Translate

sâmbătă, 17 februarie 2018

Gateste ingenios, fii mai sanatos!

Nu trebuie sa fii masterchef, e suficient sa investesti in ceva ustensile de bucatarie mai performante. Iti salveaza timp liber si iti ies mancaruri grozave fara sa ai vreo scoala de bucatari. Dar si faci economii serioase in timp! Cu alte cuvinte dai un ban, dar stai in fata pentru multi ani!
Cam asa merg lucrurile daca te-ai hotarat sa te dotezi cu Tefal. Decat o mie de oale si tigai obscure care se deformeaza, ruginesc pe la coada, lipesc jumatate de mancare si se gauresc inevitabil, mai bine treci pe produse profesionale si nu te doare capul.
Setul meu de Tefal Ingenio Expertise-11 piese contine cratite si tigai, un maner detasabil, trei capace din plastic si o spatula ca accesoriu.
Daca sunteti familiarizati cu ideea de maner detasabil, stiti ca acesta are un sistem de prindere pe buza vasului, usor de manevrat si foarte solid. Are avantajul ca il scoti cand tigaia e pe foc si ca urmare nu are ce sa arda si nu ai ce freca dupa aceea, plus ca nu are ce sa se degradeze si sa se desprinda in timp. In plus, e mai usor cu depozitarea in frigider. Pui capacul si asezi vasele unele peste altele. Merge sa marinezi carne, hrana nu face crusta deasupra, se pastreaza mai bine.
Fundul greu al vaselor are rostul lui in procesul de incalzire. Este din cupru serigrafiat, cu minerale si titan pentru a conduce caldura mai bine. Gatitul dureaza mult mai putin. Toate vasele pot fi utilizate in cuptor. Mie mi-au iesit niste ardei umpluti grozavi si in timp mai scurt, adica am facut economie si la gaze.
Termospotul este prezent la cele doua tigai si iti arata cand s-a atins temperatura optima pentru preparare, nu mai astepti sa sfaraie ceva ca sa-ti dai seama cand rastorni cartofii sau omleta. Era neplacut cand stateam sa ghicesc temperatura, nu prea nimeream.
In afara de maner, vasele se pot spala si in masina de spalat. Daca speli manual si vrei sa maresti durata de viata a setului, trebuie sa cureti cu grija, sa nu zgarii si in acest fel le pastrezi ani intregi. Tot pentru durata de viata trebuie sa ai grija ce ustensile vari in aceste vase. Spatula care vine cu setul are rostul ei. Este dintr-un material care nu zgaraie si are margini rotunjite. Foarte...Ingenio!
Pontul pentru o curatare corecta ar fi sa nu turnati apa rece in vasul fierbinte ca metalul are de suferit.

In concluzie, cu acest set am putut scapa de cateva chestii penibile de prin bucatarie. Si cratite, si tigai care imi faceau viata amara. De fapt, as fi scapat de mai multe deoarece vasele Tefal acopera toata gama de necesitati, dar nu m-am indurat sa arunc chiar tot. Dar urmeaza...

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.