Translate

duminică, 8 martie 2015

8 Martie cu soare

Pe la noi s-a ridicat negura din zilele trecute. Este un 8 Martie cu mult soare la aceasta ora. Sper sa o tina asa pana diseara.
Si este Ziua Internationala a Femeii. Le urez "La multi ani!" tuturor femeilor care ajung pe blogul meu, iar barbatilor le spun ca sunt mari norocosi daca au o femeie in viata lor.
Va daruiesc o melodie si creatiile unor barbati cu adevarat indragostiti de eternul feminin de vreme ce au pictat aproape numai femei.






Alphonse Mucha (1860-1939) este un pictor ceh reprezentativ pentru stilul Art Nouveau, dar a fost si designer de bijuterii, covoare, tapet, reclame comerciale. Opera sa se centreaza pe figurile tinere ale unor femei ce par sa pluteasca, inconjurate adesea de lujeri de plante si halouri pastelate. Creatiile sale sunt inconfundabile, deosebite. Eu am folosit unele reproduceri, atunci cand am gasit hartie imprimata cu acestea, pentru a-mi decora sticlele. Sunt categoric indragostita de acest stil!



Giovanni Boldini (1842-1931) este pictorul portretelor de femei din epoca sa. Stilul sau este vaporos, figurile sunt atent conturate, in timp ce rochiile parca se destrama in valuri de matase, organza si dantela. Bineinteles ca a atins si alte subiecte, dar femeia pare sa fie cea mai constanta muza a sa.
Of, daca as putea sa scot pe hartie imaginile de mai jos, as realiza cele mai delicate obiecte.


6 comentarii:

  1. La mulți ani, cu bucurii de tot felul, Republicano!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc asemenea draga mea si sper ca ai avut o zi minunata! Pupilici !

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI! intr-o zi care a fost mai mult decat frumoasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani! Nu m-am gandit niciodata ca pictorii au pictat numai femei.Mai sunt autoportrete si barbatii,ca maruntis. O saptamana placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt superbe tablourile prezentate de tine ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.