Translate

duminică, 25 ianuarie 2015

Recomandari de weekend

In categoria "ASA NU"...
Am vazut "Dracula Untold" din 2014. Vorba aceea: "daca nu ma uitam, un pic mai mult dormeam". Ce-au putut sa faca americanii din istoria noastra este un adevarat talmes-balmes! Totusi filmul are doua merite. In rolul principal este actorul acela simpatic, Luke Evans, care il joaca si pe cel care doboara dragonul in "The Hobbit", iar scenariul este menit sa reabiliteze figura si faptele lui Vlad Tepes, prezentandu-l ca pe un om care a facut ce a facut, adica a devenit vampir, numai ca sa-i poata invinge pe turci. Foarte sentimental! Inadvertentele istorice iti dau dureri de cap, dar compenseaza cu efectele speciale. In ziua de astazi nu e greu sa scoti un film atractiv dintr-un scenariu de doi lei, e suficient sa folosesti tot ce-ti pune tehnica la dispozitie.
A, am uitat! Monstrul din film se vrea un hibrid de vampir+varcolac ceea ce este chiar original.

Concluzia: ce cauta Manastirea Cozia in toata ciorba asta?!

In categoria "ASA DA"...
O poveste cu zane urate si diabolice, avide de sange si teribil de departe de imaginea romantioasa din alte productii cinematografice, veti gasi in " Don't be afraid of the dark" din 2011. Este vorba, ca in multe alte scenarii, despre o familie care se muta intr-o casa/castel cu valente istorice, cu gandul de a o renova/restaura. Numai ca domeniul este ocupat de creaturi diabolice care de-abia asteapta sa interactioneze, la modul horror, cu locatarii. Din pacate subiectul nu este nou, din fericire are destule elemente originale ca sa iasa in evidenta, iar decorurile sunt minunate, filmarile si imaginile au mult, mult farmec, atmosfera este in concordanta cu suspansul. Vi-l recomand, nu este chiar atat de groaznic incat sa va repugne daca nu sunteti obisnuiti cu genul. Sau poate nu mi s-a parut mie...

Dar sa inchei cu filmele si sa trec la...bijuterii.
Am observat ceva la magazinele online de bijuterii. Nu inteleg cum vor unele sa-si vanda produsele cand acestea nu sunt prezentate cu toate elementele descriptive. Unii pun poze reusite, dar nu dau amanunte despre dimensiunile produsului, altii au fotografii de cacao in schimb s-au straduit cu prezentarea. La altii nici macar nu ai optiunea de filtre diverse! Nu stiu la ce se gandesc oamenii acestia, nu se pot pune in pielea cumparatorului?

Cand vine vorba despre bijuterii si intru sa studiez oferta, primul lucru este sa caut categoriile: inele, bratari, cercei etc. Nu ma intereseaza la gramada, ca nu am timp de pierdut. Apoi dau o filtrare si aleg pret mic spre mare. De ce? Pentru ca stiu preturile din magazinele reale si virtuale si imi dau seama imediat, la modele asemanatoare, daca magazinul umfla preturile. Daca imi convin preturile, filtrez dupa marime in cazul inelelor. Sau dupa material-argint, aur, rodiate, inox, titan...sau dupa pietrele semipretioase folosite. Rareori am gasit site-uri unde sa pot face toate aceste lucruri. Daca au si poze din mai multe pozitii, ma declar fericita si studiez toata oferta. Daca nu am optiunea de filtrare a pretului dispar instant de pe site! Daca am optiunea si vad ca preturile pornesc de la 60-70 de lei in cazul inelelor de argint simplu, iar dispar instant. Sa fim bine intelesi! Un inel din argint chior trebuie sa fie cu totul exceptional ca sa merite mai mult de 70 de lei.

Booon, si acum, dupa aceasta mica dizertatie, sa va spun ce am mai descoperit.
Un magazin in care "intru" pentru prima data este silver-stone.ro . Este din categoria celor care au facut economie de vorbe, adica nu afli nimic despre produs, in afara de marime nici o informatie despre greutate, latime/lungime. In schimb au preturi exprimate in euro, lei si dolari ceea ce m-a incantat foarte tare, ce sa spun!
De exemplu inelul de mai jos costa 26 lei ceea ce este extrem de rezonabil, zic eu... Daca as cunoaste greutatea... Asta pentru ca stiu cat a ajuns gramul pe piata si vreau sa vad daca merita. Pe de alta parte nu vad latimea modelului si nu-mi dau seama daca mi se potriveste.

O alta surpriza este acest inel cu rubin si zircon, aurit, la 41 de lei:
...sau cu turcoaz si coral, tot la 41 lei:
...sau cu safir si zircon, aurit, la 46 lei:
...sau smarald si zircon, aurit, tot la 46 de lei:
Ei, bine, la inelul de mai jos m-am uitat pret de vreo zece minute, intrebandu-ma de ce costa doar 61 de lei. Pare masiv, undeva la 5-6 grame, cu pietre semipretioase, aurit, asadar de ce costa numai atat? Am crezut ca au gresit pretul si l-am comutat in euro sa vad daca tot atat iese echivalentul.

Pe de alta parte acest inel-verigheta acoperit de zirconii marunte costa 86 de lei si nu prea cred ca merita din simplul motiv ca pietrele incep sa pice. Trebuie ferit de apa daca vrei sa nu pierzi pietricelele, stiu din proprie experienta cu alt model luat dintr-un magazin real.
In concluzie, este posibil ca echipa din spatele magazinului sa fi lasat la preturi, in ideea ca se plateste transportul. In acest fel se ajunge la un pret asemanator cu ce este pe piata. Dar tot trebuie sa faca un efort si sa completeze descrierile produselor altminteri cumparatorii vor sovai intotdeauna, intrebandu-se daca merita sau nu.



Un comentariu:

  1. filmele... da, o adevarata loterie sa alegi filmul bun si dispozitia potrivita :)) Nu stiu de ce - cred ca saturatie - dar nu mai pot sa vizionez filme cu vampiri sau vârcolaci. De ani de zile fac ocol mare de tot cinematografelor când au asemenea filme în program :))
    Despre bijuterii... oricâte avem, noua fetelor , ne place sa achizitionam mereu :)) Mi-ar placea mult inelul cu rubin si zircon dar si cel cu smarald si zircon.
    Duminica faina! pup

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.