Translate

vineri, 3 iulie 2015

Clubul cinefililor - (ne?) recomandarea de vineri

Tot ascultand muzica de la "Fifty shades of grey", coloana sonora este foarte reusita, iar Awolnation cu I'm on fire au fost o surpriza placuta pentru mine, mi-am dat seama ca n-am vazut filmul. In schimb am citit o gramada de critici la adresa lui. N-am citit nici cartea, asa ca n-aveam habar de poveste. So, pun eu mana pe tastatura, voiniceste, si caut "pelicula". Si ma apuc de vizionat.
Ei bine, pe la minutul 30 si ceva am inceput sa dau pe repede inainte si pe sarite. N-am mai avut rabdare, plictiseala m-a potopit incontrolabil.
M-am tot gandit ce fel de film e asta. Erotic nu pot sa-i zic ca scenele sunt prea putine si prea putin explicite. Psihologic nici atat ca scenariul si motivatiile personajelor sunt extrem de slabe. El este sado-maso (cu semn de intrebare la maso ca din actiune nu reiese latura asta), ea este nevinovata ca o petala de crin. El marturiseste ca a fost pervertit de o fosta amanta mai batrana. Ea se indragosteste lulea si accepta sa incerce si alte metode, desi nu le incercase nici pe-alea clasice. El nu suporta sa fie atins, in schimb vrea sa o altoiasca pe ea cu nuiaua. Ea se vede ca a fost crescuta fara sa fie altoita ca nu suporta tratamentul. El o iubeste dar nu poate sa treaca peste deviatia sexuala. Ea pleaca, cu o viata realmente imbogatita de bataita primita la fundulet.
Curata drama!
Dialogurile? Peste putinta de suportat.
Actorii? Tineri, frumosi si necunoscuti, talentul nu si l-au manifestat ca nu le-a permis idiotenia de scenariu.
In concluzie, va las cu melodia lui Bruce Springsteen cantata de Awolnation. E mai buna ca filmul. Si da, baiatul din poza e actorul din film.


6 comentarii:

  1. Am avut si eu o experienta de genul asta.Am vazut un film,ceea ce pentru mine e minune,tot datorita comentariilor.Am avut rabdarea necesara,sa nu pierd esentialul cumva,dar pana la sfarsit s-a dovedit slab din punctul meu de vedere.Dupa mii de filme la viata mea,acum nu mai am rabdare si sunt super-pretentioasa.O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu v-am prevenit ca filmul nu merita sa va pierdeti timpul :)) se zice ca fiecare om are cate o pasarica, regizorul si scengraful acestui film poseda cate un stol intreg!
    Filmul este total aiurea! Si din câte am citit, filmul are la baza un roman- trilogie ☺☺☺ Sper ca entuziasmul scazut cu care a primit "laude", sa determine echipa de filmare sa renunte la continuari pe tema începuta! Rar un film atât de prost!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cartea e "multiplicata", dar s-ar putea sa fie buna, nu o judec dupa film, pana la urma erotismul este miza si asta tine la o larga categorie de cititori, nu e nevoie de cine stie ce talent literar.

      Ștergere
  3. si cata lume incearca sa filozofeze pe tema filmului!....acelasi sentiment l-am avut si eu vazand filmul..coloana sonora f buna, filmul vazut pe sarite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se filozofeaza despre film?! Asta n-am citit. Dar ar fi interesant de vazut ce "subtilitati" au descoperit unii intr-un scenariu atat de slab. Este o poveste ratata despre o fraiera si unul care nici macar pervers cu adevarat nu reuseste sa fie.

      Ștergere
  4. N-am văzut filmul, dar am ascultat piesele apărute online, care fac parte din coloana sonoră.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.