Translate

miercuri, 27 martie 2019

Mobila din lemn masiv: evolutie sau rebranding?


Multi asociaza mobila din lemn masiv cu bibliotecile si mesele ceva mai vechi si considera ca acest tip de mobilier este ceva mai greu de intretinut. Totusi, daca vei vizita site-ul AlbertaCasa.ro, te vei convinge ca mobila din lemn masiv poate fi chiar cea mai inspirata solutie pentru livingul casei tale si nu numai.

Este adevarat ca mesterii de odinioara, care cunosteau arta lemnului si il lucrau manual, aproape ca au disparut, insa, daca optezi pentru produsele AlbertaCasa, ai putea aduce in sufrageria sau dormitorul tau o piesa de mobilier cum numai in Castelul Peles mai gasesti. Spre deosebire de acea perioada, procesul de prelucrare si fabricare prin care trece mobila din lemn masiv a evoluat, iar rezultatul obtinut satisface pretentiile celor mai exigenti clienti.


In prezent, te poti bucura de canapele extensibile si piese de mobilier din lemn masiv de cea mai buna calitate, daca vizitezi AlbertaCasa.ro, un magazin care si-a propus sa-ti inzestreze locuinta cu cele mai elegante articole.

Iata cateva caracteristici ale acestui tip de mobilier modern:

Versatilitatea si popularitatea

Acestea sunt doua caracteristici esentiale ce definesc mobila din lemn masiv in prezent. Daca ti-a trecut prin minte ca acest tip de mobilier este de domeniul trecutului sau la un pret inaccesibil, afla ca piesele din lemn masiv pot contine decoratiuni luxoase, dar in ziua de astazi reprezinta o investitie inteligenta si avantajoasa. Achizitionand un astfel de mobilier, ai de castigat datorita raportului calitate-pret, durabilitatii si rezistentei. In plus, aceste piese pot fi intalnite atat in locuinte, dar si in hoteluri, cafenele sau restaurante. Drept urmare, mobila din lemn masiv poate avea un design clasic, dar poate fi disponibila si in stiluri moderne, industriale, specific nordice, minimaliste, cu forme geometrice simple, fiind potrivita pentru orice tip de interior din industria HoReCa.


 Varietatea de nuante

Urmare a popularitatii de care se bucura in ziua de astazi mobila din lemn masiv, piesele sunt comercializate in diferite nuante: alb, negru, rosu, galben, albastru, verde, bej sau alte culori patinate. Evolutia si diversitatea acestor nuante sunt rezultatul colorantilor speciali utilizati in procesul de finisare si tratamentului lemnului. Daca te-ai hotarat asupra modelului, atunci poti opta pentru nuanta mobilei tale in functie de preferinte, specificul pieselor si restul ambientului, astfel incat sa se potriveasca in spatiul tau si sa respecte cromatica ori tipul de amenajare.


Prelucrarea si personalizarea detaliilor

Procesul de fabricatie a evoluat, iar producatorii sunt capabili sa realizeze piese de mobila din lemn masiv lucrate in totalitate sau partial manual, cu ajutorul uneltelor moderne si agregate de gaurit, rindeluit, indreptat sau frezat. Piese de mobilier precum paturi, noptiere, canapele, mese, biblioteci, vitrine si altele sunt realizate de ingineri cu multa experienta, pentru a garanta un nivel de satisfactie ridicat in randul clientilor.


Pastrarea facila in conditii bune

Exista mituri conform carora mobila din lemn masiv presupune o ingrijire deosebita. Realitatea este ca aceste piese de mobilier nu sunt chiar atat de dificil de intretinut. In prezent, acestea sunt finisate cu lacuri speciale si exista numeroase solutii de curatare. Lacurile poliuretanice protejeaza piesele de mobilier si le cresc rezistenta la pete de vin, cafea, umezeala, zgarieturi, lovituri sau actiunea solventilor. Poti sa lasi linistit o cana fierbinte cu ceai direct pe masa, fara grija ca aceasta va lasa urme pe suprafata lemnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.