Translate

vineri, 15 martie 2019

David Galchutt, arta in culori tari

Cat de tari sunt culorile folosite de acest ilustrator californian mi-am dat seama dupa ce am schimbat fundalul blogului. Acum...tipa! Nu tipa, racnesc! Dar ce imi plac!

David Galchutt a lucrat ca ilustrator timp de 30 de ani, la inceput si in advertising, apoi mai mult pentru domeniile dedicate copiilor, cum ar fi cartile pentru varste mici. Artistul s-a nascut intr-o familie in care tatal era grafician, iar mama creator de costume, asa ca mediul potrivit exista! Ca urmare, adult fiind, David a folosit elemente invatate din familie in operele sale, in care a integrat mai ales costumatii spectaculoase.

In anul 2010, artistul a fost premiat pentru cele mai bune ilustratii de reviste dedicate copiilor de 9-11 ani. Creatiile sale cu pisici sunt de o voiosie debordanta, dar si cele cu flori si pasari au un loc special in opera sa. Dintre culori, care oricum sunt tari, rosu, albastru si verde par sa detina controlul in cele mai pure forme, cotropind totul cu o intensitate dureroasa.

David Galchutt traieste in prezent tot in California, puteti vizualiza online creatiile sale, care sunt impartite in sectiuni dedicate copiilor, fine art si arta decorativa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.