Translate

sâmbătă, 20 iunie 2020

Familia Lenor, o pereche parfumata

Ca toata lumea cunoaste balsamul Lenor sunt sigura! L-am folosit si eu din cand in cand, mai ales vara. Este o marca a companiei Procter&Gamble, o companie care inoveaza de peste 100 de ani produse din ce in ce mai eficiente pentru a ne ajuta in gospodarie. Ca urmare, cu asemenea traditie in spate, produsele sunt si din ce in ce mai rafinate.

Perechea perfecta a acestei veri, si pe care am avut ocazia sa o testez, este formata din binecunoscutul balsam Lenor si o noutate, detergentul lichid in capsule ALLin1 Pods Lenor. Era evident ca, pentru rezultate mai bune si rufe mai proaspete, era necesar ca detergentul si balsamul sa fie din aceeasi...familie.
Mai mult, avem de fapt doua perechi deoarece ambele tipuri de produse vin in doua variante de parfum: Spring Awakening si Gold Orchid. Iar inainte de a vorbi despre produse, voi spune ceva despre parfumurile lor, deoarece, nu-i asa?, acesta este primul lucru care ne atrage in alegerea unui produs, oricat am vrea noi sa facem abstractie de simturile noastre. Parfumul ne gadila narile si ne inveseleste, ne poate schimba dispozitia si chiar ne vorbeste despre calitatea produsului pe care vrem sa il cumparam.
Asadar, varianta Spring Awakening se lauda cu prospetimea oferita de florile primavara, la care se adauga notele de patchouli si cedru alb, iar Gold Orchid ne incanta cu note de vanilie pretioasa. Si poate asta n-ar fi extraordinar, daca cele doua parfumuri n-ar fi cu adevarat deosebite, in sensul ca seamana teribil cu ceva apa de toaleta sau parfum elegant, pe care l-ai purta linistita la o ocazie speciala. A doua observatie este ca cele doua, dupa spalarea rufelor, nu te izbesc cu izul acela de chimicale ieftine, care persista greu pe haine, denaturand chiar si mirosul unui deodorant de corp. Hainele proaspat spalate miros discret si diafan, pana si copilul meu adulmeca in jurul lui, nestiind de unde provine mireasma de pe tricourile lui.

Cutia cu capsule de detergent lichid ALLin1 Pods Lenor contine 15 pernite destinate numai spalarii in masina automata de spalat si care ajung pentru 30 spalari, daca punem  o singura capsula la o incarcatura de 4-5 kg de rufe, asa cum sunt instructiunile. In cazul rufelor foarte murdare si daca utilizam pentru spalare apa dura, se adauga in masina 2 capsule. Capsulele se pun in cuva masinii, sub rufe.
Avand in vedere ca substantele continute de capsule sunt iritante pentru piele si pot provoca leziuni oculare grave, aveti grija cum le manuiti. Cutia prezinta sistem de siguranta, ca sa nu poata fi deschisa de copii si, sincer, pana si eu m-am prins destul de greu cum sa o desfac.
Am folosit detergentul si in doza de o capsula la o incarcare de 5 kg, am folosit si doua capsule cand a fost vorba de haine purtate pe-afara. In vremurile astea, cand siguranta si igiena sunt pe primul loc, nu trebuie sa ne zgarcim. Am fete de perne vechi, carora le dau foarte greu de obicei un aspect decent si totusi Lenor le-a facut foarte frumoase. Nu mai spun ce placut a fost sa pun capul, seara, pe un material frumos mirositor.

Detergentul Lenor curata, improspateaza, dar si catifeleaza. Efectele lui sunt completate de actiunea balsamului. Balsamul lichid Lenor se adauga in compartimentul special al masinii, acela unde puneti si detergentul lichid, iar doza standard este de 30 ml la 4-5 kg de rufe. Dozarea pentru cantitati mai mari este indicata pe eticheta produsului, iar capacul are gradatiile corespunzatoare, ca sa nu bajbaim aiurea. Nu de alta, dar nici supra-dozarea nu este recomandata.

Cerceafuri parfumate timp de aproape o saptamana, prosoape pufoase, haine care nu se mai electrizeaza, mai putine cute la spalare si calcare mai usoara, acestea ar fi efectele constatate de mine. Per ansamblu, perechea detergent- balsam Lenor protejeaza tesaturile de degradarea data de multiplele spalari, motiv din care sunt convinsa ca acestea sunt produsele potrivite pentru intretinerea hainelor pe timp de vara (si nu numai!).

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.