Translate

luni, 17 decembrie 2012

Apocalipsa acum...



Ca şi numele uraganelor, Apocalipsa este de genul feminin. Oare chiar aşa rele le părem bărbaţilor? Puteau să-i zică “Apocalipsul” că nu sesiza nimeni.
Lumea se agită, NASA se agită, biserica ortodoxă dă declaraţii… o fi, n-o fiiiii?! Mai sunt 4 zile până vineri, 21 decembrie şi toţi simt nevoia să comenteze într-un fel sau altul. Ceea ce mă distrează este că se emit cele mai stupide mesaje. Unul dintre mai-marii bisericii de la noi a zis ca să stăm liniştiţi că n-o să fie sfârşitul lumii, totul e să trăim mai departe cu seninătate şi bucurie. Chestia asta m-a dat gata. Care este omul ăla care poate trăi cu seninătate şi bucurie în ziua de azi, măi fraţilor, arătaţi-mi-l şi mie să nu mor proastă la Apocalipsă !
E suficient să te uiţi la ştiri şi să vezi murind nu ştiu câţi copii pe zi (atentatul ăla din America este ultimul şi cel mai monstruos eveniment) si-ţi pierzi tot cheful de seninătate şi bucurie. Din punctul meu de vedere Apocalipsa e acum, 21 decembrie ar fi doar cireaşa de pe tort.  Apoi am citit spusele unui astrolog, Zoltan Veres, asigurându-ne că sfârşitul lumii este o chestie pe care doar ignoranţii o pot crede...nu zău, dar astrologia nu e o prostie domnule astrolog, că s-a dovedit că nu are nici o bază reală, singurul ei merit a fost acela ca a dat naştere astronomiei !
Azi dimineaţă, în timp ce îmi duceam copilul la şcoală, am trecut pe o alee unde e o ghenă de gunoi. Lângă ghenă stăteau doi ţigani în vârstă, probabil soţ şi soţie şi plângeau amândoi. Stăteau faţă în faţă şi plângeau pur şi simplu. Probabil din cauza seninătăţii şi bucuriei insuportabile pe care o resimţeau. Să vezi doi oameni maturi, plângând în acest fel, nu te poate lăsa rece, indiferent ce fel de oameni sunt.
Saptămâna asta am program religios. Miercuri vine preotul să facă o sfeştanie în casă, joi copilul are serbare cu şcoala la biserică, iar vineri dimineaţă la 7,30 sunt tot cu copilul la biserică, la împărtăşanie…programul şcolii, cică există o colaborare strânsă cu biserica din cartier. Si uite aşa, vineri pe 21 voi fi perfect pregătită pentru Apocalipsă, purificată şi cu inima împăcată! Până atunci mă uit la nişte documentare despre extratereştrii. Cică Dumnezeu este de fapt o civilizaţie extraterestră care a vrut să scoată aur de pe Pământ, dar, ca să nu muncească ei, au făcut niscaiva manipulări genetice şi au creat oamenii...că aveau nevoie de sclavi. Mi se pare corect. De-aia suntem cum suntem că am fost creaţi după chipul şi asemănarea lor. Adică ne plac sclavii…adică să muncească alţii în locul nostru dacă se poate. Vorba domnilor Einstein şi Hawking, ideea unui Dumnezeu personal e aberantă, forţa gravitaţională a clădit universul acesta. Aş vrea să cred totuşi că mai e ceva! Nu-mi place când toate au o explicaţie.

4 comentarii:

  1. That is really fascinating, Υοu are аn
    eхcessiνelу skilled blogger. Ι've joined your rss feed and stay up for in quest of extra of your magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks

    Feel free to visit my webpage - mec
    Also visit my web-site ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum te simti acum, ca a trecut? Si da, de ce toate nenorocirile sunt de genul feminin?!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma gandeam ca poate va fi un semn, acolo, vreo culoare speciala pe cer, sa pice curentul, sa se caiasca raii, sa vezi lumea data cu miere si tavalita prin fulgi, mergand goala pe strada, vorba lui Badea...ceva...orice! Parca simt o oarecare dezamagire...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nicio grija, vine alta repede, putina rabdare! E la copt

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.