Translate

marți, 20 februarie 2018

O lume pe un plic de ceai

Nu vi se par fascinante exemplele acelea de arta alternativa, extrema, miniaturala, in care creatorul sculpteaza varful creionului sau deseneaza pe boabe de orez? Pe mine ma uimeste mai ales faptul ca cineva are rabdare sa lucreze pe suprafete minuscule, sub o lupa uriasa, evident. Eu, fiind cam chioara, vad asta ca pe o munca de Sisif si am o deplina admiratie pentru artistii care isi depasesc limitele in acest fel. Din aceasta cauza, dedic fundalul blogului lui Ruby Silvious, o minunata doamna care transforma pliculetele de ceai in ceva mai mult decat o bucata de hartie buna de aruncat la cosul de gunoi.
Acuma, sincer vorbind, nu stiu daca s-a gandit cineva, vreodata, sa recicleze pliculetele expirate, utilizate sau nu, ele ajung in mare parte la gunoi si e pacat de hartia aceea frumoasa. Pentru ca, daca va veti uita cu atentie, hartia este una deosebita, destul de transparenta si poroasa ca sa se preteze lucrului cu acuarelele. Seamana oarecum cu sugativa, adica permite difuzarea culorii in mai multe directii.
Ruby Silvious a profitat de aceste proprietati ale hartiei din pliculetele de ceai si a realizat adevarate opere de arta in acuarele si cerneala, nici nu va inchipuiti cate lucruri pot incapea pe cativa centimetri patrati! Pliculetele sunt utilizate dupa golire, uneori hartia este rupta, desfacuta pentru a se obtine o suprafata mai mare.
Artista a publicat cartea "363 Days of Tea", un jurnal vizual al muncii sale. Mie imi pare ca este si o mare amatoare de ceai. Sa nu intrebati la ce foloseste asa ceva! Un produs artistic nu trebuie sa foloseasca la ceva, e suficient ca bucura si minuneaza privitorul. Sunt sigura ca aceste miniaturi extrem de reusite aduc si beneficii materiale artistei, oricum ea lucreaza si pe hartie normala, dar si in alte tehnici, pe cochilii, in origami sau papier mache.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


3 comentarii:

  1. un adevarat regal, o ceremonie a ceaiului in adevaratul sens al cuvântului :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar de ce nu pe format mare, plansee adevarate? Asta nu am inteles-o niciodata, mi se pare un sacrificiu in extremis!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.