Translate

joi, 8 februarie 2018

Siguranta pe motor



Pasiunea pentru motociclete este ca un drog. Mersul pe motor iti da un sentiment extraordinar de libertate, simti mai tare placerea drumului, senzatii pe care niciun alt vehicul nu ti le ofera. Pe de alta parte, motorul necesita reflexe excelente si o putere de concentrare sporita deoarece persoanele care manevreaza un astfel de mijloc de trasport sunt de zeci de ori mai expuse pericolelor decat cei care conduc un autoturism obisnuit. De aceea, siguranta trebuie sa fie prioritara pentru toti pasionatii de motociclete si motociclism. 

Extrem de important este echipamentul special pentru motociclism. Intotdeauna trebuie sa va asigurati ca aveti tot ce va trebuie pentru a fi protejati. Desigur, casca este obligatorie. Nu trebuie sa parcurgeti nici macar cinci metri fara casca. Pentru restul echipamentului, ca si pentru casca, calitatea este esentiala. De exemplu, geaca de motor trebuie sa intruneasca anumite carcateristici cum ar fi materialul rezistent, usor, impermeabil. La InSportLine veti gasi astfel de geci moto

Pe langa faptul ca sunt destinate oricaror conditii meteo, gecile moto oferite de acest magazin sunt foarte confortabile, permitand miscarea libera a persoanelor care le poarta. In afara de confort, aceste geci ofera un grad mare de protectie. Ele sunt prevazute cu elemente de siguranta cum ar fi protectiile de cauciuc Carment sau aparatori pentru coate, spate si umeri. Fie ca motorul tau este un Enduro, un Sport , un Cruiser sau un Chopper, aceste geci sunt ideale pentru scopul carora le sunt destinate, acela de a indeparta grija conditiilor in care rulezi.

Foarte importante sunt si manusile moto. Tot la InSportLine puteti gasi manusi moto piele special create, cu protectie de carbon pentru articulatii, benzi elastice care iti vor asigura mobilitatea degetelor, captuseala pentru palme. De asemenea, pielea din care sunt create manusile este de cea mai buna calitate si prezinta o aderenta foarte ridicata. 

De ce este important sa se poarte manusi cand conducem o motocicleta? Chiar si atunci cand se produce o cazatura usoara, pielea de pe maini si palme sufera deoarece este foarte fina. Dar intr-o situatie in care cineva aluneca pe nisip sau pietris, daca nu poarta aceste accesorii, poate capata rani destul de urate. Indiferent de circumstante, echipamentul pentru motor nu trebuie uitat! 

Desi legislatia in vigoare nu specifica decat faptul ca este obligatorie purtarea castii, restul echipamentului fiind optional, este de preferat, pentru a evita situatii grave, sa se investeasca bani in aceste lucruri. Este de necontestat faptul ca un echipament bun, de calitate, poate salva vieti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.