Translate

miercuri, 31 decembrie 2014

10, 9, 8, 7, 6...

Tocmai am venit din geruletul de afara si bagam in noi tort cu caramel. In avanpremiera la ciorba de perisoare si dupa salata de fructe care a fost, la randul ei, dupa tarta cu cirese... Da, suntem singuri acasa, eu si pustiul, si ne facem de cap. Adica mancam haotic.

Cu toata aceasta aparenta orgie culinara, dat fiindca de Craciun ne-am "porcait" in exces, am hotarat ca de Anul Nou sa trecem la un menu mai usor, cu peste in rolul principal. Bine, cu exceptia ciorbei de perisoare, dar din carne de vita... In afara de pestele la cuptor cu ceva garnitura, am optat si pentru o salata cu somon. De fapt este clasica salata a la boeuf in care am pus somon din acela afumat si tras in tipla. Nu si tipla, ca nu este comestibila! A iesit grozav dupa alte cateva inovatii. Am facut-o din cartofi, morcovi si pastarnac fierte, oua fierte, am adaugat pasta de masline, mustar si maioneza plus ceva castraveciori murati. Si, bineinteles, somonul tocat marunt. Si patrunjel plus marar, tocate tot marunt. Si cam atat!


Sper sa pice mult mai bine decat carnea de porc.
La desert am trecut tot pe chestii cu vitamine. Adica fructe de toate soiurile-mere, banane, kiwi, mandarine, sharon kaki (o chestie dulceaga si portocalie), struguri, visine din compot si piersici din compot- facute cubulete in cratita si lasate peste noapte sa adune zeama. Dimineata am adaugat fulgi de ovaz si seminte de dovleac si le-am lasat la inmuiat. Am stropit amestecul cu o esenta de rom si l-am halit la micul-dejun. Acum stam ca serpii, sa digeram talmes-balmesul, ca sa bagam ciorba de perisoare. Veselie mare!
Dupa escapada de la pranz m-am convins ca nu pot iesi din casa la miezul noptii, asa cum intentionam, ca sa vad artificiile din centru si concertele. Nu mai suport frigul, ma imbolnavesc repede, sssssinusssurile imi joaca feste. Am ratat o sinuzita la mustata, asa ca mai bine stau la caldurica. 
In alta ordine de idei, este putin probabil sa ne mai citim astazi, asa ca va urez o trecere spre noul an cat mai linistita, distractie placuta si fara crize majore de bila. Sa aveti pe cine iubiti in preajma, sanatate cat cuprinde, revelatii sa va rezolvati problemele si oportunitati sa va mariti veniturile. Cu alte cuvinte, asa cum am aflat din filmul "The Secret", exista din belsug pentru toata lumea, numai noi trebuie sa invatam cum sa accesam aceasta bogatie.
La multi ani!Si ca sa va bine-dispuneti luati o doza de minioni!



18 comentarii:

  1. :) eu am de gând să încerc nişte bruschete cu somon afumat, evident tot fără ţiplă şi o bucată de ton la grătar cu sos de capere! La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ultimele ore ale anului 2014 sunt gata să treacă prin clepsidra timpului si 2015 este aproape să-şi deschidă primele file albe, necunoscute... Sa întâmpinam Anul Nou cu veselie!
    Trimit urari de sănătate, bucurii şi mult noroc! LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel am facut si eu ,salata.peste,curcan si fructe,pe langa o sarailie la cerere.Sa ai un an mai bun,plin de realizari si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulți ani,draga mea!
    Îți doresc Un An Nou fericit,cu multe bucurii,sănătate și împliniri!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. O salata boeuf dar nu chiar traditionala, fara carne am facut si noi, si fara muraturi, pun acum de o placinta cu branza, painea la copt... si sanatosi sa fim!
    Mi-au lasat gura apa deserturile voastre. Sanatate si un nou an mai bun!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai facut pofta cu painea coapta... Multumesc, sa ai un an memorabil....in bine!

      Ștergere
  6. Hahahaha si noi am trecut pe usoare: friptura de curcan cu legume chinezesti, peste la cuptor si un tort bestial, cumparat...ca talent nu-i! :))) si fucte si sampanie!
    La Multi Ani, cu toate cele dorite implinite! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de mine, uite ce de idei rasar de peste tot, acum as vrea sa fi gatit mai multe! La multi ani!

      Ștergere
  7. Pofta buna la bunatatile pregatite, multa sanatate si sa te ocoleasca sinuzita si un 2015 fara griji, numai cu bucurii si impliniri. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. La mulți ani! Fericirea să nu îți fie supravegheată de nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, un an mai bun, mai frumos iti doresc. Ma gasesti aici, am inceput un nou blog..http://ellafairytale.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. Anul Nou sa-ti lase-n prag multe bucurii cu zambete largi,sanatate,spor in mulca ta plina de idei minunate si mult ,mult bine!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.