Translate

miercuri, 27 februarie 2019

Fara griji la inmormantare


Mai devreme sau mai tarziu toti trecem prin experienta din titlu. Oricat ne-am dori ca acest lucru sa se intample cat mai tarziu, si asta pentru ca intotdeauna este o mare drama cand vezi ca cei din jur te parasesc, realitatea este ca nu cunoastem niciodata cu certitudine ce ne rezerva soarta. Iar cand se intampla, cred ca stiti cu totii, in loc sa avem timp sa ne luam ramas-bun, sa plangem si sa ne gandim la pierderea suferita, trebuie sa ne mobilizam, sa ne pregatim de un adevarat maraton, cel al funeraliilor.
Poate sunt eu prea carcotasa si nedusa la biserica, dar nu am inteles niciodata cum poate un eveniment care ar trebui sa fie un prilej de rememorare, de liniste, de meditatie, sa se transforme intr-un adevarat calvar personal, un fel de munte pe care sa fii nevoit sa il urci, altminteri nu esti in randul oamenilor, cum s-ar zice. Ca au ajuns unii preoti sa imparta manuale (!!!) si sa-si sfatuiasca direct enoriasii sa nu se mai ia dupa toate traditiile transmise de la o generatie de babe la alta. Chestie care n-are nici un efect, pentru ca obiceiurile continua sa circule, romanul este superstitios si incapatanat in aceasta privinta. 

Si ma gandesc ca, daca nu se intampla revolutia si nu avea loc deschiderea tarii noastre catre lumea occidentala, n-am fi aflat nici acum ca DINCOLO lucrurile sunt mult mai simple, mai decente si mai putin stresante pentru cei implicati. Si chiar cu aceasta deschidere realizata, concetatenii nostri tot sunt reticenti in adoptarea unor practici civilizate, care sa-i scuteasca macar de o parte din efort, astfel incat, la capatul acestei experiente triste, sa iesi la liman cu mintea inca sanatoasa. 

De aceea zic ca lucrurile ar sta mult mai bine, daca in acele momente cumplite te-ai gandi sa apelezi la o firma de pompe funebre, cum ar fi cele mai bune servicii funerare Chiajna, care sa te ajute in acest sens. Chiar daca pe unii dintre noi vor sa ne sustina si sa ne ajute practic persoanele apropiate, care cunosc toate etapele necesare, s-ar putea sa ne dam seama ca suntem depasiti de anumite formalitati si situatii. Iar daca nu esti rezistent la stres si alergatura, daca nu esti imun la bete in roate si te dezarmeaza orice ghinion marunt, s-ar putea sa clachezi psihic.
Tocmai de aceea sunt pe piata astfel de servicii menite sa vina in ajutorul celor care deja sunt prabusiti in durerea lor. Organizarea rapida este foarte greu de realizat de catre cineva care nu stie cum decurg lucrurile. Pana la urma n-are nici o importanta daca tu ai idee sau nu ce etape sunt necesare pentru o inmormantare ca la carte atat timp cat ai apelat la o firma de pompe funebre. Oamenii de aici sunt specialisti si stiu ce au de facut, stiu la cine sa apelezi, unde sa mearga, in ce ordine sa abordeze toate problemele. Veti spune ca astfel de servicii costa, dar, daca ati trecut o data prin experienta nefericita a punerii la punct a unei inmormantari, sunt sigura ca ati aprecia foarte tare un anumit grad de liniste in cursul unor astfel de evenimente.
Pentru a trai momente decente, puteti afla detalii pe https://www.funerare-ieftine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.