Translate

marți, 14 iulie 2015

Color it! Coloreaza-ti viata!

Nu stiu daca v-am aratat vreodata sticlele mele, gata taiate si grunduite, asteptand cuminti sa fie decorate...Cam asa...



Sticla de 1,5 L de la vin, sticle de vodka si cognac, sticla de apa minerala, chiar si sticla inalta si bulbucata de la suc de rosii, toate urmeaza sa devina vaze mari si mici, pline de culoare.
Si nu cred ca v-am aratat vreodata colectia mea de servetele, cealalta "materie prima" a decoratiunilor...
Pfui, da! Alta manie... A venit la pachet cu tehnica servetelului. N-am avut rabdare sa le intind pe pat, in cutiile acelea doua sunt inca de trei ori pe-atatea, plus ca n-am mai scos hartia de orez si hartia decoupage, mi-ar fi trebuit podeaua si o panorama!
Am mai povestit cum lucrez. Pare simplu, dar nu intotdeauna este asa. Ca decupez si lipesc peticele de hartie este cum este, dar pe urma trebuie sa refac fondul de culoare dintre petice astfel incat, la final, ansamblul sa arate ca si cum ar fi pictat. Pentru asta folosesc numai si numai culori acrilice si vi le recomand cu mare entuziasm, sunt culori pe baza de apa, care pot fi diluate cu apa, dar care devin rezistente la apa dupa uscare.

Chiar si grundul alb care se aplica ca baza este tot o acrilica, cu mentiunea ca acesta face priza cu orice substrat, fie el metal, lemn, plastic, sticla, putand fi pictat ulterior. Avantajul acrilicelor este ca au mirosul discret (seamana putin cu varul proaspat) si sunt non-toxice, asadar puteti sa le dati si pe mana copiilor sa lucreze cu ele. Spre deosebire de acuarele insa, sunt mult mai bogate ca si culoare, mai intense, mai vibrante. Am cautat printre vazele mele un exemplu de reconstituire a fondului pe suprafata mai mare si am gasit-o pe aceasta din stanga, peticele de servetele se rezuma la acele buchetele de flori, restul sunt numai culori acrilice.
Daca va bate gandul sa va apucati de vreun hobby care implica folosirea culorilor sau pur si simplu vreti sa infrumusetati un obiect vechi, veti vedea ca aceste culori sunt in nenumarate culori si nuante, iti vine sa le cumperi pe toate. Va recomand sa nu va zgarciti daca vreti sa faceti treaba buna. Exista diferente sesizabile de calitate intre diferitele marci. Eu obisnuiam sa cumpar culori la cutie si mi s-a intamplat sa se usuce pe la jumatatea cantitatii, daca nu le utilizam destul de des, deoarece desfaceam capacul si veneau prea mult in contact cu aerul. Mi-am invatat lectia si prefer tuburile, chiar daca se intareste culoarea la dop, il desfund cu un ac. In plus, tuburile sunt oferite in mai multe variante de marime, asa ca pot cumpara cantitatea care imi trebuie sau chiar seturi din mai multe culori.

Va dati seama ca, utilizand cateva materiale specifice, "umblu" pe diverse site-uri care ofera produse pentru hobby-uri. Trebuie sa spun ca cele mai frumoase culori acrilice pe care le-am gasit pana acum sunt in magazinul Colorit.ro si ma refer mai ales la acrilicele extrafine Lukas Pastos a caror paleta de nuante acopera cam tot ce vrei in materie de gusturi. Pe Colorit.ro am ajuns cautand pasta de antichizare si blankuri si am constatat ca au si alte materiale in sectiunea "Hobby". Apoi am observat ca pot fi gasite extrem de multe produse dedicate picturii, mestesugurilor sau graficii, practic te poti aproviziona cu tot ce iti trebuie dintr-un singur loc.
Firma RoArt Distribution din spatele magazinului este unic importator si distribuitor in Romania al marcilor: Lukas, Nerchau, Sennelier, Raphael, Renesans, Isabey, Iwata, Tintoretto, Harder & Steenbeck, Jacquard, Sculpey si altele si are o experienta de peste 20 de ani in acest gen de comert.
Cum spuneam, odata pornita prin magazin a fost greu sa ma mai opresc si, la un moment dat, mi-a sarit in ochi o...ustensila.

Ati vazut voi vreodata prin filmele documentare cum se vopsesc masinile in modele Hot Road? Cum domnii aceia folosesc un fel de pulverizator ce imprastie uniform culorile? Ei bine, acelea sunt aerografe si brusc mi s-a nazarit ca un aerograf imi trebuie si mie ca sa pot obtine fondurile uniforme de culoare. Veti spune ca masinile au suprafete mari, iar sticlele mele sunt mici. Aflati ca aerografele au duze cu diametru diferit, putand fi folosite inclusiv la realizarea detaliilor. Mie mi-ar prinde bine cand incerc sa obtin culori intrepatrunse cat mai natural, de obicei le mai smirgheluiesc, dar ma chinui nitel. Un exemplu ar fi  setul cu maci de mai jos, mai ales sticla.

Dar inainte de a cumpara aerograful care s-ar potrivi genului de lucruri pe care le fac, ma voi sfatui cu consilierii din magazin, este un serviciu gratuit si extrem de util.
Exista de altfel si alte motive pentru care voi achizitiona din acest magazin si unele importante ar fi acelea ca pot returna produsele in termen de 30 de zile, le pot schimba daca nu sunt bune, pot desface coletul la livrarea prin curier... Daca ati avea experienta acestor achizitii, ca mine, ati constata ca nu intotdeauna unele produse fac treaba asa cum te astepti, chiar simple culori fiind, asa ca este important sa beneficiezi de aceste facilitati.
Voi incheia indemnandu-va sa va uitati prin magazinul Colorit.ro indiferent daca sunteti sau nu pasionati de pictura sau vreun hobby, chiar numai vederea atator produse interesante v-ar putea deschide apetitul pentru a incepe ceva pe cont propriu. In fond, o puteti face ca simpla relaxare, hobby-urile ajuta la mentinerea unui echilibru sufletesc si va dau multe satisfactii.





4 comentarii:

  1. Minunate lucrarile tale!
    Imi dai un imbold cu sticlele. N-am indraznit inca sa tai vreuna.
    Simt nevoia sa ma mai documentez. Dar sigur o sa incerc.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Mie imi plac de obicei culorile vii, dar nu ma dau in laturi nici de la pasteluri. Chiar te rog sa incerci cu sticlele, vei vedea ce bine te simti cand le transformi in altceva si le reciclezi.

      Ștergere
  2. Mă gândeam eu că o să te atragă un magazin de hobby! Frumos articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, imi pare bine ca l-am descoperit, am vazut pe la ei cateva chestii pe care trebuie sa le am. Iar aerografele mi-au dat idei, bineinteles ca nu voi avea liniste pana nu-mi fac damblaua.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.