractie pentru altii din afara. Vajnicii cetateni sunt de fapt roboti extrem de performanti, fabricati, programati si dirijati de staff-ul parcului, in laboratoare ultra-moderne. Numai ca, la un moment dat, robotii par sa devina constienti de faptul ca joaca intr-o piesa de teatru pusa la cale de forte superioare. Exista mult suspans, mister, in derularea actiunii, clar e un thriller, pe alocuri cu scene horror.

Dintre documentare, mi-au atras atentia doua: cel despre lancea (sulita) destinului care, manuita de romanul Longinus, a strapuns trupul lui Isus aflat pe cruce si cel despre viata balerinului ucrainean Sergei Polunin, un talent extraordinar care la 19 ani a devenit prim-solist al Companiei Regale de Balet din Londra. Ambele documentare sunt realizate extrem de atractiv, nu te dezlipesti de ecran, le urmaresti cu sufletul la gura.
Bineinteles ca au fost si alte filme bune, cele de mai sus m-au surprins, asa ca vi le recomand daca aveti pachetele cu canale de filme artistice si documentare. Mie mi-e lene sa iau programul tv, as sti mai bine cand se difuzeaza reluarile, dar timpul meu este atat de limitat incat e greu sa-mi planific ceva. A fost un singur serial unde n-am ratat nimic si imi faceam timp dinainte si acela a fost Urzeala Tronurilor. Greu de spus ce m-ar mai tine asa de strans in fata ecranului.

8 comentarii:

  1. Tv-ul nostru merge pe desene. Si muzica, si TLC. In cea mai parte a timpului de unul singuf, asa pe fundal. Nu ne-am mai uitat la filme de...ohoooo Tot anul nu am vazut filme cat am vazut in saptamana Sarbatorilor, si erau doar filme pt copii ;)
    Daca as avea timp..nici nu stiu ce filme as mai vedea :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un timp urmaream numai emisiunile de amenajari interioare de pe Fine Living Network. imi plac acelea unde o familie vrea sa schimbe fata unei camere si vin specialistii si transforma totul.

      Ștergere
    2. Da da,sunt faine! Inspirationale!

      Ștergere
  2. Eu ma uit la filme de aventura deobicei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prefer filmele artistice și cele documentare!
    Duminică frumoasă îți doresc!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare interesant Adidas vs.Puma și voi încerca să îl văd. Simpsonii nu prea îmi plac. Precum spui, am rămas la tradiționalele desene animate ale lui Disney!

    Te invit și eu la un serial, aici: http://zinnaida.blogspot.ro/2017/01/citate-favorite-116.html Am observat că iubești lectura, așa că sper să îți placă și să participi!

    RăspundețiȘtergere
  5. ador inca desenele animate! si multumesc de primul, nu stiam de el!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesante filmele, le stiu pe toate trei, intr-adevar nu ma mai captiveaza nici pe mine niciun serial, de cand s-a terminat Urzeala Tronurilor. Astept cu nerabdare un nou sezon, poate in aprilie.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.