Translate

duminică, 1 februarie 2015

Retete de buna-dispozitie si un parchet de poveste

La vreme de iarna, o cafea fierbinte, bauta intr-o ambianta pe masura, iti poate drege o zi proasta, motiv pentru care astazi m-am hotarat sa va dau cateva retete de bauturi capabile sa va inveseleasca. Nu uitati, important este si locul unde serviti cafeaua, cu cine o serviti, cum o serviti.
Asadar... 

Cafe Brulot


Intr-o ceasca se toarna putin rachiu, se adauga coaja de lamaie, de portocale, scortisoare si cuisoare, apoi tot amestecul se incalzeste. Peste ingrediente se toarna cafea fierbinte si totul se fierbe din nou.
Bautura obtinuta se pune in cesti cu o lingurita incinsa la flacara.

Se pare ca aceasta reteta canadiana, conceputa pentru clima aspra a nordului inghetat, merge perfect la intalnirile intre prieteni, cu un foc generos arzand in semineu.
Puteti sa o serviti tolaniti pe covoare pufoase si perne mari imprastiate pe parchetul de culoarea cafelei, din nuc select, frumos lacuit, in nuante de maro.
sursa: food52.com

sursa: parchetpeviata.ro-Parchet Nuc Select - Parchet Masiv Lacuit

Cafe Dada

Se pune sifon la fiert (surprinzator, nu?).
Se adauga putina tarie - rachiu, rom, cognac (oare de ce nu ma mir?)
Se amesteca si cafeaua cu zahar...
Rezulta o bautura boema si lejer acidulata, spumoasa si incitanta ca intalnirea unor artisti intr-o bodega afumata de pe o laturalnica straduta pariziana.
Merge la conversatiile spirituale, asortate cu flirturi nevinovate si concluzii filozofice inaltatoare. Asta daca nu exagerati cu taria...
Se serveste tolanit pe o canapea, intr-un decor de cabaret, teatral si intim in acelasi timp, accentuat de nuantele ireale ale unei dusumele din stejar. 
sursa: happycow.net

sursa: parchetpeviata.ro-Dusumea Gri Ciment / STEJAR CONCRETE


Cafe Frape


O cunoasteti cu totii... Este familiara si totusi extrem de ravnita!
Se prepara o cafea tare care se raceste bine in frigider.
Se serveste in pahare-sonda, asortata cu frisca proaspata si eventual cu bucatele de fructe exotice.
Este o cafea pentru spiritele darze, care suporta bine gerurile iernii si nu se tem de o bautura rece la vreme de viscol.
Se serveste impreuna cu prieteni aventurosi, in decorul "frozen" creat de o podea scandinava luminoasa pe care joaca luminile aurorei boreale.
sursa: Pinterest

sursa: parchetpeviata.ro-Dusumea Alba Stejar Nouveau Snow


Daca vreti sa beti o cafea relaxanta, perfect echilibrata in arome, cu efect garantat, va recomand ingredientele de calitate de la parchetpeviata.ro. Pe mine m-au impresionat formele si culorile, imaginile pe care mi le inspira, decorurile pe care le-as putea crea.
Daca esti un cafegiu inrait, asa ca mine, este greu sa nu acorzi atentia cuvenita detaliilor. Ritualul cafelei presupune o imaginatie bogata, atenta la amanunte. Afromosia, sucupira, iroko, teak sau merbau sunt esente exotice de lemn, la fel de incitante ca si mireasma unei cafele fierbinti. Stejarul, nucul, frasinul sau mesteacanul sunt nume familiare, linistitoare, solide, datatoare de putere, la fel ca gustul revigorant al cafelei de la prima ora a diminetii.
Un parchet care sa faca parte nu numai din scena zilnica a casei tale, dar si din intamplarile prin care treci, poate deveni un reper pe viata atunci cand este ales cu suflet si inspiratie. Echipa din spatele magazinului parchetpeviata.ro te poate ajuta cu sfaturi si un montaj profesional, te poate aduce prin intermediul promotiilor mai aproape de visul tau.


Eu mi-am dorit intotdeauna o podea de lemn, asa cum aveam in casa bunicilor, o culoare innegrita de timp si pasii perindati pe acolo. Dar era cea mai frumoasa podea pe care am vazut-o vreodata, cea care va ramane vesnic in memoria mea ca cel mai iubit loc de joaca, de citit pe burta, de alergat pisicile, de ascuns sub pat. Ei bine, am gasit-o pe site, la fel de noduroasa si plina de viata ca in amintirile mele.

Dusumea Stejar Kinda


Voi ce va doriti pentru casa voastra, pentru locul in care va retrageti dupa o zi grea? Ce modele sau culori va atrag si va inspira?
 

27 de comentarii:

  1. :) Nu mai am voie să beau cafea! Scrie negru pe alb! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iei regulile de mai sus si la aplici la un ceiut parfumat. Greu fara cafea, te compatimesc.

      Ștergere
    2. Cu mult mai greu este fără ţigări! :)

      Ștergere
    3. La asta nu te compatimesc, iti face un bine... Daca intri in sevraj, renoveaza casa, pune...parchet! Cheltuie, fii excentric! hi, hi...

      Ștergere
  2. Le-aș încerca pe toate,dar în zile diferite,mulțumesc!
    O săptămână frumoasă îți doresc!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, eu m-am saturat de cafea bauta pe o masa banala de bucatarie. as rezista sa le incerc in aceeasi zi daca ambientul ar fi propice.

      Ștergere
  3. Doamne ce retete, sa stii ca ar merge o astfel de reteta intr-o zi de leneveala.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Decorul acela alb imi inspira o leneveala, este tare relaxant!

      Ștergere
  4. Pe mine cafeau, recunosc, nu ma pasioneaza. Prefer ceaiul, la care as putea adapta retetele tale ravasitoare...Cat despre dusumele, le prefer pe cele din lemn, lustruite cu ceara, ca sa alunece covorasele mai bine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dusumeaua este cea mai romantica, desi stiu ca bunica-mea o freca din greu ca sa o intretina. Ma uit la parchetul meu imbatranit si nu stiu daca voi scapa vreodata de el...

      Ștergere
  5. Fiecare civilizatie si-a particularizat modul de preparare a cafelei, considerata drog in urma cu cateva sute de ani, cand ambasadorii turci au introdus-o in Europa...

    RăspundețiȘtergere
  6. 1) Interesantă rețeta în care se fierbe sifon! :)
    2) O podea din lemn este super, cu minima condiție ...să nu scârțâie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si mie mi-a placut aia cu sifon. Podeaua nu scartaie daca e montata de profesionisti ca cei de pe site.

      Ștergere
  7. Nu mai beau cafea de 12 ani,dar vreau sa stiu"ce se mai poarta".Am fost ca si tine,o mare bautoare,dar...,acum inghit in sec.Referitor la podele,am la cabana din lemn, dupa cativa ani au inceput sa scartaie,dar cu astea voi muri.La bloc ,am mochetat peste parchet,ma plictisisem.E mai complicat de intretinut,dar sunt si avantaje.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea ma incanta mocheta, eu nici covoare nu prea mai am. Vreau sa spun ca si parchetul meu ala vechi scartaie, s-a uscat de atatia ani. Chiar se simte nevoia de o schimbare.

      Ștergere
  8. Dacă îți place atât de mult cafeaua, uite încă câteva rețete ! http://zinnaida.blogspot.ro/2014/09/bauturi-preparate-din-cafea.html

    Cât despre ce e pe jos... Vorba ta, deși acum am parchet (laminat) de nuc, nu pot să uit dușumeaua de brad ceruită cu ceară de albine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci de retete! Dusumeaua da caldura unei camere, o face mai familiara, mai intima.

      Ștergere
  9. Cafeaua. .. Am descoperit aroma ei acum vreo doi ani. Nu pot spune ca nu pot fără cafea, dar mi as dori sa o savurez într o zona de munte, la aer curat și cu un peisaj năucitor în zare. Și as picura și un pic de conac, lichior.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar dacă mă gândesc bine cred că aș prefera decorul alb, cu podeaua impecabila, alături de partenerul meu, cu doua Cafe frape. Am fi o pata de culoare. Și podeaua poate inspira. ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, decorul alb chiar este romantic, podeaua aceea iti poate starni imaginatia.

      Ștergere
  11. Parchetul de culoarea cafelei, din stejar cu noduri este superb. Imi imaginez acest parchet in sufrageria imensa a unei cabane de munte intr-un peisaj izolat (cum ar fi Cabana Ciucas). Ferestrele imense din tavan pana la podea cu vedere spre peisajul montan ar completa imaginea. Mi-ar place sa stau pe o canapea si sa ma uit la un film de groaza sau sa citesc o carte de John Saul in aceasta atmosfera. Si pentru ca totul sa fie perfect nu ar strica nici vuietul vantului maturand arborii din padurea invecinata sau urletul unei haite de lupi (poate sa fie si urletul unui lup singuratic in cautarea vreunei partenere alaturi de care sa-si faca o haita). Imaginea aceasta este dementiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca deja visez si eu...sub efectul parchetului in mod sigur!

      Ștergere
  12. Toata lumea trage la dusumeaua cu noduri, mie imi place si parchetul acela modern...
    Adi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te referi la parchetul acela Medoc taiat geometric sa stii ca si mie mi s-a parut interesant, si culoarea este deosebita.

      Ștergere
  13. Foarte interesantă abordarea articolului, eu as alege Cafe Frape, cred că se potriveşte şi cu alegerea făcută în articolul meu de aici (http://www.blog.biancaionel.com/alege-sa-fii-inconjurat-de-lucruri-care-te-definesc/), tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa inteleg ca alegi cafe frape+podeaua scandinava, ca altminteri nu se poate. Glumesc! Parchetul alb este fascinant.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.