Translate

joi, 18 octombrie 2018

Cat de gros imbracam bebelusul in casa? Iata cele mai potrivite haine pentru nou nascuti!


Daca ai fost mamica, cu siguranta ai trecut printr-o faza in care ti-ai imbracat prea gros, ai infofolit  bebelusul, de teama ca nu cumva micutul sa raceasca, chiar in casa fiind. Intrucat suntem la mijlocul toamnei si va trebui sa ne pregatim pentru gerul iernii, noi, mamele, trebuie sa invatam sa imbracam copiii cu haine pentru nou nascuti potrivite pentru interior, astfel incat acestia sa nu sufere nici din pricina frigului, nici din pricina caldurii. Iar pentru ca bunastarea si confortul bebelusului se afla pe primul loc, trebuie sa va impartasesc cateva sfaturi cu privire la modul cum trebuie imbracat in interior.

Confortul este esential

Din gama de haine nou nascuti potrivite pentru casa nu trebuie sa lipseasca articolele confortabile, in care micutul sa se poata misca in voie cat e ziua de lunga. Spre exemplu, body-urile cu maneca lunga si capse sunt cele mai potrivite pentru bebelusi, la fel cum sunt si bluzele calduroase sau pantalonii cu botosei, care asigura confortul termic necesar. Dragi mame, nu uitati sa alegeti intotdeauna modele confectionate din bumbac natural de calitate superioara, care nu afecteaza pielea sensibila a copilasului. Body-urile ii vor tine de cald la spate si la burtica, dar ii vor oferi si suport pentru scutec, iar restul hainutelor vor asigura protectie completa. In plus, unde mai pui ca sunt foarte practice si usor de imbracat sau schimbat! O atentie deosebita trebuie sa fie acordata si vopselelor din imprimeurile acestor haine pentru nou nascuti, intrucat intra in contact direct cu pielea bebelusului si pot provoca alergii si iritatii. Daca ne plac anumite culori mai intense, indicat ar fi sa optam pentru articole de imbracaminte colorate cu vopsele ecologice, pe baza de apa, care nu ies la spalat. 

Sa nu exageram cu numarul hainelor

In sezonul rece avem tendinta de a ne lua cat mai multe haine pe noi pentru a ne asigura ca nu racim, insa acest lucru nu este chiar indicat, mai ales in cazul bebelusilor. Ca mame, trebuie sa ne asiguram ca imbracam copilul cu haine pentru nou nascuti cat mai lejere, care sa confere libertate de miscare in spatiile inchise. Medicii recomanda ca bebelusii sa fie imbracati cu un strat de haine pentru nou nascuti in plus fata de un adult, deoarece corpul lor pierde mai repede caldura. Pentru a fi sigure ca starea de sanatate a micutilor nu este afectata, le putem verifica temperatura punand mana pe pielea de la ceafa. 

Ce facem cu accesoriile?

Imbracarea unui copil pentru casa nu se reduce numai la capitolul de haine pentru nou nascuti, ci se refera si la accesoriile aferente. Mai precis, este important sa intelegem ca micutii nostri nu au nevoie de caciulite foarte groase sau de paturi foarte grele cu care sa ii invelim in patut. Din contra! Ii putem lasa cu capul descoperit, atat timp cat temperatura din casa permite acest lucru (nu este mai mica de 20-21 de grade).

In concluzie, "echiparea" copilului in casa poate fi putin mai dificila, mai ales daca micutul este sensibil sau mai mofturos si nu suporta orice haine pentru nou nascuti. Totusi, sper ca aceste sfaturi vor fi de un real ajutor pentru mamicile care au mereu grija ca puiul lor ar putea raci chiar si in casa.

Un comentariu:

  1. Noi am facut asa, dupa cursul prenatal: o haina in plus fata de ce avem noi si temperatura de 20de grade in casa.
    Aici insa, e diferit, bebelusi in picioare goale inveliti intro paturica, fara caciulita si vantuie vantul pe afara. Copiii merg inca la scoala in pantaloni scurti...
    dar da, sfaturile tale sunt exact la obiect!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.