Translate

sâmbătă, 14 februarie 2015

Despre sanatate si pantofiorii fermecati

Pe vremea mea nu exista decat incaltaminte pentru copii din piele. Probabil ca se mai fabrica si din inlocuitor, dar pantofii pentru copii nu faceau rabat de la calitatea materialului.
Magazinele nu erau napadite de cine stie ce oferta complexa, dar ceea ce tinea de sanatatea generatiilor urmatoare se respecta intru totul.
In ultimii douazeci de ani insa produsele introduse pe piata au inceput sa se indeparteze incet de la principiile formarii unor picioruse sanatoase, iar parintii aleg prea usor materiale ne-naturale, ori din cauza problemelor financiare, ori pe principiul: "la anul nu-i mai sunt buni, ce sens are sa cheltuiesc atatia bani?". De multe ori se fac greseli de genul:
- se achizitioneaza incaltaminte prea mare astfel incat sa se potriveasca si in anul urmator;
- se alege pielea ecologica in locul materialelor naturale;
- se alege incaltaminte cu un calapod prost, cu talpa prea tare, cu fata prea rigida.

Ei bine, aflati ca cele 26 de oase ce alcatuiesc piciorul nostru nu sunt complet intarite decat in jur de 12, uneori chiar spre 18 ani. Pana la acea varsta cartilajele piciorului sunt relativ moi si flexibile si pot fi usor deformate de o incaltaminte nepotrivita. Indirect poate sa apara o pozitie gresita a piciorului, un mers alterat, un aspect inestetic al intregului corp, probleme de sanatate la varsta adulta.
Specialistii in ortopedie stiu de mult timp ca un bebelus invata cel mai usor sa mearga cu picioarele goale. Dovezile stiintifice arata ca cea mai buna incaltaminte trebuie sa se apropie ca model de cel al piciorului gol. Iata cateva trucuri pentru a gasi incaltaminte minimalista, sanatoasa pentru copiii micuti:


-Pantofiorii fermecati trebuie sa ofere in varf suficient spatiu, astfel incat degetele sa se rasfire si sa se miste;
-Incaltamintea trebuie sa fie moale, creata special pentru grupa de varsta, fabricata de firme specializate;
- Incaltamintea trebuie sa fie aderenta, sa nu alunece, fara talpa groasa sau tocuri, sa poata absorbi socurile;
-Partea superioara trebuie sa fie din materiale care sa permita piciorului sa respire, cum ar fi pielea sau textilele.





Care sunt beneficiile pentru sanatatea copilului?
Daca reusiti sa respectati toate conditiile de mai sus veti constata o imbunatatire a fortei musculare si a flexibilitatii, putere si o functionare corecta a gleznei, imbunatatirea echilibrului sau corectarea defectelor date de o incaltaminte prost aleasa anterior.
De ce exista astazi o stiinta a confectionarii incaltamintei pentru copii?
O parte din populatia lumii circula in picioarele goale si are o stare de sanatate mai buna. Astfel de oameni nu cunosc ce inseamna bataturile, ciocurile pe calcaie sau unghiile incarnate. Picioarele goale primesc un continuu flux de informatie despre planul pe care calca, in timp ce un picior incaltat este insensibil deoarece mediul in care sta este neschimbat. Mersul in picioarele goale pare sa aiba un rol major in prevenirea artritei soldului si a fracturilor osoase.
Iata de ce este important ca incaltamintea copilului sa-i fie pe masura si sa aiba acel design special de care vorbeam mai sus.


Trebuie sa recunoasteti ca alegerea unor pantofi corespunzatori devine o sarcina dificila, in conditiile in care pe piata intra totii neavenitii. Spuneam la inceput ca romanii au o traditie in confectionarea incaltamintei de piele si a calapoadelor potrivite. In prezent, incaltamintea de import vine de multe ori din tari asiatice unde inaltimea medie a copiilor si rata de crestere difera, piciorul are in general dimensiuni mai mici. Incercati sa alegeti incaltamintea fabricata in tara sau, in cel mai bun caz, in Europa, deoarece marimile si calapoadele sunt stabilite pe baza statisticilor populationale din zona. Incaltamintea romaneasca de piele este in continuare de calitate exceptionala, moale si rezistenta, sanatoasa pentru copii.


Patofiorulfemecat.ro este un magazin care nu face rabat de la toate standardele despre care am vorbit in acest articol.
Dincolo de culori, fundite, modele deosebite se gaseste o grija pentru lucrul trainic, bine facut, comod. Pielea naturala este materialul de baza, indiferent de anotimp. Ca si bumbacul, este un material care pastreaza temperatura optima in interior, este calduroasa iarna si racoroasa vara, permite aerisirea si mentinerea piciorului uscat, nu prinde mirosuri neplacute.
In aceasta perioada magazinul are reduceri la cea mai mare parte din oferta de produse, iar livrarea se face prin curier rapid.
Fiecare parinte investeste in ceea ce crede de cuviinta cand vine vorba de cresterea copilului. Poate ca unii considera ca cel mic trebuie sa aiba mai degraba jucarii si dulciuri, decat incaltaminte de calitate. Fiecare economisim intr-un fel si investim in altceva. Ideea este ca incaltamintea ar trebui sa fie prioritara in permanenta. O pereche de pantofi de sport de calitate este esentiala pentru scolari, cizmele calduroase sunt indispensabile iarna, pantofii de scoala comozi il vor face sa se concentreze mai bine la ore. Nu jucariile si dulciurile aduc bunastare pe termen lung!

Chiar daca aveti copii adolescenti, amintiti-va ca piciorul nu este inca definitiv format si aplicati aceleasi principii.

Daca v-am convins ca alegerea incaltamintei este o problema serioasa, va invit sa vizitati magazinul Pantofiorulfermecat.ro si sa spuneti ce anume va place la incaltamintea oferita de acesta sau ce ati vrea sa cumparati pentru copiii din familia voastra.






4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Vezi ca au si numere mai mari la incaltamintea pentru copii, au si reduceri, poate gasesti ceva pentru ai tai.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Parca ai o domnisorica prin familie, pantofiorii pentru fetite sunt foarte frumosi.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.