Translate

sâmbătă, 18 iulie 2015

Clubul cinefililor

Carmen are o noua initiativa... Clubul cinefililor este locul unde, pe parcursul unei saptamani, poti recomanda filmele care ti-au placut. Intra pe link, inscrie-te in tabel si, bineinteles, citeste sugestiile celorlalti participanti daca esti in cautarea unui film bun.

La TV am dat intamplator peste Edge of Tomorrow cu Tom Cruise. Si l-am vazut pana la capat, adica a reusit sa ma prinda. Nu dragostea de Tom care nu este deloc pe lista mea de actori preferati, dar trebuie sa reunosc ca domnul Cruise are talentul de a-si alege scenarii SF bune, iar fimele sale au efecte speciale reusite.
Asadar, Tom se vede (din nou!) implicat intr-o invazie extraterestra de proportii, ba si fara sperante pentru pamantenii coplesiti. De data asta avem de-a face cu o rasa alien tare parsiva, nu numai extrem de avansata, dar si manipulatoare a continuumului spatiu-timp. Ca urmare avem un scenariu "buclat", adica din acela in care eroul traieste aceeasi zi de "n" ori pana reuseste sa-si dea seama cum ii poate invinge pe invadatori. Chestia cu bucla temporala nu e noua, mie chiar mi-a dat o senzatie usoara de ameteala, am zis ca daca mai moare eroul o data si o ia de la capat ma ridic si eu din fata televizorului si-mi vad de viata mea. Dar scenaristul  a prevazut potentiala plictiseala a spectatorului, asa ca de fiecare data intervin elemente noi care misca actiunea spre deznodamant.
Per ansamblu este un film placut, daca nu ati reusit sa-l prindeti in premiera pe HBO (cred), merita sa va instalati in fotoliu cu o punga de floricele si sa urmariti peripetiile lui Tom Cruise.


3 comentarii:

  1. oooo, buna recoomandarea :) si pe mine ma prind scenariile sf! :) multumesc!
    un weekend fain în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am văzut și mi-a amintit de ”Ziua cârtiței” (care nu era cârtiță, ci marmotă, dar eroarea de traducere se păstrează de multi ani). Sincer, m-a dezamăgit. A fost un film cu buget redus, scenele s-au filmat în aceleași și aceleași locuri, cu aceiași și aceiași actori. Mă mir de Tom Cruise, dar de, el nu mai e același... ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am vazut Ziua Cartitei. Tom imbatraneste, nu mai e asa zburdalnic. Cum spuneam, reluatul scenelor nu m-a incantat nici pe mine, dar ideea filmului este interesanta.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.