Translate

duminică, 3 februarie 2019

Cateva site-uri utile

Am mai avut o postare de acest gen si m-am gandit ca ar fi util sa va impartasesc cateva dintre descoperirile mele din ultimul timp, in ceea ce priveste linkurile de pe internet unde puteti gasi poate lucruri interesante.

Asadar, pentru o baza de date cu filme documentare pe foarte multe teme, puteti sa intrati AICI, aveti in dreapta tot felul de categorii din care sa alegeti: arta, conspiratii, istorie, mistere, religie...

Libraria online Libris a facut o statistica interesanta cu cele mai vandute carti in 2018, pe fiecare judet in parte, trebuie doar sa dati click pe harta ca sa va apara in dreapta un top din judetul respectiv. Nu comentez locul I pe tara si nici locurile I din lista de sub harta, mi se pare putin, doar putin ingrijorator, judecati si singuri.


Pentru admiratorii muzicii americane, firma de design Dorothy din Marea Britanie a creat o harta-poster pe care sunt amplasate titlurile a peste 1000 de melodii compuse de-a lungul timpului despre anumite zone sau localitati din SUA. Harta are si o legenda cu numele autorilor si cantecele compuse. Este o creatie foarte utila pentru cei pasionati de muzica si numele legendare ce au scris istorie in acest domeniu. Aceasta firma recidiveaza deoarece au si o harta a lumii cu titluri de cantece, ba si una cu strazile Londrei redenumite, gasiti lista de peste 300 de cantece pe Spotify.

Pe acest site dedicat artei, apartinand Institutului de Arta din Chicago, veti gasi o colectie impresionanta de picturi si sculpturi, grupate pe cateva categorii mari. Daca dati click pe imaginea care va intereseaza, aceasta apare insotita de date esentiale privind autorul operei, epoca si contextul in care a fost realizata, dar si provenienta, adica modul cum a intrat in posesia institutului.

Pentru cei pasionati de cartile postale vechi, intr-atat incat sa fie dispusi sa achizitioneze din strainatate, iata un magazin online care comercializeaza asemenea tiparituri de colectie. Eu caut carti postale vintage din cauza imaginilor foarte frumoase care imi folosesc in decorarea unor obiecte. Nu ma pot aventura sa cumpar din SUA deoarece costa mult transportul, dar sunt unii care fac si asemenea sacrificii. Cu obsesia colectionarilor nu te poti pune!

Tot pentru iubitorii de handmade, pentru cei care fac scrapbooking si art journaling, in acest articol gasiti numele a zece site-uri care pun la dispozitie imagini printabile din cele mai diverse stiluri: floral, art deco, victorian, romantic, digi scrap, fashion. 

Pentru cei pasionati de cele mai noi studii si descoperiri, pe site-ul Universitatii Cambridge gasiti rezumate ale tuturor lucrarilor stiintifice publicate aici. Toata baza de date este organizata pe domenii si in ordine alfabetica, asa ca este usor sa cauti articolul care te intereseaza. Mie imi place sa verific ce mai apare in antropologie, arheologie, nutrtie, geografie.

Un colt al scriitorilor si al literaturii in general, gasiti pe acest site unde puteti afla si texte comentate, dar si cele mai noi reguli gramaticale. Este foarte util celor care vor sa tina pasul cu lumea literara. Este un soi de cenaclu unde poti sa-ti inscrii creatiile si sa afli parerea celorlalti despre acestea.

Pentru idei de amenajare a casei, design de interior si cele mai noi trenduri in domeniu, va puteti inspira din colectia de fotografii a acestui site, este un loc care aduna poze trimise de proprietarii care si-au renovat sau reamenajat locuintele. Daca va abonati si la newsletter-ul lor, veti vedea ca au numai subiecte interesante.

Acestea fiind zise, promit sa revin cu linkuri utile pe masura ce descopar alte resurse online. Poate unele nu prezinta interes imediat, dar nu se stie niciodata cand ai nevoie de ceva informatie.

3 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.