Translate

luni, 9 februarie 2015

Just fit in my bluejeans

Ei, bine, situatia, in acest moment, sta in felul urmator: sunt pe cale sa nu ma mai "fituiesc" nici in singura pereche de bluejeans in care ma simteam (inca) bine. Daca nu se termina iarna la sfarsitul lui februarie, slabe sanse, s-ar putea sa bat recordul personal de "dolofanire" in sezonul rece.
Greutatea mea, ca si schimbarile climatice, a devenit o certitudine. Mai rau este ca, toata viata, am fost invatata sa mananc cat vreau, fara grija caloriilor. Am avut un metabolism de invidiat...si dus a fost! In conditiile in care nu m-am omorat nicicand cu sportul, ba chiar l-am urat din adancul bojocilor. Desi am fost contemporana cu nasterea aerobicului si nebunia declansata de exercitiile lui Jane Fonda, n-am avut suficienta motivatie sa ma agit.




Dintr-o data constat, cu nespusa oroare, ca am nevoie de miscare zilnica daca vreau sa-mi tin kilogramele in frau. Si, cum nu sunt o fire extrovertita, urasc si ideea de a practica sport intr-o sala, alaturi de alte disperate ca mine. Miscarea la indicatiile cuiva ma inhiba puternic. Ideea de a transpira in public imi repugna, la fel ca si expunerea balbaielilor fizice. Ca sa nu mai spun ca, probabil, m-as da batuta dupa vreo doua minute.

Dar mi-am dorit dintotdeauna sa-mi pot aduce un aparat oarecare de fitness in intimitatea domiciliului propriu. La ce m-am gandit? Pai, mie imi place nespus sa merg pe bicicleta, am ramas cu nostalgia plimbarilor din copilarie, asa ca cycling-ul indoor mi se pare... JUST FIT. Pe sufletul meu, adica!
Mi-as instala tehnologia de pedalat in fata calculatorului, mi-as pune playlistul de remixuri, cele mai rele, alea saltarete, si as manca exercitiile pe paine.
Ceva in stilul de mai jos...




Da, aveti dreptate! As lesina cu capul pe ghidon in secunda doi. Nu pot sa respir cu asemenea frecventa, imi trebuie ceva mai slow. Cum ar fi banda de alergat ? La chestia asta iti poti regla viteza si inclinarea benzii, nu este nevoie sa fii atlet de performanta ca sa nu zbori de pe echipament ca un hamster din rotita.
Apropo de hamsteri, sa stiti ca si cel pe care il am in dotare, face alergari in fiecare zi, invarte rotita cu mare avant, la prima ora a diminetii, dandu-mi un splendid exemplu de determinare sportiva.
Nu, nu este animalul meu in clip, este doar o mostra de pierdere a controlului atunci cand exagerezi cu miscarea.




Apoi m-am gandit ca, la mine, "indoor" este un spatiu destul de limitat, ca doar stau la apartament, asa ca imi trebuie ceva sa fie "just fit" pe bucatica de parchet libera sau sa poata fi mutat cu usurinta de colo-colo (de la calculici la tv si viceversa), in functie de ce am chef sa fac in momentul acela. Asadar, am redus pretentiile la un steper. Ustensila in cauza are efect tintit pe muschii picioarelor si posterior, adica exact in locurile cu probleme pentru femei si are avantajul ca bati pasul pe loc in ce cadenta vrei. Poti sa abandonezi in orice moment si sa mesteci in mancare, de exemplu!

Daca va intrebati ce m-a apucat cu toate aceste aparate de fitness, trebuie sa recunosc ca elanul imi vine din vizionarea ofertei celor de la justfit.ro, un locsor virtual ce aduna cam toate dezideratele mele in materie de echipamente de fitness, ceea ce va aratam mai sus, dar si alte masinarii de (auto) tortura. Produsele lor marca Kettler pot fi vazute si achizitionate nu numai online, dar si in showroom-urile din str. Occidentului, nr 3, Bucuresti, Sector 1 sau Calea Mosilor, nr 225, Bucuresti, Sector 2.

10 comentarii:

  1. Și steperul meu ocupa un loc pe parchetul din sufragerie. Acum ca obiect de decor. L am scos din cutie de vreo doua săptămâni, m am cocoțat pe el vreo doua trei zile și acum...... aștept un impuls. Dar .... un astfel de aparat sportiv te ajuta....numai sa Îți dorești. ...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Tare sunt curios cum scrii la calculator de pe steper. Vreau să învăţ şi eu! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noo, la calculator stau si ma uit la un film sau ascult muzica.

      Ștergere
  3. Cand va da coltul ierbii te invit la o sedinta gratuita de zumba! O sa zaci a doua zi cu febra musculara, dar vei avea corpul inundat de endorfine...Sa vezi atunci fericire!

    RăspundețiȘtergere
  4. o bicicleta eliptica e si pe lista mea! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi ideal si pentru mine, as vedea eu unde as plasa-o.

      Ștergere
  5. Bicicleta este o idee buna pentru slabit, dar atat bicicleta cat si banda de alergare iti lucreaza doar o anumita categorie de muschi. Steperul intra in aceeasi categorie. Daca m-as apuca de sport cred ca cea mai buna idee ar fi o combinatie intre pilates si yoga.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.