Translate

miercuri, 17 octombrie 2018

Cat de confortabil este un sistem de incalzire in pardoseala instalat corect in locuinta ta


Inca o dimineata racoroasa de toamna, iar tu cobori din pat si atingi cu talpile podeaua rece. Termini dusul fierbinte de dimineata, intr-o incercare zadarnica de a te incalzi. Pret de cateva momente simti ca sangele circula parca mai vioi, apoi pasesti cu picioarele goale pe gresia din baie, care-ti da senzatia ca ai calcat pe gheata. Acestea sunt momentele in care visezi la o podea calda, comoda, care sa nu-ti agreseze simturile nici in cele mai friguroase zile ale iernii. Ti-aduci aminte de toate filmele americane pe care le-ai vazut si de toate articolele pe care le-ai citit pe net despre un altfel de sistem de incalzire: incalzirea prin pardoseala.

Desi pentru unii inca pare inaccesibil, un sistem de incalzire in pardoseala nu mai este de mult un lux in amenajarea locuintelor, nu mai pune probleme de montaj, ci a devenit deja o necesitate in ultimii ani. Inainte, insa, de a pune la punct un proiect de remodernizare a casei tale, va trebui sa te informezi temeinic in legatura cu detaliile tehnice pe care le presupune acest sistem si potrivirea lui cu caracteristicile constructiei deja existente. Astfel, nevoile specifice de incalzire ale casei tale ar putea sa nu fie satisfacute ideal odata cu montarea unui sistem de incalzire in pardoseala.

Beneficiul cel mai mare pe care l-ar putea aduce schimbarea sistemului clasic de incalzire al casei tale este, insa, cresterea eficientei energetice. Astfel, sunt o multime de situatii in care un sistem de incalzire in pardoseala poate scadea valoarea facturii in lunile de iarna. 

Solutia perfecta pentru confortul tau

Cand folosesti un sistem de incalzire prin pardoseala, legile termodinamicii sunt de partea ta. Astfel, aerul cald ce iradiaza de pe intreaga suprafata a pardoselii se va deplasa lent, in plan vertical, in timp ce aerul cald provenit de la radiatoarele de pe perete se misca tot vertical, insa nu si catre mijlocul camerei, astfel fiind creata o perdea de aer cald.

Distribuirea uniforma a suprafetei incalzite ajuta la incalzirea partii inferioare a camerei, oferind persoanelor din camera senzatia de caldura la valori mai mici de temperatura reala - in unele cazuri chiar cu 2-3 grade mai putin - decat in cazul utilizarii unui alt sistem de climatizare. Astfel, incalzirea in podea asigura un nivel diferit de confort si, fapt confirmat din mai multe surse, te poate determina sa micsorezi valorile indicate de termostat, reducand costurile facturilor de energie. 

Pe langa confort, care este un aspect subiectiv si depinde de perceptia fiecaruia, unul dintre beneficiile sistemului de incalzire in pardoseala pe care putine persoane il iau in calcul este cresterea valorii imobilului in care este montat, fiind o dotare moderna si cu o durata foarte mare de viata.

Proprietarii de case au, in prezent, posibilitati multiple de a alimenta cu energie un sistem de incalzire prin pardoseala, printre care se regasesc si variantele electrice, cu gaz natural, solare si chiar folosind surse de energie geotermale. Celelalte sisteme de incalzire ale locuintei pot fi alimentate numai cu gaz sau electricitate, astfel incat factura pe care o vei plati lunar va depinde si de piata respectivelor resurse, iar reducerea costurilor, indiferent de eficienta sistemului, ar putea fi greu de realizat atunci cand pretul respectivei resurse este in crestere. Pe langa aceasta, in cazul in care folosesti un anumit tip de energie regenerabila pentru incalzirea casei tale, ai putea beneficia chiar si de subventii de la stat pentru a-ti duce proiectul la bun sfarsit.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre cele mai performante sisteme de incalzire in pardoseala disponibile pe piata, intra pe Novapex.ro si contacteaza unul dintre consultantii ce-ti stau la dispozitie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.