Translate

vineri, 28 decembrie 2012

Statul acasă tâmpeşte…



La mine cel putin aşa se întâmplă. Un concediu prelungit îmi amorţeşte neuronii. Dovada cea mai bună este aceea că astăzi mi s-a năzărit că trebuie sa bag la retopit resturile de săpun pe care le strâng de ceva vreme. Mi-am scos frumuşel cutiuţa de turnat săpunul, am pregătit vasul cu apă pentru bain-marie şi fiola de parfum bulgăresc ca să torn în produs. Veselie maximă, prostie pe măsură ! De-abia când am văzut resturile în crăticioară, am avut aşa un feeling că ceva nu e în regulă cu planul meu A, vorba americanului.
Apoi mi-am dat seama ce era, era amalgamul de resturi foarte diferite de săpun, dintre care unele cam nenaturale deci aditivate cu chestii care să le întărească. Concluzia ? Alea nu s-ar fi topit nici în iad ca să zic aşa ! Aaaa, jale mare, că nu suport să-mi văd speranţele ruinate, am trecut la planul B, foarte asemănător cu A, adică am pus oricum la retopit săpunul. Le-am înmuiat cât am putut şi l-am pus în formă, măcar să “fuzioneze” resturile cât de cât. Dar miroase frumos!
Deoarece a venit vorba despre săpun, am ocazia să va arăt câteva sapunuri făcute de o doamnă profesoară de pe la noi, reconvertită şi în săpunăreasă, deşi este mult spus deoarece nu s-a lasat de învăţământ, dar a vrut să-şi rotunjească veniturile. S-a luptat niţel să facă o mică afacere, a brevetat câteva reţete si s-a apucat de treabă. A venit la noi la serviciu să ne prezinte primele şarje, bineînţeles că am cumpărat toţi câte ceva, mai ales pentru că ne-a plăcut foarte tare modul cum erau ambalate. 

 Eu le-am luat pe cele din fotografie, iar doamna mi-a spus că suporturile împletite de la trandafiraş şi cutiuţele de bambus le-a cumpărat dintr-un en-gros în ideea că în acest fel săpunurile vor atrage mai mult, prin aspectul de cadou. Lucru care s-a şi întâmplat. De unde rezultă că ambalajul are totuşi un mare rol în vânzare. In plus, uleiurile folosite sunt aduse din Grecia şi au o calitate superioară. Mi-a plăcut faptul că preţurile pe care le-a cerut nu erau exagerate, a preferat să le lase ieftin şi să le vândă pe toate imediat. Medalionul din partea de jos a fotografiei era ataşat de un alt săpun, ca un fel de mostră oferită, şi reprezintă zodiile. O idee interesantă ! Eu folosesc în prezent săpunul antibacterian cu vin roşu şi propolis (se vede eticheta în poză) şi îmi place...E cremos şi are un miros discret. Ca multe săpunuri handmade, are hiba că se înmoaie, dar îl folosesc în alternanţă cu alt săpun natural. Le schimb unul cu altul la câteva zile şi în felul acesta au timp să se usuce şi să se întărească la loc.
In concluzie, cum spunea un vechi slogan publicitar, dacă vrei cu adevărat, poţi…Chestie care în România se aplică mai puţin, că poţi să vrei până îţi ies ochii din cap şi să nu reuşeşti nimic. Mult mai simplu este să ratezi ceva, asta în mod sigur îţi iese instantaneu.

3 comentarii:

  1. Asa este, ambalajul conteaza, asta daca si continutul merita. Insa daca iti respecti clientul, l-ai castigat cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. aaaa, nu daca stai cu copilul, n-am vrut sa fiu rautacioasa...dar asa ma simt eu de cateva zile de cand nu fac altceva decat gospodarie, ca sunt in concediu

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.