Translate

marți, 14 iulie 2015

Meloman pentru o zi

Iulisa ne provoaca la "muzici" alese, fa-i o vizita si inscrie-te daca ai un feeling. Mai ales in zilele de marti!

Melodiile mari pot fi cantate in nenumarate moduri. Am incercat sa adaug langa originalele de mai jos si variantele apartinand unor ilustri necunoscuti, dar nu mai putin reusite, mai ales ca sunt interpretate cu atata patos. As mentiona doar ca "Purple rain" a genialului si putin cam scrantitului Prince nu prea e de gasit, stiti voi, in inregistrarea din concert cand solistul apare in haina aceea rosie si bocesc toti in sala. Aceea era oficial difuzata dar, la un moment dat, cam toate clipurile cantaretului au disparut de pe Youtube, a fost o chestie cu drepturile de autor. Oricum, sper sa va amuze diferentele (sau asemanarile) de interpretare.
"Brand new key" e veche, veche, de la inceputul anilor '70. Al doilea clip e auditia lui Kaity Dunstan la Vocea Australiei 2013.

 
 " What's up" a celor de la 4 Non Blondes este atat de cunoscuta, nu cred ca e cineva care sa nu o fi ascultat vreodata. Din pacate nu gasesc cine o canta in al doilea clip si nici despre ce concurs e vorba. Dar fata e buna, buna!


Si ajungem la Prince si la "Purple Rain"...Al doilea clip este o varianta cantata de Ruth Lorenzo in X Factor UK 2008.


4 comentarii:

  1. Hei! Un adevarat concert la tine pe blog.
    Frumos!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar prima piesa nu mi-e cunoscuta. Si eu uneori caut dupa titlu alte variante, uneori imi place prima varianta, alteori o alta interpretare.

    RăspundețiȘtergere
  3. excelente piese :) sincera sa fiu, cu toate ca sunt simpatice si cover-urile, originalele îmi plac in mod special :) " What's up" si "Purple Rain" stiam versurile pe de rost... haha ce vremuri faine!
    O seara faina! ☺

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.