Translate

joi, 6 noiembrie 2014

Experiente, experiente...de weekend

Cam aglomerat si confuz weekendul acesta, mai ales din cauza Marii Imbulzeli de duminica. Ce imbulzeala? Cand am ajuns eu pe la 3 la votare, nu eram neam in curtea scolii. Am depasit in tromba niste babute, nu de alta, dar imi inchipuiam ca era vreo coada la usa salii si am vrut sa le fentez pe cele doua pensionare. Era o coada formata din doi paznici sau politisti locali, ce-or fi fost, iar inauntru comisia se plictisea la greu. Cand ne-au vazut intrand, adicatelea eu si familionul, li s-au luminat fetele ca la sfintele moaste. Mda, slaba reprezentatia de la aceste alegeri...daca asa va fi si in turul doi...

Ineptia de saptamana trecuta a fost categoric un panou publicitar al unei companii de asigurari, nu spun care, sa nu creada careva ca fac reclama pe gratis. Afisul nu este chiar de ieri, il vad de ceva timp prin oras, dar nu mi-am dat seama din prima ce ma deranja. Ma deranja ideea. Nu stiu cine a conceput campania firmei respective, dar mie mi se pare ca o lovitura sub centura. Afisul are in centru o domnisorica simpatica, imbracata cu un tricou alb imprimat cu o...bufnita, care arata cu degetele spre pasare. Deasupra este o lozinca legata de asigurari, ceva cu viata si sanatatea. Pai, oameni buni, eu stiu ca bufnita este un simbol al intelepciunii, dar in traditia romanilor este si vestitoarea unei morti. Imi plac bufnitele, stiu ca sunt la moda bijuteriile cu bufnite, dar alaturarea cu "viata si sanatatea" este totalmente neinspirata, pare o cruda ironie din partea firmei. Ma rog, treaba lor!
In peregrinarile mele pe net, am gasit pe un site niste bijuterii deosebite, iar eu nu rezist la asa ceva, a trebuit sa vi le arat. In primul rand ca este vorba despre o marca de care nu am auzit pe la noi, Kuiumdjiev, este vorba despre o familie de bulgari la care mestesugul s-a transmis din tata in fiu. Istoria firmei incepe in 1925, iar in 1990 numele marcii a fost reinviat, era si pacat sa se piarda pentru ca bijuteriile sunt cu totul speciale, asa cum vedeti din poze. La aceste bijuterii observ pentru intaia data modele cu ceramica desenata si o lucratura extrem de atenta la monturile patinate, dand acel aer de bijuterie veche, dar rafinata. Cerceii sau pandantivele, ba chiar si bratarile, au doua fete, in sensul ca si partea opusa celei cu ceramica este foarte frumos modelata, poti sa le porti asa cum iti convine, functionand pe principiul 2 in 1. O idee cu adevarat inovativa! Alte piese au motive etno, stilizate cu mult simt artistic, altele folosesc modelul monedelor antice, exista si filigranuri delicate, precum si pietre semipretioase.



13 comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase, unele au un aer vintage. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place pandativul extraordinar! si bratara :)
    vezi cum am sarit?! ca femeile :)) Acum revin la articolul tau... da, trist. Trist când vezi ca de jur împrejur, concetatenilor nu le pasa de nimic! Felicitari ca te-ai prezentat la alegeri.
    Sa-ti fie bine, asa cum ti-ai dorit duminica si cum o sa-ti mai doresti o data, in doua saptamâni ;)
    pupic. O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am prezentat la alegeri gandindu-ma cat au luptat sufragetele in secolul rastrecut pentru dreptul femeilor la vot. Acum il avem, sa il folosim, zic!

      Ștergere
  3. :) Cucuveaua şi bufniţa chiar dacă sunt specii înrudite nu reprezintă acelaşi lucru. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt, dar pentru multi sunt acelasi lucru, ca seamana destul de mult. Cred ca indiferent ce reprezinta desenul din reclama, lumea va asocia bufnita/cucuveaua cu ceva negativ.

      Ștergere
  4. Pandantivul e superb, si mie imi place tare mult! Cu bufnitele la fel si cu calele, garoafele, asocierile stirbesc din frumusete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, exemplul cu calele este excelent. Eu as putea cumpara modele cu aceste flori ca sa le pun pe sticle si totusi nu o fac din motivul bine stiut.

      Ștergere
  5. Am mai comentat și ieri, da' dacă n-a ajuns în spam înseamnă că al meu comentariu a fost mâncat de bufnițe... despre care am aflat o grămadă de lucruri tot căutând reclama aia de care zici pe google. :)
    Mie mi se par niște păsări foarte comice, și asta numai din cauza bancului:
    Ion pleaca in concediu, in strainatate, iar la plecare Gheorghe il roaga sa-i aduca si lui un papagal. La intoarcere, Ion, care a uitat sa-i cumpere un papagal, ii ia o bufnita si-i spune lui Gheorghe ca e papagal regal... O saptamana mai tarziu, se intalnesc la o bere, iar Ion il intreaba pe Gheorghe daca papagalul a inceput sa vorbeasca. Gheorghe raspunde: - Bai, inca nu vorbeste, dar tu stii ce atent se uita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu este in spam, m-am uitat, cine stie!
      Tare bancul, sec in stilul englezesc. Bufnitele imi plac tare mult, mi-as lua una pe post de animal in casa.

      Ștergere
  6. Si eu am mers cu tot familionul la vot,dar nu prea am dat de imbulzeala.Macar am facut eu ce-am vrut cu stampila si cu hartia.:))Poate trebuia sa pun si o semnatura.:))

    Bufnita mi-e draga si cred ca i-ar fi stat mai bine pe langa frumoasele bijuterii gasite de tine.:)
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, anul asta am fost si eu in comisie la votare. Am dormit doar doua ore, ca la 6 dimineata a trebuit sa fim acolo si am plecat pe la 23.00, iar de la 15.00 la 17.00 a fost plictiseala mare, exact cum ai observat si tu. A trecut timpul foarte greu :P
    P.S.: Frumoase bijuteriile :*

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa ma uit si eu pe acolo, sunt diferite!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.