Translate

marți, 21 iulie 2015

A-Derma pentru pielea atopica si foarte uscata

Daca aveti un copil care face dermatita sau aveti personal pielea uscata si stiti ce inseamna iritatiile aparute din aceasta cauza, stiti atunci si ce problema reprezinta caldura verii cu toata cohorta de mancarimi, roseata, rani cauzate de soare si transpiratie.
Odrasla mea recidiveaza in fiecare vara si de fiecare data ma indrept catre farmacie in cautarea dermatocosmeticelor. Pentru ca altceva nu functioneaza. In aceste zile a "comis-o" mai rau ca niciodata, spalarea mai des a pielii duce la o uscare si mai accentuata, apa este dura si agresiva si inlatura, chiar si fara gelul de dus, stratul protector. Degeaba l-am uns cu creme obisnuite pentru copii, roseata i s-a dus spre spate si se scarpina mai rau de la o zi la alta.



Ce este evident, este evident, mi-am indreptat pasii spre farmacie, cu gand sa re-cumpar una dintre cremele de la Avene sau Bioderma, destinate pielii uscate si atopice. Prima surpriza neplacuta a fost pretul. Eu ramasesem cu senzatia ca ar trebui sa se invarta pe la 60-70 de lei cu cat le achizitionasem ultima data, adica acum vreo trei ani. Domnisoara farmacista m-a informat ca toate au sarit spre 100 de lei, lasandu-ma muta de uimire. Dupa ce am studiat indelung problema, am cumparat ceva la 89 de lei si anume A-Derma-crema emolienta pentru fata si corp, pentru piele atopica si foarte uscata, produsa de Pierre Fabre Dermo-Cosmetique, o companie franceza dupa cum v-ati dat seama.
Daca aveti impresia ca este prea scumpa, inseamna ca nu ati avut de-a face cu dermatita si ranile produse de aceasta. Va spun eu ca as fi luat si daca ar fi fost de trei ori pretul, numai sa nu-l mai vad pe-ala mic asa chinuit.
M-am hotarat sa va spun despre aceasta achizitie deoarece deunazi, in autobuz, stateam in fata unei doamne. La un moment dat am remarcat ca avea pe brate si la baza gatului rani deschise, cam cat o moneda de mari. Cand m-am uitat mai atenta (stati linistiti ca nu ma holbez, observ discret) am vazut ca pielea de pe brate si decolteu era atat de uscata incat parea usor incretita si n-avea luciu. In momentul acela mi-am promis sa nu ma mai plang niciodata de pielea mea cu tendinte de ingrasare. Pur si simplu cucoana era iasca, aveai impresia ca se va auto-aprinde la soare. N-am constientizat niciodata prea bine ce inseamna sa te lupti, ca adult cu asemenea problema. Este mult mai greu de controlat sau de protejat decat pielea grasa.
A-Derma este la tub de 200 ml si are un capac revolutionar, in sensul ca mentine produsul steril. Ridici capacul si apoi il rasucesti ca sa iasa crema, gaura este acoperita de un soi de cauciuc mic. Mi-a trebuit ceva timp sa pricep cum functioneaza. Nu contine parfumuri, conservanti sau parabeni si este potrivita si copiilor de la cele mai mici varste, este hipoalergenica.
Formula cremei calmeaza iritatia pielii datorita extractului vegetal unic de plantule de ovaz Rhealba, vlastari tineri, 100% naturali, cultivati in sud-vestul Frantei, prin agricultura organica. Reface bariera cutanata datorita ingredientului Fllaxerine, asociaza Omega 6 cu vitamina B3 si hidrateaza pe termen lung.
M-am intors in casa, l-am varat pe pusti sub dus si l-am uns bine. Crema are un miros neutru, cam ca de ovaz evident si o masezi cateva secunde pana intra in piele. Nu se absoarbe instantaneu, asa ca, daca o folositi, nu trageti imediat hainele pe voi, asteptati putin sa intre in piele. Nu are insa textura grasa, este foarte placuta. Pentru rezultate optime trebuie sa o utilizati macar de doua ori pe zi.
In incheiere, va sfatuiesc sa stati departe de soare, este un dusman in aceste zile, mai ales pentru pielea sensibila a copiilor. Lasati prostiile cu copilul care trebuie sa zburde in soare ca sa sintetizeze vit.D si sa asimileze calciul. Daca voi va simtiti rau in soare, ei sunt in pericol si mai mare.

3 comentarii:

  1. Pentru baia de soare e suficient si 15-30 de minute dimineata pentru vitamina D. Imi pare rau sa stiu ca are probleme, ai incercat cumva untul de shea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut unt de shea de la Elemental, dar era in sezonul rece si atunci a functionat foarte bine. Problema este ca de-a lungul timpului am dat banii pe chestii chiar si naturale care nu au efect atunci cand se agraveaza situatia. Prefer sa iau direct din farmacie. Uite, acum au trecut trei zile si deja i-au disparut plagile de la subrat. Daca am grija sa-l ung de doua ori pe zi pielea se vindeca iute.

      Ștergere
    2. Atunci iti doresc rabdare si consecventa ca sa-i aplici la timp si... mai ales problema sa devina amintire. Untul de shea eu il folosesc in orice anotimp, e bine ca stii ca il tolereaza si e benefic in sezon rece.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.