Translate

vineri, 23 ianuarie 2015

Biblioteca bloggerului roman-editia a II-a

Cristian China Birta recidiveaza in acest frumos proiect si porneste o a doua editie, lansand provocarea inventarierii cartilor citite in anul ce a trecut.
La prima editie au raspuns 123 de bloggeri, totalizandu-se impresionantul numar de 1137 de carti citite. Daca doriti sa va alaturati comunitatii celor care isi declara cu mandrie pasiunea lecturii, va invit sa scrieti un articol in care sa faceti lista celor 10 carti preferate, adaugand autorul si editura la care au aparut, precum si o nota de la 2 la 11. Intrati pe linkul de mai sus si comentati trecand linkul articolului vostru.
La final se va face un infografic si topul celor mai citite carti in anul 2014. Eu sunt extrem de curioasa ce va iesi deoarece lumea citeste extrem de diversificat.
Iata topul meu:
1. J.R.R Tolkien - Silmarillion - Ed.RAO - 11
2.Andrew Davidson - Gargui - Ed.ALLFA-10
3.Stephen King - Jocul lui Gerald - Ed.Nemira - 9
4.John Farndon - Secretele Chinei - Ed.Litera - 8
5. Alexander Green - Jurnalul unui infidel - Ed.La Storia - 7
6. Pittacus Lore - Eu sunt numarul patru - Ed.Nemira - 6
7. Julio Murillo - Shangri-La, crucea de sub Antarctica - Ed.Nemira -5
8. Guido Knopp - Razboinicii lui Hitler - Ed.Litera -4
9. Fortune - Scandal! Escrocherii care au zguduit lumea -3
10. Gordon Thomas - Tortura, manipulari si arme chimice - Ed.Litera -2

Acuma, ce sa zic? La primele doua pozitii mi-a fost greu sa aleg, din partea mea oricare putea fi pe primul loc.  Patru dintre lecturile mele  nu sunt fictiune, ci carti documentare, asa ca, probabil, n-ar fi trebuit sa le amestec cu celelalte, sunt un gen cu totul aparte, dar asta am citit si cu asta defilez. Nu sunt tocmai ahtiata dupa povesti romantice, Gargui a fost cu totul o exceptie, daca nu imbina si elemente istorice si paranormale, nu stiu daca mi-ar fi fost pe plac.
Au fost si altele mai marunte in acest an, dar, asa cum am precizat si la editia trecuta, citesc pentru pusti si carti de copii sau recitesc pentru el ceea ce mi-a placut in adolescenta, cum este Winnetou.

4 comentarii:

 1. Interesant.E bine ca bloggerii citesc.E un bun exemplu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. Da, unii se tin serios de sportul acesta! Eu nu am timp si nici ochii nu ma mai ajuta.

   Ștergere
 3. sunt maaareee cititoare! din pacate am ramas codasa de cand cu Eva cu multe :)

  RăspundețiȘtergere

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.